rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

„Marile proiecte ale Constanţei sunt semnate de mine”

Udrea îl regretă pe Mazăre: „În Mamaia se simte lipsa unui primar”

Elena Udrea

Au îngropat securea ascuţită în politică, fiind uniţi prin suferinţa controlului judiciar. Este vorba despre Elena Udrea, Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Fostul ministru al Turismului, faimoasa blondă care a „luminat” lumea politică, se află pe litoral, cazată într-un complex de 5 stele de lângă Năvodari, Arena Regia, motiv pentru care nu a ratat ocazia de a se întâlni cu primarul demisionar al Constanţei dar şi cu preşedintele suspendat al CJC. Între întâlniri, plajă şi distracţie în cluburi de fiţe, Udrea a dat şi cu subsemnatul la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, culmea!, în aceeaşi zi cu Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky. Mazăre s-a ascuns de ochii lumii, preferând să se mai plimbe prin urbea de la malul mării în speranţa că scapă de camere. De cealaltă parte, fostul ministru a vorbit despre situaţia litoralului, precizând că se vede lipsa unui primar.

Elena Udrea se relaxează pe litoral de mai bine de o săptămână, fiind cazată la Arena Regia, din apropiere de Năvodari. Cu ea mai sunt mama acesteia, finii, dar şi alţi colegi din Parlament, cu familiile. Programul ei începe în fiecare dimineaţă la fel, cu sport pe plajă, după care distracţia curge de la sine. Însă, marţea şi vinerea trebuie să-şi reamintească faptul că este cercetată penal, motiv pentru care dă cu subsemnatul la IPJ Constanţa. Aşa s-a întâmplat şi în dimineaţa de 7 iulie, când Udrea a venit într-o ţinută lejeră şi cu un machiaj fresh, declarând că staţiunea Mamaia nu mai este cum a fost, simţindu-se lipsa unui primar. „Probabil că lucrurile se vor degrada pe măsură ce trece timpul. Am văzut construcţiile acelea pe nisip, pe care le-aş demola pe toate, aşa cum începusem să o fac. Însă, cred că mai important acum este ca ceea ce există să fie întreţinut, să existe agrement pentru cei care vin pe litoral, plajele să arate bine. Eu alerg în fiecare dimineaţă şi este foarte greu să alergi pe plajele din Mamaia pentru că unele sunt pregătite, altele nu. Nu există o coordonare, nu există o atitudine unitară în modul cum arată plajele de pe raza Mamaia – Năvodari. Ar trebui plaje curate, locaţiile să fie pregătite pentru sezonul estival, curăţenie în staţiune, drumuri reparate”, a declarat Elena Udrea.

„Nu se poate să te duci spre Năvodari şi să fie tot drumul spart!”

Fiind cazată în apropiere de Năvodari, Elena Udrea a fost nevoită să parcurgă drumul ce arată precum după bombardament, fiiind, desigur, nemulţumită. „Nu se poate să te duci spre Năvodari şi să fie tot drumul spart. Se lucrează, este un proiect pe care l-am finanţat când eram ministrul Dezvoltării. Am semnat contractul împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, cu domnul Nicuşor Constantinescu. Acum, totul este blocat. Şi mă întreb aşa: când vrem să distrugem ceva, ne gândim dacă avem ce pune în loc? Pentru că este simplu să strici, problema este cum facem să şi reparăm”, a mai spus aceasta.

