REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Udrea îl regretă pe Mazăre: „În Mamaia se simte lipsa unui primar”

Udrea îl regretă pe Mazăre: „În Mamaia se simte lipsa unui primar”

Replica API 8 iulie 2015 | 22:55 171

„Marile proiecte ale Constanţei sunt semnate de mine”

„Marile proiecte ale Constanţei sunt semnate de mine”

Elena Udrea

Au îngropat securea ascuţită în politică, fiind uniţi prin suferinţa controlului judiciar. Este vorba despre Elena Udrea, Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Fostul ministru al Turismului, faimoasa blondă care a „luminat” lumea politică, se află pe litoral, cazată într-un complex de 5 stele de lângă Năvodari, Arena Regia, motiv pentru care nu a ratat ocazia de a se întâlni cu primarul demisionar al Constanţei dar şi cu preşedintele suspendat al CJC. Între întâlniri, plajă şi distracţie în cluburi de fiţe, Udrea a dat şi cu subsemnatul la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, culmea!, în aceeaşi zi cu Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky. Mazăre s-a ascuns de ochii lumii, preferând să se mai plimbe prin urbea de la malul mării în speranţa că scapă de camere. De cealaltă parte, fostul ministru a vorbit despre situaţia litoralului, precizând că se vede lipsa unui primar.

Elena Udrea se relaxează pe litoral de mai bine de o săptămână, fiind cazată la Arena Regia, din apropiere de Năvodari. Cu ea mai sunt mama acesteia, finii, dar şi alţi colegi din Parlament, cu familiile. Programul ei începe în fiecare dimineaţă la fel, cu sport pe plajă, după care distracţia curge de la sine. Însă, marţea şi vinerea trebuie să-şi reamintească faptul că este cercetată penal, motiv pentru care dă cu subsemnatul la IPJ Constanţa. Aşa s-a întâmplat şi în dimineaţa de 7 iulie, când Udrea a venit într-o ţinută lejeră şi cu un machiaj fresh, declarând că staţiunea Mamaia nu mai este cum a fost, simţindu-se lipsa unui primar. „Probabil că lucrurile se vor degrada pe măsură ce trece timpul. Am văzut construcţiile acelea pe nisip, pe care le-aş demola pe toate, aşa cum începusem să o fac. Însă, cred că mai important acum este ca ceea ce există să fie întreţinut, să existe agrement pentru cei care vin pe litoral, plajele să arate bine. Eu alerg în fiecare dimineaţă şi este foarte greu să alergi pe plajele din Mamaia pentru că unele sunt pregătite, altele nu. Nu există o coordonare, nu există o atitudine unitară în modul cum arată plajele de pe raza Mamaia – Năvodari. Ar trebui plaje curate, locaţiile să fie pregătite pentru sezonul estival, curăţenie în staţiune, drumuri reparate”, a declarat Elena Udrea.

„Nu se poate să te duci spre Năvodari şi să fie tot drumul spart!”

Fiind cazată în apropiere de Năvodari, Elena Udrea a fost nevoită să parcurgă drumul ce arată precum după bombardament, fiiind, desigur, nemulţumită. „Nu se poate să te duci spre Năvodari şi să fie tot drumul spart. Se lucrează, este un proiect pe care l-am finanţat când eram ministrul Dezvoltării. Am semnat contractul împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, cu domnul Nicuşor Constantinescu. Acum, totul este blocat. Şi mă întreb aşa: când vrem să distrugem ceva, ne gândim dacă avem ce pune în loc? Pentru că este simplu să strici, problema este cum facem să şi reparăm”, a mai spus aceasta.

