rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 14 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

„Marile proiecte ale Constanţei sunt semnate de mine”

Udrea îl regretă pe Mazăre: „În Mamaia se simte lipsa unui primar”

Elena Udrea

Au îngropat securea ascuţită în politică, fiind uniţi prin suferinţa controlului judiciar. Este vorba despre Elena Udrea, Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Fostul ministru al Turismului, faimoasa blondă care a „luminat” lumea politică, se află pe litoral, cazată într-un complex de 5 stele de lângă Năvodari, Arena Regia, motiv pentru care nu a ratat ocazia de a se întâlni cu primarul demisionar al Constanţei dar şi cu preşedintele suspendat al CJC. Între întâlniri, plajă şi distracţie în cluburi de fiţe, Udrea a dat şi cu subsemnatul la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, culmea!, în aceeaşi zi cu Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky. Mazăre s-a ascuns de ochii lumii, preferând să se mai plimbe prin urbea de la malul mării în speranţa că scapă de camere. De cealaltă parte, fostul ministru a vorbit despre situaţia litoralului, precizând că se vede lipsa unui primar.

Elena Udrea se relaxează pe litoral de mai bine de o săptămână, fiind cazată la Arena Regia, din apropiere de Năvodari. Cu ea mai sunt mama acesteia, finii, dar şi alţi colegi din Parlament, cu familiile. Programul ei începe în fiecare dimineaţă la fel, cu sport pe plajă, după care distracţia curge de la sine. Însă, marţea şi vinerea trebuie să-şi reamintească faptul că este cercetată penal, motiv pentru care dă cu subsemnatul la IPJ Constanţa. Aşa s-a întâmplat şi în dimineaţa de 7 iulie, când Udrea a venit într-o ţinută lejeră şi cu un machiaj fresh, declarând că staţiunea Mamaia nu mai este cum a fost, simţindu-se lipsa unui primar. „Probabil că lucrurile se vor degrada pe măsură ce trece timpul. Am văzut construcţiile acelea pe nisip, pe care le-aş demola pe toate, aşa cum începusem să o fac. Însă, cred că mai important acum este ca ceea ce există să fie întreţinut, să existe agrement pentru cei care vin pe litoral, plajele să arate bine. Eu alerg în fiecare dimineaţă şi este foarte greu să alergi pe plajele din Mamaia pentru că unele sunt pregătite, altele nu. Nu există o coordonare, nu există o atitudine unitară în modul cum arată plajele de pe raza Mamaia – Năvodari. Ar trebui plaje curate, locaţiile să fie pregătite pentru sezonul estival, curăţenie în staţiune, drumuri reparate”, a declarat Elena Udrea.

„Nu se poate să te duci spre Năvodari şi să fie tot drumul spart!”

Fiind cazată în apropiere de Năvodari, Elena Udrea a fost nevoită să parcurgă drumul ce arată precum după bombardament, fiiind, desigur, nemulţumită. „Nu se poate să te duci spre Năvodari şi să fie tot drumul spart. Se lucrează, este un proiect pe care l-am finanţat când eram ministrul Dezvoltării. Am semnat contractul împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, cu domnul Nicuşor Constantinescu. Acum, totul este blocat. Şi mă întreb aşa: când vrem să distrugem ceva, ne gândim dacă avem ce pune în loc? Pentru că este simplu să strici, problema este cum facem să şi reparăm”, a mai spus aceasta.