Udrea, la cafele cu Mazăre şi Constantinescu

Timpurile în care cei trei se atacau şi lansau săgeţi într-o veselie se pare că au apus, fiind acum înlocuite de sentimente ceva mai bune. Fostul ministru al Turismului a spus că, dincolo de vrajba politică, ei s-au înţeles bine ca şi oameni de admnistraţie. Şi, dacă tot se află la mare, de ce să nu bea o cafeluţă împreună? Astfel, duminică seară, 5 iulie, Udrea s-a întâlnit cu Radu Mazăre la Kaboo Beach şi luni seară, 6 iulie, cu Nicuşor Constantinescu, la Breeze, din Mamaia, dar, potrivit unor surse, şi la Cafe del Mar. „Da, l-am văzut pe domnul Mazăre (Radu Mazăre – n.r.) în una din seri şi am vorbit despre asta, despre ce se întâmplă în Constanţa şi în staţiuni. M-am văzut şi cu domnul Nicuşor Constantinescu. De asemenea, am tot vorbit despre proiectele care s-au început în timpul mandatului şi care nu se mai termină. Din păcate pentru constănţeni, nu se mai termină. Am stabilit să ne întâlnim, am fixat aceste discuţii, aceste întâlniri şi, probabil că, dincolo de disputele politice, ca oameni de administraţie am avut o colaborare, decât ce se întâmplă acum. Adică, totuşi, marile proiecte din Constanţa s-au semnat de către mine şi domnul Constantinescu sau de mine şi domnul Mazăre. Marile proiecte cu Ministerul Dezvoltării. Probabil că în urma acestei colaborări, chiar dacă politic nu ne-am agreat, că asta e politica românească pentru că ea înseamnă mai mult dezbinare şi conflict decât construcţie, având în vedere relaţiile de colaborare ca oameni de administraţie, faptul că sunt totuşi musafir în Constanţa, am putut discuta cu dânşii şi sta la o cafea. Eu mai stau, dacă mai am ocazia să mă văd cu dânşii, cu mare plăcere”, a spus ea.

„Efectul Mazăre însemna foarte mulţi turişti în Mamaia”

Întrebată dacă ea consideră că se simte lipsa lui Radu Mazăre, care ştia să atragă turiştii, Udrea a răspuns: „Eu cred că important este efectul. Efectul Mazăre însemna foarte mulţi turişti în Mamaia. Acum că era pe gustul meu sau nu, nu mai contează. Contează că Radu Mazăre era un primar care reuşea să atragă turiştii pe litoral. Vom vedea ce se va întâmpla vara aceasta şi vara viitoare. Temerea mea este că, dacă lucrurile vor continua aşa, Mamaia va pierde statutul de prima staţiune din punct de vedere al numărului de turişti”. Însă, vacanţa continuă, din câte se pare, toată luna iulie. Doar săptămâna viitoare va merge pentru câteva zile la Bucureşti. „Păi cam stau aici, pe la voi. La începutul săptâmânii viitoare voi fi la Bucureşti şi spre sfârşitul ei iar vin la Constanţa. Voi face turism pe litoralul românesc şi în Dobrogea. O să iau copiii şi o să-i duc să vadă mănăstirile, Delta, dacă tot sunt aici. Astăzi (marţi, 7 iulie – n.r.) mă duc pe plajă unde mă aşteaptă finuţele mele. De dimineaţă mă strigau: naşa, naşa vrem pe plajă, nu ştim ce treabă ai tu cu Poliţia, dar noi vrem pe plajă şi le-am trimis cu mama. Voi asta acolo, mai sunt şi colegi din Parlament, nu vă spun numele, nu-i pârăsc şi pe ei. Sunt cu copii, cu familii. La Năvodari stăm”, a declarat Udrea. Dacă nu ar fi fost sub măsura controlului judiciar, oare ar fi ales tot litoralul românesc? „Pe de oparte îmi place să vin pe litoralul românesc, pe de altă parte, orice fac sunt fotografiată, apar la televizor. Dacă eram în costum de baie, de ce umblu în costum de baie, dacă nu fac plajă, de ce nu fac. Dacă merg într-un restaurant, de ce merg, dacă nu merg, de ce nu m-am dus şi tot aşa. Oricum aş da-o, e rău. Asta e, încerc să mă adaptez, să fiu şi pe litoral, să fac faţă exigenţelor presei, opiniei publice”, a răspuns ea. De precizat că Elena Udrea nu se află la mare cu iubitul, Dan Valentin Chifu, întrucât acesta s-ar afla în SUA.

