REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

UFX, ţeapă garantată: aşa-zişii brokeri pe piaţa internaţională TE GOLESC DE BANI!

UFX, ţeapă garantată: aşa-zişii brokeri pe piaţa internaţională TE GOLESC DE BANI!

Replica API 18 decembrie 2015 | 00:00 939

După metoda „Accidentul” sau „Câştigarea unui premiu”,

După metoda „Accidentul” sau „Câştigarea unui premiu”,

Metoda „Accidentul” sau ţeapa „Câştigarea unui premiu” au continuat să facă victime, pe tot parcursul anului 2015, cu toate că oamenii legii au atras atenţia, în nenumărate rânduri, asupra faptului că nu trebuie să dăm bani unor persoane necunoscute, care pretind a fi avocaţi, poliţişti ori reprezentanţi ai unor firme! Cu toate că metodele prin care escrocii acţionează au fost mediatizate, la fel şi acţiunile poliţiştilor pentru prinderea unor indivizi care au înşelat mai multe persoane, iată că românii continuă să-şi arate naivitatea. În afară de metoda „Accidentul” ori „Premiul”, o altă escrocherie, probabil mai puţin cunoscută, dar care a început să facă victime la malul mării, este cea a brokerilor care îşi găsesc clienţi în rândul credulilor care se lasă păcăliţi de mirajul câştigurilor înzecite pe seama aşa-ziselor tranzacţii cu... petrol!

Un constănţean ne-a contactat pentru a ne relata cum a căzut pradă unei astfel de ţepe, menţionând totodată că nu este singura persoană contactată de un anume Alexandru, în numele firmei UFX, care i-a promis tranzacţii internaţionale care îi vor aduce o îmbogăţire rapidă. „Luni de zile m-a sunat acest Alexandru, pentru a mă convinge să investesc pe piaţa tranzacţiilor internaţionale cu petrol. Într-un final, m-am lăsat convins, am fost şi la sediul lor, situat undeva pe strada Petru Vulcan.

Acolo, am întâlnit o cunoştinţă de-a mea, lucru care m-a convins să investesc, acum trei luni, primii o mie de dolari”, ne-a relatat constănţeanul. Naivitatea lui nu s-a oprit însă aici! „Mi s-a spus că voi primi şi contractul între mine şi ei, dar timpul a trecut... Mă tot sunau, să confirm fiecare aşa-zisă tranzacţie, îmi spuneau că piaţa merge bine, că sunt pe plus, că am câştigat bani. După un timp, m-au convins să mai bag încă o mie de dolari, cu speranţa că voi retrage înzecit. Surpriză, însă! M-au sunat şi m-au anunţat că am pierdut toţi banii.

Am sunat la acel Alexandru, i-am spus că îi voi face plângere penală, iar el mi-a spus că firma lor, care are sediul central în nu ştiu ce ţară are zeci de avocaţi şi că nu voi face nimic...”, ne-a mai relatat constănţeanul ţepuit. Naivitatea constănţeanului nu este un exemplu singular. Pe diferite forumuri, discuţiile dintre cei care se întreabă ce este UFX indică următoarele concluzii: „Eu am fost ţepuit de ei...Am investit 500 de dolari minim cât trebuie şi am reuşit să scot 100 de dolari (…) După ce am ajuns la o sumă cu 3-400 în plus, se pierde tot... ţeapă mare!”.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369