REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Udrea: Încercările PDL de a face opoziţie nu sunt vizibile

Udrea: Încercările PDL de a face opoziţie nu sunt vizibile

Replica API 11 mai 2013 | 00:00 194

Deputatul democrat-liberal Elena Udrea consideră că încercările PDL de a face opoziţie nu sunt vizibile, în ciuda încercărilor colegilor săi în acest sens, între cauzele care au condus la această situaţie fiind, în opinia sa, îndepărtarea conducerii partidului de Traian Băsescu şi slaba strategie de comunicare.

"Încercăm să facem opoziţie, însă, din păcate, nu este prea vizibilă opoziţia pe care PDL o face. Văd că sunt colegi foarte determinaţi să se poziţioneze critic la adresa USL-ului. (...) Avem moţiunile simple, o încercare de moţiune de cenzură, apariţii la televizor, dar, din păcate, nu este suficient de mult probabil pentru presă, pentru că nu prea suntem preluaţi. O acţiune cum a fost cea de miercuri, prezentarea Cărţii negre a guvernării USL, din păcate, a beneficiat de atenţie mediatică zero şi s-a ratat un bun moment de a critica guvernarea USL", a declarat Elena Udrea vineri la RFI.

Potrivit acesteia, una dintre greşeli ar fi faptul că actuala conducere a PDL s-a îndepărtat de Traian Băsescu.

"Cred în continuare că o eroare care s-a făcut este îndepărtarea de preşedinte, care e cel mai vizibil şi credibil lider politic al dreptei şi aţi văzut câtă relevanţă publică are discursul şefului statului chiar şi în acest moment", a apreciat Udrea.

Ca soluţie pentru redresarea situaţiei, ea vede necesitatea ca PDL să elaboreze un "discurs relevant", strategie care ar trebui gândită de reprezentanţii departamentului de comunicare al partidului.

"Oricât te-ai strădui să faci opoziţie, dacă discursul tău nu este relevant pentru presă, dacă nu este preluat, dacă nu este suficient de important cât să fie diseminat mai departe, poate să pară pentru foarte mulţi că, de fapt, nu există opoziţie din partea PDL. (...) Guvernul PDL făcea multe şi comunica puţine şi aţi văzut rezultatul în alegeri, Guvernul USL nu face nimic şi comunică încontinuu. Poate că aceia care sunt la departamentul de comunicare ar trebui să se gândească cum să vizibilizeze mai mult activitatea de opoziţie a PDL-ului. Vedem cu toţii sondajele, unde nu se vede nici o mişcare în sus a PDL-ului, iar în opoziţie, orice partid în mod normal trebuie să crească, mai ales când este o opoziţie la o guvernare atât de slabă, cum este cea a USL-ului", a afirmat Elena Udrea.

Despre un an de guvernare USL, Udrea a spus: "E o vorbă populară românească ce se aplică extraordinar de bine Executivului şi USL-ului: vorbă multă, sărăcia omului.".

"Oamenii ăştia au vorbit un an de zile, timp în care poporul a sărăcit. Însă comunicarea face ca oamenii încă să aibă aşteptări de la USL, chiar dacă în timpul ăsta cresc preţurile, se înmulţesc taxele, se discută despre introducerea unor reguli aberante, cum ar fi cea a confiscării autoturismului cu care se face o contravenţie. Cu o comunicare bună, reuşesc să acopere o realitate extrem de tristă, de gravă pentru români. (...) Undeva spre vară-toamnă, vom vedea pe măsură ce românii se vor trezi la realitatea guvernării USL, vom vedea o scădere în popularitate şi a premierului şi a USL-ului", a susţinut Elena Udrea.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108