Liliana CHIRU

miercuri, 8 iulie 2015197
Comentarii

02acest mazare,un dezastru(8 iul 22:07)
Nu l.a interesat de oameni.Se dadea cu zmeul,iar oamenii mureau sub nadul lui inecat,pe strazi,carnagii,caci nu a vrut ordine si disciplina.Se numeste neglijenta in serviciu.Au murit oameni,iar lui nu i.a pasat.A lasat in urma lui,la primarie,dezastru mondial.A distrus tot.
12Va place ....(8 iul 17:17)
sper ca sante-ti multumiti ce justitie avem ! asta se distreaza de mama focului, o doare exact in .... ptr. ce spune lumea ca si jigodia de base si tot clanu atat timp cat camila nu-si face treaba decat in interesul lor SI ATAT !
03constantean(8 iul 16:57)
Mamaia trebuia sa fie preluata ca statiune de Bucuresti. Mazare le-a taiat macaroana si bine a facut, constantenii din mamaia nu au cum sa aibe buletin de bucuresti. Mazare se face vinovat ca nu a incurajat investitiile sperand ca portul ii va aduce venituri dar s-a inselat iar constanta este acum un oras plin de ospatari. Cei ce vor venii vor face altceva ? Nu cred.
12dan(8 iul 16:56)
Cine se aseamana se aduna!
00pt.iovu(8 iul 15:56)
un miuit scurt acolo cand comandante era crita poate a dat si pastaie!
05zeus(8 iul 14:13)
in loc sa recuperati ce a furat , o bagati mereu in seama , halal democratie.
04golanisme(8 iul 09:30)
Oameni de acelasi tip, cu preocupari comune, adica, golanisme. Nu se culca cu cei doi ?: ca aceasta consolare sa fie perfecta.
05iovu(8 iul 09:16)
i-o fi tras-o?!
012ION(8 iul 09:10)
MAZARE A FOST ALATURI DE OAMENII TIGANI,E PLIN ORASUL DE TUCIURII CARE AU OCUPAT TOT CENTRUL CONSTANTEI.CU ASTA AM RAMAS DE LA MAZARE.
09petrica(8 iul 09:04)
sa te iei de mana cu el si sa va duceti unde a dus mutu iapa
06un constantean(8 iul 09:01)
prima data cind m-am gandit ca Mazare e prost a fost atunci cind l-am vazut ca se ia de doamna Udrea si banii erau la ea!
06genocid(8 iul 08:41)
Un primar sub ochii caruia mor oamenii,nu este nici macar,om.Nici fizic nu a fost langa oameni.Primarii trebuiue sa vibreze la necazurile si problemele oamenilor.
010Cezar(8 iul 08:10)
Iaca noi nu va ducem lipsa tigancuso vopsita in blond,nici tie,nici lui Mazare. Probabil voua va lipseste o functie care sa-i faca pe oamenii prosti sa creada ca sunteti pe masura functiei,adica importanti. Uite ca nu sunteti importanti,de fapt sunteti nulitati in curs de a fi uitati. Cateii comunitari se vor pisa pe picioarele voastre si nimeni nu va baga de seama. Pa tu, Nutzi !
013admirator(8 iul 07:32)
rau a ajuns, daca se intilneste cu astia... Mazare o facea albie de porci anii trecuti si ea... isi merita soarta!
112ramseses circarul(8 iul 07:13)
Ar trebui sa stea multi ani in spatele gratiilor acesti penali si sa li se confiste tot ce au furat Mamaia este un cartier de blocuri nu o statiune
19ia o n gura muisto(8 iul 06:51)
impreuna cu protectorul tau base dar nu uita si de lingaii vostri...
010Ctean(8 iul 06:12)
Parca nu mai avea bani ,nu ia ti luat banii alo institutiile statului ce dracu faceti.
09gill(8 iul 02:30)
fasoleala .
014rahova(8 iul 02:23)
lasa ca va inatlniti la parnaie cat de curand !!!
mai mult...Replica
18 oct 17:42ReplicaȘMECHER DE HÂRȘOVA, PERICOL pe STRADĂ: Live la volan în timp ce-și face jointuri! VIDEO!