Udrea, la cafele cu Mazăre şi Constantinescu

Timpurile în care cei trei se atacau şi lansau săgeţi într-o veselie se pare că au apus, fiind acum înlocuite de sentimente ceva mai bune. Fostul ministru al Turismului a spus că, dincolo de vrajba politică, ei s-au înţeles bine ca şi oameni de admnistraţie. Şi, dacă tot se află la mare, de ce să nu bea o cafeluţă împreună? Astfel, duminică seară, 5 iulie, Udrea s-a întâlnit cu Radu Mazăre la Kaboo Beach şi luni seară, 6 iulie, cu Nicuşor Constantinescu, la Breeze, din Mamaia, dar, potrivit unor surse, şi la Cafe del Mar. „Da, l-am văzut pe domnul Mazăre (Radu Mazăre – n.r.) în una din seri şi am vorbit despre asta, despre ce se întâmplă în Constanţa şi în staţiuni. M-am văzut şi cu domnul Nicuşor Constantinescu. De asemenea, am tot vorbit despre proiectele care s-au început în timpul mandatului şi care nu se mai termină. Din păcate pentru constănţeni, nu se mai termină. Am stabilit să ne întâlnim, am fixat aceste discuţii, aceste întâlniri şi, probabil că, dincolo de disputele politice, ca oameni de administraţie am avut o colaborare, decât ce se întâmplă acum. Adică, totuşi, marile proiecte din Constanţa s-au semnat de către mine şi domnul Constantinescu sau de mine şi domnul Mazăre. Marile proiecte cu Ministerul Dezvoltării. Probabil că în urma acestei colaborări, chiar dacă politic nu ne-am agreat, că asta e politica românească pentru că ea înseamnă mai mult dezbinare şi conflict decât construcţie, având în vedere relaţiile de colaborare ca oameni de administraţie, faptul că sunt totuşi musafir în Constanţa, am putut discuta cu dânşii şi sta la o cafea. Eu mai stau, dacă mai am ocazia să mă văd cu dânşii, cu mare plăcere”, a spus ea.

„Efectul Mazăre însemna foarte mulţi turişti în Mamaia”

Întrebată dacă ea consideră că se simte lipsa lui Radu Mazăre, care ştia să atragă turiştii, Udrea a răspuns: „Eu cred că important este efectul. Efectul Mazăre însemna foarte mulţi turişti în Mamaia. Acum că era pe gustul meu sau nu, nu mai contează. Contează că Radu Mazăre era un primar care reuşea să atragă turiştii pe litoral. Vom vedea ce se va întâmpla vara aceasta şi vara viitoare. Temerea mea este că, dacă lucrurile vor continua aşa, Mamaia va pierde statutul de prima staţiune din punct de vedere al numărului de turişti”. Însă, vacanţa continuă, din câte se pare, toată luna iulie. Doar săptămâna viitoare va merge pentru câteva zile la Bucureşti. „Păi cam stau aici, pe la voi. La începutul săptâmânii viitoare voi fi la Bucureşti şi spre sfârşitul ei iar vin la Constanţa. Voi face turism pe litoralul românesc şi în Dobrogea. O să iau copiii şi o să-i duc să vadă mănăstirile, Delta, dacă tot sunt aici. Astăzi (marţi, 7 iulie – n.r.) mă duc pe plajă unde mă aşteaptă finuţele mele. De dimineaţă mă strigau: naşa, naşa vrem pe plajă, nu ştim ce treabă ai tu cu Poliţia, dar noi vrem pe plajă şi le-am trimis cu mama. Voi asta acolo, mai sunt şi colegi din Parlament, nu vă spun numele, nu-i pârăsc şi pe ei. Sunt cu copii, cu familii. La Năvodari stăm”, a declarat Udrea. Dacă nu ar fi fost sub măsura controlului judiciar, oare ar fi ales tot litoralul românesc? „Pe de oparte îmi place să vin pe litoralul românesc, pe de altă parte, orice fac sunt fotografiată, apar la televizor. Dacă eram în costum de baie, de ce umblu în costum de baie, dacă nu fac plajă, de ce nu fac. Dacă merg într-un restaurant, de ce merg, dacă nu merg, de ce nu m-am dus şi tot aşa. Oricum aş da-o, e rău. Asta e, încerc să mă adaptez, să fiu şi pe litoral, să fac faţă exigenţelor presei, opiniei publice”, a răspuns ea. De precizat că Elena Udrea nu se află la mare cu iubitul, Dan Valentin Chifu, întrucât acesta s-ar afla în SUA.

