REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

UE: Miniştrii de interne nu au reuşit să se pună de acord asupra planului de repartizare a migranţilor

UE: Miniştrii de interne nu au reuşit să se pună de acord asupra planului de repartizare a migranţilor

Replica API 19 iulie 2019 | 00:00 446

Miniştrii de interne din ţările membre ale Uniunii Europene nu au reuşit joi să se pună de acord asupra unui mecanism ad-hoc de repartizare a solicitanţilor de azil care ajung la ţărmurile blocului comunitar, a declarat ministrul francez de interne, Christophe Castaner, adăugând că eforturile în acest sens vor continua, potrivit dpa.

Franţa şi Germania au fost în fruntea eforturilor de a conveni asupra unui aranjament temporar între statele membre ale UE cu privire la distribuirea solicitanţilor de azil salvaţi în Marea Mediterană, în cadrul unor discuţii informale la Helsinki, la care a participat şi ministrul italian de interne, Matteo Salvini.

Problema va fi reluată în cadrul unei reuniuni a miniştrilor de externe şi de interne din UE luni la Paris, a afirmat Castaner, subliniind că obiectivul este de a convinge 15 ţări privind necesitatea creării acestui mecanism ad-hoc.

Discuţiile, care au început miercuri seara, au prezentat 'opinii foarte diferite', potrivit ministrului francez de interne, în condiţiile în care unele ţări au refuzat să primească migranţi, altele au lansat apeluri la solidaritate, iar multe dintre ele şi-au exprimat îngrijorarea faţă de crearea unui mecanism care ar putea duce la stimularea migraţiei.

Statele membre ale UE încearcă de mult timp să dea un răspuns comun la fluxurile de migranţi provenind din Africa de Nord prin Marea Mediterană.

În trecut, Italia primea majoritatea sosirilor, dar actualul guvern populist de la Roma a pus piciorul în prag anul trecut, cerând ca şi alte state membre să accepte cota parte de migranţi într-o manieră echitabilă.

'Miniştrii din mai multe ţări au apreciat politica italiană de apărare a frontierelor, ceea ce a dus la o reducere drastică a sosirilor în Europa şi a deceselor în Marea Mediterană', a menţionat Salvini într-un mesaj pe Twitter în timpul discuţiilor de la Helsinki.

Cu toate acestea, miercuri, ministrul de interne italian a avut discuţii în contradictoriu cu omologii săi francez şi german cu privire la punctele de debarcare a migranţilor.

Potrivit unui comunicat publicat joi de biroul lui Salvini, Franţa şi Germania au cerut un document în care să se afirme că statele mediteraneene de primă linie au responsabilitatea primară pentru a primi migranţi salvaţi pe mare, dar Italia şi Malta l-au respins.

Biroul lui Salvini a declarat că există riscul ca numai solicitanţii de azil să fie redistribuiţi în alte state membre ale UE, lăsând Italia şi Malta cu 'clandestinii' care ar fi dificil de repatriat. Noi discuţii vor avea loc între Italia, Franţa, Germania, Malta şi Finlanda în septembrie, în Malta, conform comunicatului. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu-i mai primiti pe musulmani in Europa. Noi ne-am dat viata ca sa tinem Europa neocupata de acesti dementi si voi ii aduceti cu invitatie ?
0
0
Respingetii! Trebuie un cordon de securitate, descurajator, pe Marea Egee si Mediterana.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218