Un tânăr din Hârșova a demonstrat că este un mare fan al filmărilor în direct, transmise de la volan. Mai mult...2836

18 oct 16:11ReplicaSpitalul regional de la Constanţa va fi construit în parteneriat public privat cu investitori turci!2652
18 oct 13:56ReplicaMAHALAUA de la colţul străzii, desfiinţată de poliţiştii locali: zeci de tineri consumau alcool şi aduceau injurii! VIDEO5270
18 oct 12:00ReplicaSCANDAL între ȚIGANI, la Medgidia! S-a lăsat cu înjunghieri

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Medgidia, la data de 17 octombrie a.c., în jurul orei 17.00, au fost...1881

18 oct 10:21ReplicaUn șofer aproape de COMĂ ALCOOLICĂ a pus la pământ gardul unui imobil, în Valu lui Traian!2084
18 oct 00:00ReplicaMagazinul Profi, obligat de instanţă să desfiinţeze lucrările executate ILEGAL!2292
18 oct 00:00ReplicaPrimăria Hârşova a lansat o licitaţie de un milion de euro. Vezi pe ce se duc banii

Primăria Hârșova a lansat la finalul lunii septembrie o licitație în valoare de peste un milion de euro, pentru...955

18 oct 14:04ReplicaDOSARE, INFRACTORI, PROBLEME ŞI LEGILE JUSTIŢIEI! INTERVIU cu prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa2354
18 oct 07:06ReplicaPERCHEZIŢII şi INTERCEPTĂRI în dosarul unui individ care a acţionat prin metoda Cureaua, în Tomis III2669
18 oct 00:00ReplicaRegulamentul de acces în Zona Peninsulară. Amenzi usturătoare pentru cei care nu îl respectă!

Consilierii locali muncipali din Constanța au votat, pe 27 septembrie a.c., proiectul de hotărâre privind aprobarea...1950

18 oct 00:00ReplicaAsiguratorul Groupama, obligat de instanţă să plătească despăgubirea auto unei societăţi de taxi din Constanţa1575
18 oct 00:00ReplicaRomâni RACOLAŢI şi transformaţi în SCLAVI în Anglia!1327
Vremea
18°15.9° - 18° joi, 18 octombrie 2018
cer acoperit de noriUmiditate: 92%
Vânt: 2.36 m/s din ENE
Presiune: 1028.66 milibari

Loto
6/4921924454749
5/4021923303325
joker6171829328
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 oct 00:00SportSimona Halep: Sunt recunoscută cu ușurință pe stradă în România. Avem o țară mică, am nevoie de liniște

Simona Halep s-a retras de la turneul de la Moscova, "Kremlin Cup", din cauza problemelor la spate, însă, până să...481

18 oct 00:00SportCâţi bani încasează FRF pentru calificarea naţionalei U21 la EURO 2019: "Financiar este o..."

Naţionala U21 a României s-a calificat după 20 de ani la un turneu final şi, din punct de vedere financiar, FRF a...721

18 oct 00:00SportCazul Halep, în atenţia WTA. Directorul turneului de la Moscova: Nu ajungem nicăieri

Retragerea Simonei Halep de la turneul WTA de la Moscova din cauza problemelor de la spate nu a rămas fără urmări....884

18 oct 00:00SportProaspăt calificată la EURO 2019, România U21 ar putea juca un amical de lux, cu Franța

România U21 ar putea juca, în noiembrie, pe Arena Naţională, un amical de lux cu naţionala similară a Franţei, de...256

Local
18 oct 01:04LocalLovitură pentru Omar Hayssam. Ce au decis judecătorii!

Magistrații Tribunalului Dâmbovița au respins, miercuri, cererea făcută de Omar Hayssam de întrerupere a...574

18 oct 00:52LocalAtenţie, constănţeni! RADET efectuează probele la rece!

Având în vedere prognozarea scăderii temperaturilor exterioare în următoarea perioadă, RADET Constanța...2126

18 oct 01:06LocalPoliția Română a lansat campania CyberScams. Iată despre ce fraude este vorba!

