REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

UE deţine probe despre activitatea de dezinformare rusă privind alegerile

UE deţine probe despre activitatea de dezinformare rusă privind alegerile

Replica API 15 iunie 2019 | 00:00 439

Uniunea Europeană a strâns probe cu privire la activitatea de dezinformare ''continuă şi susţinută'' făcută de Rusia şi care a vizat scăderea prezenţei la vot în timpul alegerilor europarlamentare din 23-26 mai şi influenţarea preferinţelor alegătorilor, a anunţat vineri Comisia Europeană, potrivit dpa.

Înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, executivul comunitar a avertizat în legătură cu interferenţa Rusiei, iar Uniunea Europeană şi-a sporit capacităţile pentru identificarea ştirilor false şi dezvăluirea cazurilor de dezinformare.

Dovezile strânse în ultimele luni au ''indicat o activitate de dezinformare continuă şi susţinută din partea surselor ruse care vizau reducerea prezenţei la vot şi influenţarea preferinţelor electorale'', a menţionat Comisia Europeană într-un raport publicat vineri.

Totuşi, probele disponibile ''nu ne-au permis să identificăm o campanie distinctă de dezinformare transfrontalieră din surse externe îndreptată specific către alegerile europene'', menţionează raportul citat.

Ca exemplu este dat incendiul de la catedrala Notre-Dame din Paris, care a fost folosit de anumite entităţi ''pentru a ilustra presupusul declin al valorilor creştine şi occidentale în interiorul UE''.

Comisia Europeană a adăugat că eforturile sale, printre care subscrierea giganţilor internetului Facebook, Google, Twitter şi Mozilla la un cod de conduită voluntar, au contribuit la scăderea volumului de dezinformare difuzat online.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pt cel de sub mine . muista este mata care te-a kakat
1
0
asta e adevarul ! Exemplu viu e muistul unu care posteaza ca un bolsevic in locul ucigasului putin !!! Si muistul donald !!! Muie la toti cu cacat !!!
1
1
minciuni ordinare
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367