REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Udrea susține că unii politicieni nu răspund în fața Justiției doar pentru că sunt din partidul lui Iohannis

Udrea susține că unii politicieni nu răspund în fața Justiției doar pentru că sunt din partidul lui Iohannis

Replica API 20 septembrie 2016 | 00:00 220

Elena Udrea a lansat acuzații extrem de grave în cadrul unei emisiuni la B1 TV. În opinia sa, procurorii nu anchetează posibilele fapte de corupție săvârșite de unii politicieni numai pentru că aceștia sunt din partidul ”lui Klaus Iohannis”. Aceasta a dat chiar exemplul copreședinților PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga.

”Aș porni de la concluzie: e evident că în această perioadă, în ultimii doi ani, au fost anchetați, judecați, condamnați doar cei de pe așa-zisa listă neagră, pentru că nu toți cei împotriva cărora există denunțuri au fost măcar citați să dea declarații.

În dosarul Microsoft, de exemplu, unde a fost anunțată o fraudă de zeci de milioane de euro și o listă de peste 80 de persoane implicate, sunt patru inculpați trimiși în judecată, iar restul nici nu au fost chemați.

În acest dosar, inculpații din dosar Gabi Sandu, Dorin Cocoș și Gheorghe Ștefan au adus dovezi că parte din banii comision pentru afacerea Microsoft au ajuns în campania lui Blaga și chiar la Blaga și domnul Blaga nu a fost nici măcar citat să explice aceste lucruri, ceea ce evident că îmi argumentează fără dubiu că unii răspund pentru ce au făcut, iar alții nici măcar nu sunt întrebați de DNA despre presupusele faptele penale la care au participat sau de care ar fi beneficiat.

O fi un dosar disjuns, dar de doi ani nu s-a mai făcut nimic? În timp ce pentru patru persoane dosarul a ajuns deja în faza de sentință finală, pentru restul nici nu au ajuns la audieri. Nu spun că pentru banii din campanie trebuie să răspundă cine i-a gestionat, dar nu se poate ca unii să aibă un tratament și alții alt tratament.

Ori răspunde toată lumea pentru același gen de fapte, ori nu răspunde nimeni! În cazul lui Blaga sau Gorghiu, care a fost citată ca martor în dosarul Turceni-Rovinari și înțeleg că nu s-a admis să fie chemată ca martor, ... pentru unii Justiția e mumă și pentru alții ciumă!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218