Poliția Română a lansat, la data de 17 cotombrie a.c., la inițiativa Europol – Centrul European Cybercrime,...396

18 oct 01:05LocalNoutăți privind permisele de călătorie GRATUITE pe autobuzele RATC

Pensionarii care beneficiază de abonamente gratuite pe mijloacele de transport ale Regiei Autonome de Transport în...585

18 oct 01:05LocalS-a dat alarma în școli din Mangalia și Bărăganu! Elevii, instruiți despre situațiile de urgență!

Elevii de la Școala Gimnazială „Emil Gârleanu” din Bărăganu au participat, marți, 16 octombrie a.c., la un...521

18 oct 01:04LocalElevii din Medgidia și Poarta Albă vor da lecții despre alimentația echilibrată!

Sărbătorită în fiecare an în data de 16 octombrie, Ziua Internațională a Alimentației a fost marcată de elevii...320

18 oct 01:02LocalMedicul Loti Popescu a lansat „Alfabetul Sănătății”

O carte pentru inimă, pentru viață și pentru un stil de viață sănătos a fost lansată, vineri, 12 octombrie...449

18 oct 01:02LocalAtenție, constănțeni! Se schimbă programul pentru eliberarea cazierelor

Ca urmare a unor lucrări pe care distribuitorul de electricitate le va desfășura în zona IPJ Constanța, la data de...864

18 oct 01:01LocalDoi șoferi din Constanța s-au ales cu dosare penale!

Polițiștii din cadrul Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu, la data de 17 octombrie a.c., în jurul orei 2.20, au...326

18 oct 00:52LocalACCIDENT MORTAL la Neptun: o mașină s-a oprit în mai mulți copaci!

Un teribil accident rutier a avut loc miercuri, 17 octombrie, a.c., în urma căruia o persoană și-a pierdut viața....4650

Politică
18 oct 01:09PoliticăAsociaţia lui Vergil Chiţac a obţinut în instanţă suspendarea a două hotărâri ale Consiliu Local Constanţa

De la înființarea Asociației ”Constanța Altfel”, o organizație civică al cărei președinte este Vergil...535

18 oct 01:09PoliticăInspecţia Judiciară s-a autosesizat: Legături suspecte între un procuror cunoscut, Dacian Cioloş şi USR

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat pe tema unor legături suspecte între procurorul Bogdan Gabor, fost membru CSM,...422

18 oct 01:08PoliticăComisia Europeană, prima reacţie după adoptarea OUG pentru Justiţie

Oficialii europeni au anunţat că urmăresc cu 'îngrijorare' modificările făcute la legile justiţiei. "Aşa cum...356

18 oct 01:08PoliticăMajorări pentru constănţenii care nu şi-au achitat impozitele la timp!

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța informează cetățenii care nu au achitat impozitele și taxele...524

18 oct 01:07PoliticăLiviu Dragnea, reacție după Eurobarometru: ‘Ar trebui să convingă oficialii europeni de ceea ce am spus și eu’

Potrivit lui Dragnea informațiile oferite de Eurobarometru arată o situație de fapt în Europa, și anume că tot mai...415

18 oct 01:06PoliticăTudorel Toader vine cu explicații: OUG pe legile justiției nu se aplică retroactiv

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a venit cu o serie de explicații pe OUG privind legile justiției și a explicat...463

18 oct 01:04PoliticăAugustin Lazăr TOARNĂ gaz pe foc în scandalul OUG privind Legile Justiției: 'Şi noi am vrea să ştim ce vreţi să ştiţi dumneavoastră. Este o analiză în curs'

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat miercuri dimineaţă, referindu-se la OUG privind justiţia, că este o...388

18 oct 01:03PoliticăCCR discută miercuri trei contestaţii vizând organizarea şi desfăşurarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie

Curtea Constituţională discută miercuri trei contestaţii vizând organizarea şi desfăşurarea referendumului...276

18 oct 01:01PoliticăReacția DNA la OUG pe legile justiției - Ce avertisment transmite Anca Jurma

