REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Udrea: PMP nu poate face grup la Cameră, dar poate acţiona ca un grup

Udrea: PMP nu poate face grup la Cameră, dar poate acţiona ca un grup

Replica API 4 februarie 2014 | 00:00 216

Deputatul Elena Udrea a declarat, luni, după şi-a anunţat în plen trecerea de la PDL la PMP, împreună cu mai mulţi deputaţi, că aceştia nu pot forma un grup parlamentar, conform Regulamentului Camerei, dar vor acţiona ca un grup, nefiind interesaţi de avantaje, de maşini şi secretare. "Vom acţiona de acum încolo ca un grup parlamentar de opoziţie, chiar dacă statutar nu se mai pot constitui grupuri parlamentare, nu suntem în PMP pentru funcţii, maşini, pentru secretare, nu ne interesează avantajele care se pot oferi prin statut grupurilor parlamentare, ci să susţinem coerent cu o voce puternică nemulţumirile cetăţenilor", a afirmat Elena Udrea. Ea a arătat că grupul PMP a decis să iniţieze, chiar de marţi, depunerea a două moţiuni simple împotriva miniştrilor Apărării şi Transporturilor, vinovaţi de consecinţele tragediei accidentului aviatic din Apuseni.

"Demisia o cerem pe bază de argumente, pe raportul Guvernului", a adăugat Udrea, arătând că va apela şi la parlamentarii PDL pentru a semna această moţiune. Ea a spus că nu vrea să facă o opoziţie în interiorul opoziţiei, ci să aibă un demers de unitate a opoziţiei, care trebuie să lucreze împreună. Udrea şi-a exprimat speranţa ca toţi colegii din opoziţie - PDL, PPDD, FC, PNŢCD - să semneze acest demers. Ea a mai spus că PMP nu are ca scop racolarea de parlamentari, ci doar de aleşi care gândesc la fel ca cei din PMP. Udrea a mai spus că sunt foarte mulţi aleşi locali care doresc să vină alături de PMP şi pot participa la acţiunile Fundaţiei. Ea a mai spus că nu a apucat să vorbească până acum cu preşedintele Traian Băsescu.

Deputatul Clement Negrutz, desemnat liderul grupului informal, a precizat că parlamentarii aparţinând PMP cer USL să renunţe la modificarea Constituţiei "pe fugă şi unilateral" şi se opun categoric legii Amnistiei, pe care o consideră "toxică" pentru România.

Sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218