REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Udrea: Nava România, adusă la cheu. Guvernul Ponta trebuie să nu cadă în capcana lui Tăriceanu din 2008

Udrea: Nava România, adusă la cheu. Guvernul Ponta trebuie să nu cadă în capcana lui Tăriceanu din 2008

Replica API 29 aprilie 2013 | 00:00 146

Fostul ministru Elena Udrea scrie, pe blogul său, că datorită Guvernului Boc România este astăzi asemenea unei familii care cheltuieşte cam tot atât cât produce, ea susţinând că reponsabilitatea Cabinetului Ponta este de a nu cădea în capcana lui Călin Popescu Tăriceanu din 2008. Udrea scrie pe blogul său, într-o postare intitulată "Nava România, adusă la cheu", că datele furnizate de Guvern arată că, în 2012, România a reuşit să aibă un deficit bugetar de aproximativ 2,5% din PIB, ceea ce ne pune în postura de a cere Uniunii Europene să ne scoată de sub procedura de deficit bugetar excesiv, începută în anul 2009, după ce Guvernul Tăriceanu a "reuşit performanţa" de a lăsa un deficit de 5,4%.

"Practic, ne-au trebuit patru ani de zile, cu mari eforturi şi sacrificii, pentru a repara greşelile comise de Guvernul PNL susţinut în Parlament de PSD. Ieşirea din procedura de deficit excesiv este o reuşită a Guvernului Boc şi a preşedintelui Traian Băsescu, făcută cu mari sacrificii. Atât pentru populaţie, cât şi în plan politic pentru cei care şi-au asumat măsurile", continuă Udrea.

"Din păcate, noi, membrii Guvernului şi Preşedintele, am plătit costurile electorale ale faptului că am luat măsurile care se impuneau. Ne-am sacrificat propria credibilitate pentru a reechilibra bugetar România. La aproape trei ani distanţă de momentul în care s-au luat măsurile acelea atât de nepopulare, spun că mă bucur că am guvernat noi. Pentru că, dacă ar fi fost alţii în postura noastră, mă gândesc la Ponta şi Antonescu, aceştia nu ar fi avut curajul politic să facă ceea ce era necesar. România a avut noroc cu un Guvern şi o majoritate parlamentară responsabile, care au făcut ce a trebuit şi nu ce era mai uşor", susţine Elena Udrea.

Fostul ministru PDL îşi exprimă convingerea că, în viitor, cât mai devreme, "românii vor reevalua guvernarea Boc şi vor realiza că a salvat ţara".

În opinia sa, datorită Guvernului Boc, România este astăzi asemenea unei familii care cheltuieşte cam tot atât cât produce - nu mai consumăm pe datorie.

"Este o viziune adaptată realităţilor crizei economice care încă se manifestă în Uniunea Europeană. O viziune căreia, din păcate, USL s-a opus, de o manieră populistă, atunci când Preşedintele Băsescu şi Premierul Boc au susţinut nevoia reducerii cheltuielilor bugetare. Din fericire, Guvernul Ponta, constrâns fiind de FMI, a trebuit să o accepte", mai scrie Udrea.

Ea menţionează că în prezent sunt 21 de ţări din 27 ale Uniunii Europene care se află sub procedura de deficit excesiv.

"Faptul că România reuşeşte să iasă din acest grup consistent şi compact de ţări care cheltuiesc mult mai mult decât produc este o reuşită de necontestat a Guvernului Boc. Toate reformele ultimilor ani şi toate măsurile de reechilibrare bugetară au condus spre acest deznodământ fericit", consideră Udrea.

mai mult pe www.mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369