REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

UDTTMR și PNL și-au LANSAT protocolul de COLABORARE!

UDTTMR și PNL și-au LANSAT protocolul de COLABORARE!

Replica API 31 iulie 2020 | 00:04 1220

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România a lansat joi, 30 iulie, protocolul de colaborare semnat cu filiala PNL Constanța, un protocol ce vizează sprijinul politic acordat de UDTTMR candidaților la alegerile din septembrie 2020. Liderii formațiunilor au convenit ca acest proiect să se extindă pe termen lung, cu menirea de a consolida și conserva specificului cultural.

"Extindem protocolul la nivelul întregului județ. Proiectul are în vedere să consolidăm un for local. Acest protocol e începutul unui proiect pe termen lung. Invităm și reprezentanții altor minorități să participe. Protocolul are în vedere ca după câștigarea alegerilor locale, să consolidăm un brand local, să înființăm Forumul Minorităților din Dobrogea sub egida Consiliului județean. Este începutul unui proiect pe termen lung în cadrul căruia sperăm să reușim să consolidăm modul în care conservăm tot ceea ce înseamnă specificul nostru cultural. Invităm și reprezentanții altor minorități să participe la proiectul nostru" a spus Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

La rândul său, Gelil Eserghep, preşedintele UDTTMR a precizat: "PNL e singurul partid care a venit la noi cu o ofertă reală și care ne-a tratat cu respect. Suntem singurii cu recunoaștere oficială din partea Statului Român, suntem tătari, o comunitate distinctă și cea mai veche din Dobrogea. Doar PNL ne-a arătat respectul cuvenit. Suntem de acord cu proiectul lor pentru județul Constanţa, e prima oară când se vine cu proiecte concrete. N-a venit nimeni să ne ajute vreodată".

Gelil Eserghep

Eserghep: 20 de ani înseamnă mult!

"Organizația noastră se va implica total în alegeri. 20 de ani înseamnă mult. Mi-aș dori să se schimbe ceva. Nu am o părere foarte bună despre primarul actual. El, gașca lui, politicile nu permit ca orașul să se dezvolte. Orașe care nu suflau în faţa noastră, acum sunt înainte. E mai mare rușinea. Pe noi ne doare. Iubim acest pământ, această ţară. Vrem să se schimbe ceva. 20 de ani aici e prea mult. Suntem hotărâți să ne închegăm", a mai spus Gelil.

GAȘCA lui Făgădău NU permite orașului să se dezvolte

Gelil Erseghep a mai adăugat: "Sunt membri ai comunităţii noastre care au tendinţa de a avea mari ambiţii politice. Dacă aveam candidat unic, nu avea nicio şansă. Jumătate din candidaţii la primăria Constanţa sunt niște iepuri".

Mihai Lupu: Proiectul nu e pentru a câştiga voturi, ci pentru recunoaşterea intereselor minorităților

"Sunt alături de colegul meu Vergil Chițac, un om de mare valoare, ne-am angajat la un mare proiect. Proiect ce promovează identitatea și tradițiile tuturor minorităților. Relaţia de încredere existentă între noi a contat foarte mult. Crearea acestui forum se va regăsi în organizarea CJ. Fiecare minoritate va avea reprezentant în acest forum. Va răspunde tuturor cerințelor comunităților. Avem minoritatea romă, care e foarte divizată și cu mari probleme, trebuie susținută. E momentul să arătăm că ne pasă de fiecare cetățean, indiferent de etnie. Invit și celelalte minorități să se gândească foarte bine, sprijinul lor va conta mult in materializarea acestui proiect. Deși scădem în sondaje ne luăm măsuri pentru populație. Proiectul nu e pentru a câştiga voturi, ci pentru recunoaşterea intereselor minorităților", a spus Mihai Lupu, candidat pentru funcţia de președinte al CJ.

Candidatul PNL pentru primăria Constanţa, Vergil Chiţac, a declarat: "În Dobrogea, în general în Constanţa, este o populație de sinteză, dar mult mai interesantă decât îşi pot imagina oamenii. Am ajuns la un mixt cultural în care noi, majoritari români, trăim cu 19 minorităţi. Vocea lor nu a fost auzită de administraţia constănţeană sau, dacă a fost auzit, nu a contat. Ne propunem ca vocea minorităţilor să fie recunoscută şi cunoscută în luarea deciziilor administrative".

În ultimii 20 de ani, tătarii nu au avut reprezentanți în Consiliul Local şi Judeţean.

Video:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasati dnle Constanta Constantenilor nu o mai feliati pt COMANESCU si a alui sleafta.
1
0
Alegeti va oameni scoliti, cu de alde Lupu care este un analfabet functional, nu faceti nimic.
4
1
ce va apucat bre? mai bine stati in banca voastra ca daca iese fagabou va pierdeti locsoarele caldute pe care le ocupati acum si va muta pe toti in henri coanda
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367