REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.5° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

UE şi SUA şi-au exprimat îngrijorarea faţă de acţiunile unilaterale ale Chinei

UE şi SUA şi-au exprimat îngrijorarea faţă de acţiunile unilaterale ale Chinei

Replica API 4 decembrie 2021 | 00:00 689

Uniunea Europeană şi Statele Unite şi-au exprimat joi, într-o declaraţie comună, puternica îngrijorare faţă de "acţiunile problematice şi unilaterale" ale Chinei în Marea Chinei de Sud şi de Est şi în Strâmtoarea Taiwan, informează Reuters, citată de Agerpres.

Sursa foto: scmp.com

Declaraţia comună a fost dată publicităţii la încheierea discuţiilor de la Washington între secretarul de stat adjunct Wendy Sherman şi secretarul general al Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE), Stefano Sannino. Aceasta este cea de-a doua întâlnire în cadrul Dialogului SUA-UE privind China.

Părţile au evidenţiat importanţa menţinerii unor "contacte permanente şi strânse privind abordările noastre respective, pe măsură ce investim şi ne dezvoltăm economiile, cooperăm cu China acolo unde este posibil şi gestionăm în mod responsabil concurenţa şi rivalitatea sistemică cu China".

Potrivit comunicatului, cele două părţi au discutat despre abuzurile comise în domeniul drepturilor omului în China, inclusiv reprimarea minorităţilor religioase din Xinjiang şi Tibet, precum şi erodarea autonomiei în Hong Kong şi şi-au exprimat disponibilitatea de a aprofunda schimbul bilateral de informaţii privind dezinformarea sponsorizată sau susţinută de China.

"Şi-au exprimat îngrijorarea puternică cu privire la acţiunile problematice şi unilaterale ale Chinei în Mările Chinei de Sud, de Est şi în Strâmtoarea Taiwan, care subminează pacea şi securitatea în regiune şi au un impact direct asupra securităţii şi prosperităţii atât ale Statelor Unite, cât şi ale Uniunii Europene", se mai spune în comunicat.

Vineri, Sherman şi Sannino vor continua discuţiile legate de China cu consultări la nivel înalt consacrate regiunii indo-pacifice.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a subliniat importanţa colaborării îndeaproape cu aliaţii şi partenerii SUA pentru a contracara puterea în creştere a Chinei şi comportamentul său din ce în ce mai asertiv la nivel mondial.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369