REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

UE va dona banii primiţi pentru premiul Nobel copiilor afectaţi de conflicte

UE va dona banii primiţi pentru premiul Nobel copiilor afectaţi de conflicte

Replica API 15 noiembrie 2012 | 00:00 168

Comisia Europeană a acceptat oficial miercuri, în numele Uniunii Europene, banii primiţi cu ocazia decernării premiului Nobel pentru pace şi a precizat că intenţionează să doneze această sumă copiilor afectaţi de războaiele şi conflicte în întreaga lume.

Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, a declarat că "premiul Nobel pentru pace reprezintă simbolul reconcilierii în întreaga lume. De banii primiţi cu această ocazie ar trebui să beneficieze cei care reprezintă prima speranţă pentru viitor şi care sunt totodată primele victime ale conflictelor prezente şi trecute: copiii".

În urma unui acord între Barroso şi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, Comisia intenţionează să doneze banii primiţi cu ocazia decernării premiului Nobel pentru pace unor "proiecte destinate copiilor sub egida premiului Nobel pentru pace primit de UE". Proiectele ar trebui să fie în beneficiul copiilor aflaţi în zone de război şi conflict. Întrucât copiii sunt viitorul oricărei societăţi şi, în acelaşi timp, se numără printre cele mai vulnerabile categorii, premiul pentru pace pe care îl primeşte Uniunea Europeană ar trebui "investit" în acei copii care sunt victime ale conflictelor violente, se arată într-un comunicat al CE.

La 12 octombrie, Comitetul pentru premiul Nobel a decis să acorde Uniunii Europene premiului Nobel pentru pace pe 2012, pentru peste şase decenii de contribuţie la promovarea păcii şi a reconcilierii, a democraţiei şi a drepturilor omului în Europa. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la Oslo, la 10 decembrie.

Comisia a acceptat oficial suma de bani corespunzătoare premiului, în numele Uniunii Europene, şi a declarat că cei aproximativ 930.000 de euro vor fi donaţi copiilor care au cel mai mult nevoie de sprijin. În săptămânile următoare, Comisia va decide cu privire la detaliile proiectelor, inclusiv privind mandatul exact, procesul de selecţionare a beneficiarilor şi aspectele juridice şi bugetare.

Medalia şi diploma vor fi păstrate de către instituţiile Uniunii Europene.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102