REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

UDTTMR şi ALDE, OFICIAL împreună în alegeri

UDTTMR şi ALDE, OFICIAL împreună în alegeri

Replica API 11 noiembrie 2016 | 23:50 333

Au semnat protocolul de colaborare

Au semnat protocolul de colaborare

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România şi ALDE – Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor Constanţa au organizat joi, 10 noiembrie 2016, o conferinţă de presă. În cadrul evenimentului a avut loc semnarea protocolului dintre UDTTMR şi ALDE, protocol care va avea ca motto: „ALDE susţinte UDTTMR, UDTTMR votează ALDE”.

La conferinţa de presă au fost prezenţi Mircea Banias, Gelil Eserghep, Valentin Vrabie, Ersun Anefi şi Gigi Chiru. Preşedintele ALDE Constanţa, senatorul Mircea Banias, a precizat că până în momentul de faţă înţelegerea dintre cele două formaţiuni a funcţionat pe baza unui „gentelmen`s agreement”. „Sunt în măsură să am alături de mine colegi foarte valoroşi, care, fără îndoială, o să aducă un plus consistent partidului la alegerile parlamentare. Aşa cum bine ştiţi, partidul nostru, ALDE, este un partid tânăr, are puţin peste un an de zile, dar cu toate acestea, a reuşit o performanţă, din punctul meu de vedere, şi anume un scor peste pragul electoral la alegerile locale. Obiectivul nostru asumat este ca ALDE la numărarea voturilor să figureze pe a 3-a poziţie, la nivel naţional. Organizaţia s-a întărit considerabil prin venirea lui Valentin Vrabie la noi. Sunt extrem de bucuros că a hotărât să facă pasul către un partid şi a ales ALDE”, a punctat în deschiderea conferinţei Mircea Banias.

Eserghep: Vrabie este tătar de onoare

„Eu sunt genul mai pragmatic. Împreună o să avem rezultate foarte bune la alegerile astea. Am făcut o alegere pragmatică. Am apreciat că cea mai sinceră mână de ajutor a venit din partea ALDE. Şi celelalte partide ne-au căutat. Nu o să dau amănunte de genul acesta. Datorită timpului scurt pentru prezentarea listelor, cei care au reuşit să vorbească rapid la centru la ei şi să oprească locul doi pentru candidatul uniunii noastre pentru locul eligibil, ei ne-au rezervat acest loc. Un rol extraordinar l-a avut că domnul Vrabie este tătar de onoare. Este unul dintre puţinii români care au această distincţie. Suntem fermi convinşi că împreună vom ieşi din acest trecător impas pentru a rezolva şi reprezentarea din punct de vedere „politic” al uniunii. Nu vă ascund că, în acelaşi timp, mai avem încă doi tătari, unul la Bucureşti şi unul în Tulcea. Unul este pe listele PSD-ului, pe loc eligibil, iar altul este independent. Putem ieşi mai bine din această campanie. Este o înţelegere pe plan local, dar şi la centru sunt de acord. Nu este o căsătorie din dragoste. Nici nu există în politică aşa ceva. Este o alegere pragmatică”, a punctat liderul UDTTMR, Gelil Eserghep.

ALDE dorește să atingă scorul de 15% pentru județul Constanța, dorința lor cea mai mare este să asigure 1 senator și 2 deputați în Parlament. Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia a ținut să puncteze ferm poziția sa în ALDE și să liniștească electoratul medgidian că nu îi va dezamăgi în mandatul pe care l-a câștigat în iunie. „Am venit la acest partid cu încredere. Mă caracterizează lucruri la care am muncit. Din acest motiv am venit la ALDE. Vreau să muncesc! Am fost acuzat că am intrat într-un partid. Am intrat pentru că responsabilitatea de primar de municipiu este una mare. Trebuie să fac orice pentru Medgidia și medgidieni. Peste 4 ani mă vor întreba ce am făcut, nu cum am făcut. Am și o datorie morală față de ei. Și-au pus speranțe foarte mari în mine, iar eu nu vreau să-i dezamăgesc. Nu m-a obligat nimeni să fac acest pas, așa cum s-a vehiculat oarecum.”, a spus primarul Medgidiei, Valentin Vrabie.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369