Liliana CHIRU

miercuri, 8 iulie 2015199
Comentarii

02acest mazare,un dezastru(8 iul 22:07)
Nu l.a interesat de oameni.Se dadea cu zmeul,iar oamenii mureau sub nadul lui inecat,pe strazi,carnagii,caci nu a vrut ordine si disciplina.Se numeste neglijenta in serviciu.Au murit oameni,iar lui nu i.a pasat.A lasat in urma lui,la primarie,dezastru mondial.A distrus tot.
12Va place ....(8 iul 17:17)
sper ca sante-ti multumiti ce justitie avem ! asta se distreaza de mama focului, o doare exact in .... ptr. ce spune lumea ca si jigodia de base si tot clanu atat timp cat camila nu-si face treaba decat in interesul lor SI ATAT !
03constantean(8 iul 16:57)
Mamaia trebuia sa fie preluata ca statiune de Bucuresti. Mazare le-a taiat macaroana si bine a facut, constantenii din mamaia nu au cum sa aibe buletin de bucuresti. Mazare se face vinovat ca nu a incurajat investitiile sperand ca portul ii va aduce venituri dar s-a inselat iar constanta este acum un oras plin de ospatari. Cei ce vor venii vor face altceva ? Nu cred.
12dan(8 iul 16:56)
Cine se aseamana se aduna!
00pt.iovu(8 iul 15:56)
un miuit scurt acolo cand comandante era crita poate a dat si pastaie!
05zeus(8 iul 14:13)
in loc sa recuperati ce a furat , o bagati mereu in seama , halal democratie.
04golanisme(8 iul 09:30)
Oameni de acelasi tip, cu preocupari comune, adica, golanisme. Nu se culca cu cei doi ?: ca aceasta consolare sa fie perfecta.
05iovu(8 iul 09:16)
i-o fi tras-o?!
012ION(8 iul 09:10)
MAZARE A FOST ALATURI DE OAMENII TIGANI,E PLIN ORASUL DE TUCIURII CARE AU OCUPAT TOT CENTRUL CONSTANTEI.CU ASTA AM RAMAS DE LA MAZARE.
09petrica(8 iul 09:04)
sa te iei de mana cu el si sa va duceti unde a dus mutu iapa
06un constantean(8 iul 09:01)
prima data cind m-am gandit ca Mazare e prost a fost atunci cind l-am vazut ca se ia de doamna Udrea si banii erau la ea!
06genocid(8 iul 08:41)
Un primar sub ochii caruia mor oamenii,nu este nici macar,om.Nici fizic nu a fost langa oameni.Primarii trebuiue sa vibreze la necazurile si problemele oamenilor.
010Cezar(8 iul 08:10)
Iaca noi nu va ducem lipsa tigancuso vopsita in blond,nici tie,nici lui Mazare. Probabil voua va lipseste o functie care sa-i faca pe oamenii prosti sa creada ca sunteti pe masura functiei,adica importanti. Uite ca nu sunteti importanti,de fapt sunteti nulitati in curs de a fi uitati. Cateii comunitari se vor pisa pe picioarele voastre si nimeni nu va baga de seama. Pa tu, Nutzi !
013admirator(8 iul 07:32)
rau a ajuns, daca se intilneste cu astia... Mazare o facea albie de porci anii trecuti si ea... isi merita soarta!
112ramseses circarul(8 iul 07:13)
Ar trebui sa stea multi ani in spatele gratiilor acesti penali si sa li se confiste tot ce au furat Mamaia este un cartier de blocuri nu o statiune
19ia o n gura muisto(8 iul 06:51)
impreuna cu protectorul tau base dar nu uita si de lingaii vostri...
010Ctean(8 iul 06:12)
Parca nu mai avea bani ,nu ia ti luat banii alo institutiile statului ce dracu faceti.
09gill(8 iul 02:30)
fasoleala .
014rahova(8 iul 02:23)
lasa ca va inatlniti la parnaie cat de curand !!!
mai mult...Replica
14 dec 00:00ReplicaȘOFERII cu 'PROBLEME' preferă mărcile BMW și Mercedes și se iau la 'ÎNTRECERE' cu polițiștii

