REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Udrea, despre procesul celor 7 violatori din Vaslui

Udrea, despre procesul celor 7 violatori din Vaslui

Replica API 15 august 2015 | 00:00 224

Cazul care a şocat o ţară întreagă revine în atenţie. Cei 7 tineri acuzaţi că au violat o elevă de 18 ani au ajuns vineri în faţa instanţei. Mai multe persoane fizice dar și reprezentanții unor asociații au sosit în oraș pentru a o susține pe victimă. Printre aceștia se află și moderatorul emisiunii Ultimul Cuvânt, Cătălin Striblea. Acesta a declarat că se simte mândru să vadă că au venit atât de mulți oameni în fața Judecătoriei din Vaslui, în speță, 1.500. Asta arată, susține jurnalistul, că oamenilor le pasă de ceea ce se întâmplă în jur și nu au rămas doar la simplul click care se poate da de pe un fotoliu și care valorează mult mai puțin față de prezența fizică la fața locului. Și politicianul Elena Udrea a reacționat în urma acestui eveniment. Fostul ministru consideră că acest caz arată că justiția nu "aferă garanții oamenilor obișnuiți", arătându-se revoltată de faptul că procesul a fost suspendat după ce avocații apărării au cerut recuzarea judecătorului. Udrea susține că în ritmul acesta oamenii vor începe să își facă singuri dreptate. "Ce s-a întâmplat astăzi la Vaslui, în procesul celor 7 violatori, arată un lucru extrem de grav: Justiţia nu oferă garanţii oamenilor obişnuiţi. În ritmul acesta, cu decizii controversate şi acţiuni opace ale celor care trebuie să aplice legea, se va ajunge în curând ca oamenii să-şi facă singuri dreptate. Şi cazuri precum cele de la Vaslui se regăsesc în toată ţara. Cei de la vârful sistemului au stabilit ca este mai important sa arestezi preventiv politicieni si oameni de afaceri decat violatori si ucigasi, aratand astfel ca nu rolul social al justitiei ii preocupa ci preluarea puterii de la cei care o detin democratic si distrugerea oricarui lider, fie el politic ori reprezentant al mediului economic. Omul de rând se simte prins în malaxor şi nimeni nu-i mai face dreptate, în chestiunile de zi cu zi, asta în timp ce din toate difuzoarele se aude aceeaşi placă privind aşa-zisa luptă anti-corupţie.

PS. Sunt total de acord cu castrarea chimică a violatorilor şi închisoarea pe viaţă a pedofililor", scrie Udrea pe Facebook.

sursa: http://www.b1.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614