Udrea, la cafele cu Mazăre şi Constantinescu

Timpurile în care cei trei se atacau şi lansau săgeţi într-o veselie se pare că au apus, fiind acum înlocuite de sentimente ceva mai bune. Fostul ministru al Turismului a spus că, dincolo de vrajba politică, ei s-au înţeles bine ca şi oameni de admnistraţie. Şi, dacă tot se află la mare, de ce să nu bea o cafeluţă împreună? Astfel, duminică seară, 5 iulie, Udrea s-a întâlnit cu Radu Mazăre la Kaboo Beach şi luni seară, 6 iulie, cu Nicuşor Constantinescu, la Breeze, din Mamaia, dar, potrivit unor surse, şi la Cafe del Mar. „Da, l-am văzut pe domnul Mazăre (Radu Mazăre – n.r.) în una din seri şi am vorbit despre asta, despre ce se întâmplă în Constanţa şi în staţiuni. M-am văzut şi cu domnul Nicuşor Constantinescu. De asemenea, am tot vorbit despre proiectele care s-au început în timpul mandatului şi care nu se mai termină. Din păcate pentru constănţeni, nu se mai termină. Am stabilit să ne întâlnim, am fixat aceste discuţii, aceste întâlniri şi, probabil că, dincolo de disputele politice, ca oameni de administraţie am avut o colaborare, decât ce se întâmplă acum. Adică, totuşi, marile proiecte din Constanţa s-au semnat de către mine şi domnul Constantinescu sau de mine şi domnul Mazăre. Marile proiecte cu Ministerul Dezvoltării. Probabil că în urma acestei colaborări, chiar dacă politic nu ne-am agreat, că asta e politica românească pentru că ea înseamnă mai mult dezbinare şi conflict decât construcţie, având în vedere relaţiile de colaborare ca oameni de administraţie, faptul că sunt totuşi musafir în Constanţa, am putut discuta cu dânşii şi sta la o cafea. Eu mai stau, dacă mai am ocazia să mă văd cu dânşii, cu mare plăcere”, a spus ea.

„Efectul Mazăre însemna foarte mulţi turişti în Mamaia”

Întrebată dacă ea consideră că se simte lipsa lui Radu Mazăre, care ştia să atragă turiştii, Udrea a răspuns: „Eu cred că important este efectul. Efectul Mazăre însemna foarte mulţi turişti în Mamaia. Acum că era pe gustul meu sau nu, nu mai contează. Contează că Radu Mazăre era un primar care reuşea să atragă turiştii pe litoral. Vom vedea ce se va întâmpla vara aceasta şi vara viitoare. Temerea mea este că, dacă lucrurile vor continua aşa, Mamaia va pierde statutul de prima staţiune din punct de vedere al numărului de turişti”. Însă, vacanţa continuă, din câte se pare, toată luna iulie. Doar săptămâna viitoare va merge pentru câteva zile la Bucureşti. „Păi cam stau aici, pe la voi. La începutul săptâmânii viitoare voi fi la Bucureşti şi spre sfârşitul ei iar vin la Constanţa. Voi face turism pe litoralul românesc şi în Dobrogea. O să iau copiii şi o să-i duc să vadă mănăstirile, Delta, dacă tot sunt aici. Astăzi (marţi, 7 iulie – n.r.) mă duc pe plajă unde mă aşteaptă finuţele mele. De dimineaţă mă strigau: naşa, naşa vrem pe plajă, nu ştim ce treabă ai tu cu Poliţia, dar noi vrem pe plajă şi le-am trimis cu mama. Voi asta acolo, mai sunt şi colegi din Parlament, nu vă spun numele, nu-i pârăsc şi pe ei. Sunt cu copii, cu familii. La Năvodari stăm”, a declarat Udrea. Dacă nu ar fi fost sub măsura controlului judiciar, oare ar fi ales tot litoralul românesc? „Pe de oparte îmi place să vin pe litoralul românesc, pe de altă parte, orice fac sunt fotografiată, apar la televizor. Dacă eram în costum de baie, de ce umblu în costum de baie, dacă nu fac plajă, de ce nu fac. Dacă merg într-un restaurant, de ce merg, dacă nu merg, de ce nu m-am dus şi tot aşa. Oricum aş da-o, e rău. Asta e, încerc să mă adaptez, să fiu şi pe litoral, să fac faţă exigenţelor presei, opiniei publice”, a răspuns ea. De precizat că Elena Udrea nu se află la mare cu iubitul, Dan Valentin Chifu, întrucât acesta s-ar afla în SUA.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369