REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

UE le cere miniștrilor sănătății să se pregătească pentru administrarea dozei 4 a vaccinului anti-COVID

UE le cere miniștrilor sănătății să se pregătească pentru administrarea dozei 4 a vaccinului anti-COVID

Replica API 24 ianuarie 2022 | 16:21 836

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, le-a transmis vineri miniștrilor sănătății din Uniunea Europeană să se pregătească pentru administrarea unei a patra doze a vaccinului anti-COVID, în cazul în care datele vor arăta că el este necesar, relatează Reuters.

În urmă cu doar câteva zile, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și-a exprimat îndoielile în ceea ce privește administrarea unei a patra doze pentru întreaga populație, afirmând însă că aceasta ar putea fi utilă pentru persoanele imunocompromise. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe date pentru a se ajunge la o concluzie finală, a precizat EMA.

„Dacă vedem date care sunt concludente cu privire la necesitatea unei a patra doze, trebuie să fim pregătiți să acționăm”, le-a spus Stella Kyriakides miniștrilor sănătății din statele membre ale UE în timpul unei videoconferințe ce a avut loc vineri.

Videoconferința a fost convocată de guvernul francez, care deține președinția rotativă a UE, pentru a discuta despre necesitatea unei a patra doze a vaccinului anti-Covid și despre vaccinurile adaptate pentru diferitele variante ale coronavirusului.

Țările care au început să administreze doza 4 a vaccinului anti-COVID

La finalul discuțiilor, Kyriakides a notat pe Twitter că în momentul de față persoanele care nu s-au vaccinat anti-Covid trebuie să fie în continuare principala prioritate a autorităților întrucât acestea încă reprezintă aproximativ un sfert din populația totală a UE.

Guvernele din Danemarca și Ungaria au decis deja să demareze campania de vaccinare anti-Covid cu o a patra doză. Autoritățile daneze au anunțat că ea va fi disponibilă persoanelor vulnerabile în fața COVID-19 în timp ce guvernul ungar a spus că toată lumea se va putea vaccina cu doza 4 după o consultație la medic.

La finalul anului trecut, Israelul a devenit prima țară din lume care a început administrarea dozei 4, numită și a doua doză booster. Autoritățile israeliene au anunțat recent că vor continua vaccinarea cu a patra doză, deși studiile arată că aceasta nu împiedică infectarea cu varianta Omicron.

EMA: Administrarea mai multor doze booster de vaccin anti-COVID-19 la intervale scurte este nesustenabilă

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi alte agenţii internaţionale de reglementare au reiterat vineri că administrarea mai multor doze booster de vaccin anti-COVID-19, "în perioadă scurtă de timp, nu este o focalizare sustenabilă pe termen lung", relatează EFE, potrivit Agerpres.

Aceste agenţii cred, totuşi, că "este tot mai evidentă necesitatea" administrării dozelor booster pentru a extinde protecţia vaccinurilor împotriva COVID-19.

Aceste idei fac parte dintr-un raport publicat vineri asupra concluziilor unei întâlniri desfăşurate săptămâna trecută între agenţiile de reglementare a medicamentelor în diferite regiuni, coprezidată de EMA şi de Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente a SUA (FDA).

În acest document, agenţiile au făcut apel la "dezvoltarea unei strategii pe termen lung" privind tipurile de vaccin necesare pentru a gestiona pe viitor infecţia COVID-19.

"Analizând posibilele focalizări ale vaccinării împotriva Omicron şi altor variante ale virusului, participanţii la întâlnire au convenit că, administrarea unor doze multiple booster în intervale scurte de timp, nu este o focalizare sustenabilă pe termen lung", se arată în comunicat, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367