Într-un punct de vedere formulat către CSM, conducerea DNA susține că aplicarea retroactivă a noilor condiții de...564

18 oct 01:00PoliticăLista miniştrilor care vor fi 'executaţi' de CEx-ul PSD

Conducerea PSD a decis convocarea mult așteptatului Comitet Executiv al partidului, în cadrul căruia se va face o...1709

Monden
18 oct 00:00MondenINNA, primul album în limba spaniolă compus integral de ea. Artista prezintă teaserul “YO”

Chiar de ziua ei, așa cum și-a obișnuit fanii, INNA le-a făcut cadou teaser-ul albumului “YO”, în limba...178

18 oct 00:00MondenAmănunte picante despre noul iubit al lui Brigitte Sfăt. Corneliu ar fi încă însurat. Cine l-a dat de gol

Brigitte și Corneliu trăiesc o frumoasă poveste de dragoste de câteva luni, însă, dezvăluirile făcute de...310

18 oct 00:00MondenDesignerul lui Carmen Iohannis reacţionează după criticile la adresa ţinutelor „primei doamne“: „Văd că foarte multă lume se pricepe mai nou la modă“

Una dintre ținutele purtate de Carmen Iohannis în vizita din Italia a dus la apariţia unor comentarii negative în...343

18 oct 19:39MondenBianca Moccia, italianca de 15 ani cu o voce rară, i-a lăsat mască pe jurați la “X Factor”

Bianca Moccia a făcut senzație pe scena X Factor, în ediția de marți seara, 16 octombrie. Are 15 ani, vine din...220

18 oct 00:00MondenLuis Fonsi a doborât șapte recorduri Guinness, cu „Despacito“

Luis Fonsi a doborât șapte recorduri Guinness, cu megahitul "Despacito", Luis Fonsi şapte recorduri Guinness,...167

18 oct 00:00MondenAndrea Bocelli, aterizare de urgență. Ce s-a întâmplat cu elicopterul în care se afla

Celebrul tenor italian Andrea Bocelli a întârziat la o conferință de presă pe care a avut-o la Milano după ce...174

18 oct 00:00MondenJanet Jackson va primi premiul Global Icon la gala MTV Europe Music Awards 2018

Cântăreaţa americană Janet Jackson va primi premiul Global Icon la ediţia de anul acesta a galei MTV Europe Music...147

18 oct 00:00MondenPatru staruri POP, printre care Bono şi Pharrell Williams, dedică un album muzical...unei pisici moarte

Bono, Pharrell Williams, Jarvis Cocker şi Michael Stipe se numără printre starurile care au acceptat să apară pe un...148

18 oct 00:00MondenScriitoarea nord-irlandeză Anna Burns a câştigat Man Booker Prize 2018

Scriitoarea Anna Burns a devenit marţi, cu romanul său "Milkman", prima nord-irlandeză care a câştigat Man Booker...132

18 oct 00:00MondenNetflix şi BBC pregătesc o miniserie "Dracula"

Realizatorii serialului "Sherlock" pregătesc şi o miniserie în trei părţi dedicată celui mai celebru vampir din...155

Mapamond
18 oct 00:00MapamondAvionul cu care călătorea Melania Trump, nevoit să aterizeze după ce a fost semnalat fum în cabină

Avionul cu care prima doamnă a SUA, Melania Trump, călătorea miercuri înspre Philadelphia a fost nevoit să...153

18 oct 00:00MapamondErdogan, în vizită în Republica Moldova: Dodon i-a spus că ar dori sabia lui Ştefan cel Mare la Chişinău

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a început miercuri o vizită de două zile în Republica Moldova, unde a...239

18 oct 18:45MapamondAtac armat la un colegiu din Crimeea: Comitetul de anchetă rus face precizări

Comitetul de anchetă rus de pe lângă Parchetul General de la Moscova a declarat că un elev de 18 ani a deschis focul...155

18 oct 00:00MapamondMarine Le Pen: Ungaria lui Orban este mult mai democratică decât Franţa lui Macron

