REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Udrea: Eu şi Blaga putem să lucrăm foarte bine. Cine pleacă la Mişcarea Populară nu e trimis de mine

Udrea: Eu şi Blaga putem să lucrăm foarte bine. Cine pleacă la Mişcarea Populară nu e trimis de mine

Replica API 10 august 2013 | 00:00 192

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, după ce a avut o discuţie cu preşedintele PDL Vasile Blaga, că "poate lucra foarte bine" cu Blaga pentru schimbarea guvernării USL şi că democrat-liberalii care au plecat la Partidul Mişcarea Populară nu au fost trimişi de ea. Udrea a precizat că s-a întâlnit la mijlocul acestei săptămâni cu preşedintele PDL, Vasile Blaga, pentru a-şi lămuri punctele de vedere, după ce unii reprezentanţi ai PDL au criticat-o pe Elena Udrea.

"M-a sunat domnul Blaga şi am convenit să ne vedem. Ne-am văzut şi fiecare şi-a spus punctul de vedere. Reproşul la adresa mea, pe care îl aveau unii colegi din fruntea partidului, era că pleacă colegi la Mişcarea Populară. Eu am spus că pleacă nu pentru că îi trimit eu acolo, ci pentru că sunt printre susţinătorii preşedintelui Traian Băsescu. Am spus că nu plec din PDL, că dacă vroiam să plec plecam până acum, dar că în acelaşi timp nici nu este util pentru PDL să fim în opoziţie cu preşedintele Băsescu şi cu Mişcarea Populară", a spus Elena Udrea.

Udrea a arătat că i-a spus lui Blaga care ar fi, în opinia sa, soluţia, şi anume "un singur proiect de dreapta în care să se implice toate partidele de centru-dreapta şi care să fie girat de preşedintele Băsescu". Elena Udrea consideră că Traian Băsescu este "singurul care poate să unifice centru-dreapta în acest moment".

"Am spus că acesta este punctul meu de vedere şi dacă reproşul este că sunt printre susţinătorii preşedintelui Traian Băsescu mi-l asum, dar că soluţia este să fim împreună cu Traian Băsescu. PDL şi Traian Băsescu, Forţa Civică trebuie să fie în acelaşi proiect", a adăugat Udrea.

Elena Udrea a mai spus că ea poate să lucreze foarte bine cu preşedintele PDL, Vasile Blaga, obiectivul fiind schimbarea guvernării USL.

"Sunt mulţi colegi care nu au de treabă, se trezesc vorbind. Eu cu domnul Blaga putem să lucrăm foarte bine, obiectivul este să reuşim să schimbăm guvernarea USL", a afirmat Udrea. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că a avut miercuri o întâlnire cu Elena Udrea, în care aceasta şi-a declarat "devotamentul faţă de partid" şi a arătat că nu o interesează o altă construcţie politică.

"Am avut o discuţie - n-am niciun motiv să cred că nu a fost foarte sinceră - cu doamna Udrea. Şi-a declarat devotamentul faţă de partid, faţă de faptul că nu o interesează o altă construcţie politică. I-am spus şi eu că anumite declaraţii pe care le-a făcut au nemulţumit şi că a şi primit reacţiile unor colegi, lucru care pe mine nu mă bucură. Până la urmă aceste lucruri trebuie discutate în interiorul partidului", a spus liderul PDL, la Digi 24.

Vasile Blaga a negat existenţa unei liste negre a PDL pe care s-ar afla nume ca Elena Udrea sau Theodor Paleologu şi a spus că nu este adeptul excluderilor, iar acest subiect nu se află pe agenda Colegiului Director care va avea loc în 17 august la Baia Mare.

"Vom discuta stadiul în care noi ne îndeplinim obligaţiile pe care ni le-am asumat în programul nostru politic. Nu ţinem pe nimeni cu forţa în partid, dacă cineva îşi doreşte un alt drum e liber să îl abordeze", a precizat Vasile Blaga, care a spus că nu s-a referit la cineva anume atunci când a declarat că "nu poţi fi un membru fidel al PDL contribuind la construcţia altui partid; ipocrizia nu poate fi dusă la maximum".

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a declarat, luni, că în şedinţa Colegiului Director din 17 august de la Baia Mare partidul va decide cum va reacţiona la atitudinile care ies din linia PDL, arătând că decizia lui Vasile Blaga a fost făcută publică: "Stop ipocriziei".

Întrebată după şedinţa BPN al PDL în legătură cu discuţiile despre Elena Udrea, Adreea Paul a răspuns: "A fost explicită declaraţia lui Vasile Blaga şi rămâne în picioare. Pe aceeaşi linie s-a discutat şi în BPN".

Ea a spus că în 17 august se va reuni Colegiul Director la Baia Mare în care "se va întâmpla exact ce a spus preşedintele Vasile Blaga, în care se va pune capăt iprocriziei".

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că "nu poţi fi un membru fidel al PDL contribuind la construcţia unui alt partid" şi a adăugat că lucrurile vor fi clarificate destul de repede, pentru că "ipocrizia nu poate fi dusă la maximum".

Întrebat înainte de şedinţa BPN al PDL în legătură cu faptul că vicepreşedintele PDL Cezar Preda a spus că Elena Udrea are o atitudine duplicitară, Vasile Blaga a răspuns: "Eu cred că nu poţi fi un membru fidel al PDL contribuind la construcţia unui alt partid".

Blaga a adăugat că, până la urmă, lucrurile vor fi clarificate "destul de repede", precizând că va fi o şedinţă a Colegiului Director al PDL la Baia Mare.

"Cine este în PDL va trebui să muncească la acest partid ca să-şi atingă obiectivele", a spus Blaga.

Întrebat dacă îi va cere Elenei Udrea să aleagă, Blaga a răspuns: "Toate la timpul lor, pentru că ipocrizia nu poate fi dusă la maximum".

"Ca să fie foarte clar: toţi colegii vor trebui să aibă o poziţie tranşantă. Ce doresc în viaţă: în PDL urmărind obţinerea de către acest partid a obiectivelor pe care şi le propune sau în PDL încercând să coaguleze oameni spre alte zone ca partidul să nu-şi poată atinge la un moment dat obiectivele. Lucrurile acestea trebuie lămurite, deocamdată nu mă pronunţ, dar lucrurile trebuie lămurite", a adăugat Vasile Blaga.

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, săptămâna trecută, la RFI, că ţine de Elena Udrea să iasă din duplicitate şi să decidă dacă rămâne în PDL sau pleacă la Mişcarea Populară, arătând că Udrea nu este previzibilă şi că este important să se limpezească apele, pentru că oamenilor nu le plac duplicitarii.

"Nu mă gândesc să plec din PDL, mă gândesc să contribui la unitatea dreptei, să încerc să sprijin ca PDL, Partidul Mişcarea Populară, Forţa Civică, PNŢCD, de ce nu şi PNL când va fi dat afară de la guvernare să construiască un pol politic puternic care să se lupte cu PSD", a declarat Elena Udrea, în aceeaşi zi, la Realitatea TV.

Ea a spus că toate formaţiunile din opoziţie - PDL, PMP, FC, PNŢCD - trebuie să creeze un proiect unic opozant la USL în acest moment, iar când PNL va fi dat afară de la guvernare şi Crin Antonescu schimbat din fruntea partidului/ se poate face o alianţă inclusiv cu PNL care să aibă candidat comun la alegerile prezidenţiale din 2014.

Udrea a spus că ar fi mult mai bine pentru dreapta românească să facă acest front comun şi că este nevoie să fie lăsate proiectele personale deoparte pentru acest lucru.

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102