În ultima perioadă, mai multe cazuri de șoferi care au pus pe jar autoritățile au fost înregistrate la Constanța....966

14 dec 00:00ReplicaCONCLUZIA după DEZASTRUL din Piaţa Ovidiu: 'Constanţa nu duce un târg privat'. OARE?2119
14 dec 00:00ReplicaSunteţi curioşi să aflaţi salariile angajaţilor din Primăria Constanţa începând cu 2019?1774
14 dec 00:00ReplicaCa-n filmele cu PROȘTI! Un OBSEDAT SEXUAL din Constanța a fost PRINS de DOUĂ ORI în FLAGRANT, în ACELAȘI LOC!

Un bărbat din Constanța a fost prins în flagrant, de două ori, în zona gării din Constanța! Acesta a fost arestat...1322

14 dec 00:15ReplicaACCIDENTUL cu 4 maşini, de pe podul de la Medgidia, provocat de un şofer care are 73 de ani! Cum s-a întâmplat731
14 dec 00:00ReplicaCurtea de Conturi: prejudiciu de peste 200.000 lei la Confort Urban. Foști directori ai societății, scăpați de răspundere!717
14 dec 00:00ReplicaAl patrulea individ din gruparea care a LEGAT și BĂTUT paznici A FUGIT DIN ȚARĂ!

Al patrulea individ din dosarul în care polițiștii Secției 1 Rurale Constanța au efectuat percheziții domiciliare...502

14 dec 00:00ReplicaKristina Mutiş: ‘Bineînţeles că există pensionari multumiţi. Însă, cei nemulţumiti sunt mai vocali şi de aceea par mai mulţi’585
14 dec 00:00ReplicaUn bărbat VIOLENT din Năvodari, ACUZAT că și-a TERORIZAT soția: 'S-a tras singură de păr!'281
14 dec 00:00ReplicaNecazurile se țin lanț de fostul manager al Spitalului Județan de Urgență Constanța, Dănuț Căpățînă

”Învăluit” de DNA prin cele cinci dosare în care a fost anchetat și deferit, ulterior, justiției, Dănuț...578

14 dec 00:00ReplicaUn tânăr din Constanța își reglează 'datoriile' cu sișul! A intrat peste un tânăr în casă și i-a pus cuțitul la gât!403
14 dec 00:00ReplicaBradul de Crăciun - cum îl alegi corect sau cum îl deosebim de molid? Vezi ce spune șeful Direcției Silvice Constanța!259
Vremea
-1.2°-5° - 3.5° vineri, 14 decembrie 2018
cer seninUmiditate: 100%
Vânt: 2.81 m/s din NNE
Presiune: 1033.15 milibari

Loto
6/4911925324143
5/4041220273435
joker6242532426
Horoscop
mai mult...SPSportRT
14 dec 00:00SportSurpriză uriașă în Europa League! AC Milan ELIMINATĂ după o înfrângere rușinoasă în Grecia. Toate echipele calificate

Joi seară s-au stabilit cele 24 de formații care vor merge în ”șaisprezecimile” Europa League. Marea surpriză a...280

14 dec 00:00SportFotbalul e pe goluri, nu pe ochi frumoși! PAOK-ul lui Lucescu a fost cu posesia și cu ratările, BATE cu calificarea în primăvara EL

...149

14 dec 00:00SportSimona Halep a fost desemnată în premieră campioană mondială de ITF

Simona Halep a primit încă un premiu după sezonul de vis 2018. Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat că...176

14 dec 00:00SportFederer și Nadal vor juca împreună la dublu în 2019! Roger a făcut anunțul: ”Va fi ceva special!”