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a declarat miercuri că ţara sa se transformă într-un regim autoritar...150

18 oct 00:00MapamondMajoritatea britanicilor ar vota împotriva Brexitului dacă s-ar organiza un nou referendum

Dacă Marea Britanie ar organiza astăzi un alt referendum privind apartenenţa ţării la Uniunea Europeană, este...159

18 oct 00:00MapamondBruxelles: Sute de poliţişti sunt în grevă, în plin summit al Uniunii Europene

Sute de poliţişti din Bruxelles s-au declarat bolnavi pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de condiţiile de...139

18 oct 00:00MapamondExplozie la un colegiu în Crimeea. Rusia spune că o bombă a fost plasată în cantina şcolii; majoritatea victimelor sunt adolescenţi

Explozia produsă miercuri la un colegiu politehnic din oraşul port Kerci (Crimeea) a fost provocată de o bombă...159

18 oct 00:00MapamondHackeri acuzaţi de legături cu Rusia au atacat trei companii est-europene

Mai mulţi hackeri au infectat trei companii energetice şi de transport din Ucraina şi Polonia cu un nou malware...149

18 oct 00:00MapamondAvortul a fost legalizat în statul australian Queensland

Avortul a fost legalizat miercuri în statul australian Queensland, după o dezbatere intensă desfăşurată timp de...153

18 oct 00:00MapamondTraficul în vederea exploatării sexuale, cea mai întâlnită formă de trafic de persoane

Traficul de persoane în vederea exploatării sexuale este cea mai întâlnită formă de trafic de fiinţe umane în...148

Sănătate
16 oct 00:08SănătateSe va extinde clădirea spitalului Municipal Mangalia

Spitalul Municipal Mangalia are o vechime de aproape 60 de ani și se află într-o continuă dezvoltare, iar în...774

4 oct 00:23SănătateŞase decese din cauza virusului West Nile, în ultima săptămână

Nouăsprezece noi cazuri de meningită şi meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înţepătura de...641

5 oct 19:09SănătateSecția de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Judeţean, în proces de renovare şi modernizare!

Proiectul renovării și modernizării Secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Clinic de Urgență...990

28 sep 23:56SănătatePrimul studiu de amploare pentru personalizarea depistării cancerului mamar va începe pe 1 decembrie

Un studiu de amploare va începe pe 1 decembrie pe un eşantion de 85.000 de femei din Europa şi Israel cu scopul de a...744

26 sep 12:00SănătateBolnavii de cancer nu mai pot face radioterapie GRATUITĂ în Constanţa!

Singurul centru de radioterapie din Constanța unde pot fi tratați bolnavii de cancer din toată Dobrogea nu mai oferă...1377

26 sep 12:05SănătateClinica de Neuropsihiatire de la Palazu va intra în renovare

Imagini dezolante în incinta Clinica de Neuropsihiatrie de la Palazu: saloane în paragină, cu mobilier care are zeci...1020

26 sep 00:36SănătateToți angajații de la Spitalul Județean Constanța vor fi testați, până la sfârșitul anului, pentru hepatită și HIV

La Secţia Pneumologie TBC din Agigea, secţie exterioară a Spitalului Judeţean Constanţa, s-a încheiat activitatea...1179

22 sep 01:02SănătateSemnal de ALARMĂ al medicilor: 'Ucigaşul silenţios' afectează zeci de mii de români

O substanţă din alimentaţie este numit și „ucigașul silențios”, pentru că produce pagube întregului...3550

18 sep 16:33SănătateUn reputat chirurg pediatru din Turcia vine la Constanţa. Şansă în plus pentru copiii nascuţi cu malformaţii grave

În data de 29 septembrie a.c., prof. dr. Ahmet Alptekin, unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi pediatri din Turcia,...1068

17 sep 01:03Sănătate„11 căi de luptă împotriva depresiei” – ghid practic, în biblioteca virtuală Baylor

Biblioteca virtuală Baylor se îmbogăţeşte cu un nou ghid de stil de viaţă: „11 căi de luptă împotriva...1273