Roger Federer și Rafael Nadal vor forma din nou echipă în 2019! Anunțul a fost făcut chiar de tenismanul elvețian,...135

Local
14 dec 04:04LocalElevii Liceului Teoretic Lucian Blaga au împărtășit magia sărbătorilor de iarnă!

Joi, 13 decembrie, toți elevii Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga’’ Constanța împreună cu învățătorii,...550

14 dec 04:02LocalA accidentat un bărbat pe trecere și a FUGIT! A fost prins în trafic

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, în data de 12.12.2018, ora 12.25, a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia,...1708

14 dec 04:01LocalCondamnat pentru tăinuire, prins de polițiștii constănțeni

Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Eforie, la data 13 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, au depistat un...408

14 dec 03:25LocalUn șofer BEAT a LOVIT o bornă rutieră, s-a RĂSTURNAT, iar mașina a luat FOC!

Un bărbat de 25 de ani din Tulcea, în noaptea de 12 spre 13 decembrie a.c., în timp ce conducea un autoturism pe DN...1002

14 dec 04:00LocalAccident rutier cu persoană încarcerată, la Constanța: a fost rănit și un copil!

Un accident rutier a avut loc în Constanța, joi, 13 decembrie, pe strada Călărași, colț cu Mihai Viteazu, o...2281

14 dec 03:59LocalContainer sosit din China, controlat de polițiști în portul Constanța

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în data de 12.12.2018, s-au sesizat din oficiu cu privire la...396

14 dec 03:32LocalParfumuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de către polițiști

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, județul Constanța, în data de...313

14 dec 03:30LocalTrei șoferi prinși la volan sub influența băuturilor alcoolice

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, la data de 12 decembrie a.c., în jurul orei 15.00, au depistat un bărbat,...323

14 dec 03:29LocalTânăr din Murfatlar, condamnat pentru tâlhărie și furt

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Murfatlar, la data 12 decembrie a.c., au depistat un tânăr, în vârstă...1053

14 dec 03:27LocalÎn zona Eden - Bişniţar amendat de poliţiştii locali pentru comerţul cu ţigări netimbrate

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au depistat, în cursul zilei de 12...476

Politică
14 dec 03:57PoliticăAdministraţia locală pune la cale o TAXĂ de emitere a avizului de oportunitate pentru PUZ-uri

Consilierii locali municipali constănţeni vor dezbate, în şedinţa care va avea loc la finele aceste luni, o serie...200

14 dec 00:00PoliticăIMPOZITE majorate şi cu 500% pentru clădirile lăsate în paragină la Constanţa - iată lista discutată de consilieri

Consilierii locali au primit, în avansul şedinţei care va fi convocată de primarul Decebal Făgădău la sfârşitul...227

14 dec 00:00PoliticăŞedinţă a Consiliului Local Municipal: autobuzele Isuzu vor ajunge în administrarea RATC

În şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa care va avea loc la finele acestei luni, pe ordinea de zi va figura...228

14 dec 04:04PoliticăOficial, proiectele discutate şi aprobate în şedinţa de Guvern! Decizie şi în privinţa subprefectului de Constanţa!

Iată proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința Guvernului României din 13...887

14 dec 04:03PoliticăDăncilă: „Pensiile se plătesc înainte de Sărbători”

Bugetarii vor avea liber și pe 24 şi 31 decembrie. Executivul a anunțat că cele două zile de luni vor fi libere,...300

14 dec 04:01PoliticăDecebal Făgădău a primit colindători. Holul Primăriei Constanța a răsunat de glasurile copiilor!

Holul instituției a răsunat de glasurile copiilor de la școlile și grădinițele din oraș. Recitalul a fost deschis...358

14 dec 03:22PoliticăConsilierii județeni, convocați în ședință. Vezi ordinea de zi!

În conformitate cu dispoziţiile art. 94 alin. 1 şi 3 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale,...275

14 dec 03:24PoliticăDoi consilieri locali constănțeni s-au implicat într-o acțiune caritabilă. Sute de copii necăjiți vor avea sărbători fericite!

Sărbătorile de iarnă sunt așteptate, cu mare drag, de toți românii, pentru a marca nașterea lui Isus cum se...260

14 dec 03:30PoliticăUn fost ministru de Interne a fost eliberat din închisoare

Fostul ministru de Interne, Gabriel Berca, condamnat în decembrie 2017 la doi ani de închisoare cu executare, a fost...381

14 dec 03:27PoliticăO sută de ani de pescărie românească, celebrați la Constanța

Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat, în data de 12 decembrie 2018, la conferința intitulată "100...401

Monden
14 dec 00:00MondenFostul soţ al Elenei Băsescu este din nou singur? Maria Grigoriu a şters pozele cu el de pe Instagram

În primăvara acestui an, Bogdan Ionescu, fostul soţ al Elenei Băsescu, şi noua lui iubită, Maria Grigoriu, au...145

14 dec 19:11MondenCleopatra Stratan, în cea mai scurtă rochiță. Se face din ce în ce mai frumoasă

Cântă de la trei ani, învață dintotdeauna foarte bine și la 16 ani s-a transformat dintr-o fetiță adorabilă,...199

14 dec 19:12MondenRuby a rămas în India, după filmările la „Asia Express“

Cele două luni petrecute în India şi în Sri Lanka la filmările pentru reality-show-ul „Asia Express” (Antena 1)...153

14 dec 19:12MondenToni Grecu revine cu Divertis la TVR 1

Revenire spectaculoasă în grila de programe a postului TVR 1! După şapte ani de la demisia din PRO TV, Tony Grecu...161

14 dec 19:12MondenMama lui Kevin din „Singur acasă“ este de nerecunoscut! Cum arată actriţa Catherine O'Hara la 64 de ani

A făcut furori în anii ’90, odată cu lansarea mondială, însă în România este în continuare unul dintre cele...201

14 dec 19:13MondenDublura Millei Jovovich vrea 2,5 milioane dolari că şi-a pierdut mâna în timpul filmărilor

Olivia Jackson, de 37 de ani a suferit un accident îngrozitor, la filmări, în timpul unei cascadorii cu motocicleta,...152

14 dec 00:00MondenKeira Knightley va primi titlul de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic la Palatul Buckingham

Actriţa Keira Knightley va primi titlul de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic (OBE) pentru servicii deosebite...104

14 dec 00:00MondenFestivalul de Film de la Berlin a anunţat primele filme din competiţie

Cele mai recente filme semnate de regizorii germani Fatih Akin şi Angela Schanelec precum şi de cineastul francez...83

14 dec 00:00MondenThe Cure, Radiohead şi Janet Jackson, incluşi în Rock & Roll Hall of Fame în 2019

Trupele britanice The Cure şi Radiohead precum şi cântăreaţa americană Janet Jackson vor intra în Rock & Roll...87

14 dec 00:00MondenAvril Lavigne va lansa un nou album de studio pe 5 februarie 2019

Cântăreaţa Avril Lavigne a anunţat miercuri că va lansa în luna februarie un nou album de studio, primul material...90

Mapamond
14 dec 00:00MapamondCancelarul Angela Merkel va cere la summitul UE prelungirea sancţiunilor împotriva Rusiei

Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că va cere la summitul UE de săptămâna aceasta prelungirea...85

14 dec 00:00MapamondTheresa May câştigă votul de încredere din partea Partidului Conservator cu 200 de voturi contra 117

Premierul Theresa May a câştigat miercuri noaptea votul de încredere din partea Partidului său Conservator, dar 117...87

14 dec 00:00MapamondConvorbire a preşedintelui Trump cu omologul său mexican privind migraţia

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său mexican Andres Manuel Lopez Obrador au avut miercuri o convorbire...87

14 dec 00:00MapamondVotul parlamentului britanic asupra acordului privind Brexit-ul, stabilit pentru ianuarie

Parlamentul britanic se va pronunţa în ianuarie asupra acordului privind Brexit-ul încheiat de premierul Theresa May...86

14 dec 00:00MapamondCăpitanii navelor ucrainene sechestrate de Rusia refuză să depună mărturie, conform avocaţilor lor

Căpitanii a două dintre vasele ucrainene sechestrate de Rusia, aflaţi în arest la Moscova, au refuzat să depună...101

14 dec 00:00MapamondAccident de tren în Turcia: 9 morţi şi 47 de răniţi, potrivit unui bilanţ actualizat

Cel puţin 9 persoane au murit şi 47 au fost rănite joi într-un accident în care a fost implicat un tren de mare...97

14 dec 00:00MapamondPapa Francisc va vizita Bulgaria şi Macedonia în mai 2019

Papa Francisc va efectua o vizită în Bulgaria şi Macedonia în perioada 5-7 mai anul viitor, a anunţat joi...86

14 dec 18:07MapamondAtac armat la Strasbourg: Trei morţi şi 13 răniţi - nou bilanţ

Atentatul comis marţi la Târgul de Crăciun de la Strasbourg a făcut trei morţi şi treisprezece răniţi, dintre...85

14 dec 00:00MapamondUn comitet de experţi a dat undă verde canabisului în scop medicinal în Franţa

Comitetul de experţi înfiinţat de Agenţia franceză pentru Siguranţa Medicamentelor (ANSM) consideră ''pertinentă...90

14 dec 00:00MapamondPapa Francisc va oficia prima liturghie a unui suveran pontif în Peninsula Arabă

Papa Francisc va oficia prima liturghie a unui suveran pontif în Peninsula Arabă în luna februarie şi va vizita una...93

Sănătate
13 dec 03:45SănătateTratament salvator pentru pacienții cu accident vascular cerebral, la Spitalul Județean Constanța

Medicii din cadrul Secției de Neurologie au participat zilele trecute la o simulare națională, desfășurată sub...1168

12 dec 03:27SănătateVor fi livrate ambulanţe în toată ţara. Vin şi la Constanţa

Primele 300 de ambulanţe, achiziţionate prin Programul POIM 2014 - 2020, vor fi livrate începând de marţi, anunţă...421

12 dec 01:20SănătateAJUTAŢI-L PE VLĂDUŢ! Apel umanitar: Un băieţel de 6 ani, diagnosticat cu neuroblastom POATE FI SALVAT

Un băieţel de 6 ani poate fi salvat cu ajutorul dumneavoastră. Vlăduţ Cîrciu, copilul colegului nostru Sorin, a...325

7 dec 00:16SănătateCardurile naţionale de sănătate expirate, valabile încă doi ani de la data expirării

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu...778

1 dec 10:57SănătateDupă cazul de la Giuleşti, este aşteptat un control şi la Maternitatea Spitalului Judeţean Constanţa

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait...1531

30 noi 00:36SănătatePoliclinicile 1 și 2 ale Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISE în minivacanța de Ziua Marii Uniri

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța aduce la cunoștința...655

29 noi 00:31SănătateSpitalul din Medgidia caută medic nefrolog

Ne confruntăm cu un deficit de medici nefrologi la nivelul întregii ţări. Potrivit dr. Liliana Tuță, președintele...1009

27 noi 00:48SănătateChemoembolizări în Spitalul Județean Constanța

Patru ședințe de chemoembolizare au fost efectuate, cu succes, la sfârșitul săptămânii trecute. Doi dintre...1353

24 noi 04:34SănătateSăptămână Europeană a Testării. Constănțenii, chemați să se testeze pentru hepatită și HIV!

Fundaţia Baylor Marea Neagră se alătură organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor şi liderilor de opinie din...873

21 noi 01:19SănătatePacienții constănțeni care suferă de HIV, fără tratament! Nu există contract de achiziție pentru medicamente

Pacienţii români care suferă de HIV au rămas fără tratament, probleme majore cu lipsa medicaţiei fiind...840