REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Uleiul de chimen negru, aliat de preț pentru un păr frumos

Uleiul de chimen negru, aliat de preț pentru un păr frumos

Replica API 13 mai 2021 | 00:00 756

Uleiul de chimen negru este folosit de către femei pentru a-și menține frumusețea încă din cele mai vechi timpuri.

În Egiptul Antic, uleiul de chimen era folosit atât pentru proprietățile sale curative în ceea ce privește bolile respiratorii, cât și pentru menținerea pielii și podoabei capilare frumoase și sănătoase, în ciuda trecerii anilor, scrie doc.ro.

Cum folosești uleiul de chimen negru pentru un păr frumos

Menține scalpul sănătos – sănătatea scalpului joacă un rol important în menținerea părului frumos și sănătos, așa că trebuie să acordăm acestuia atenția cuvenită. Sebumul în exces, mătreață, dar și iritațiile de la nivelul scalpului pot cauza căderea părului. Uleiul de chimen negru are proprietăți antiinflamatoare, antifungice, antibacteriene, dar și antivirale, care îți vor menține pielea capului sănătoasă. Poți aplică uleiul de chimen negru fie că atare, fie sub formă de masca, alături de alte ingrediente naturale recomandate pentru podoabă capilară.

Stimulează creșterea părului – uleiul de chimen negru conține tomochinona și nigelona, substanțe antihistaminice care combat alopecia. Așadar, acest ulei poate combate căderea părului, dar poate totodată și să stimuleze creșterea părului.

Previne albirea podoabei capilare – uleiul de chimen negru pigmentează celulele depigmentate din foliculii firelor de par, prevenind albirea acestora.

Hidratează podoabă capilară – sebumul este un ulei natural produs de scalp, care menține părul hidratat și hrănit. Din păcate însă, unele persoane pot suferi de scalp prea uleios, în timp ce altele pot avea probleme cu scalpul deshidratat. Poți combate ambele probleme folosind ulei de chimen negru, întrucât acesta normalizează secreția de sebum de la nivelul scalpului. Totodată, fiind foarte bogat în conținutul de acizi grași, uleiul de chimen hidratează părul, prevenind degradarea acestuia, dar și electrizarea.

Previne degradarea podoabei capilare – radicalii liberi au efecte nedorite inclusiv asupra părului nostru. Poți lupta cu efectele radicalilor liberi folosind ulei de chimen negru, care neutralizează efectul pe care aceștia îl au asupra organismului.

Tratament hidratant pe bază de ulei de chimen negru

Pentru a-ți face un tratament pe baza de ulei de chimen negru ai nevoie de 2 lingurițe de ulei. Pune uleiul între palme, apoi încălzește-l frecând mâinile. Masează-ți scalpul uscat folosind acest ulei, concentrându-ți atenția pe zonele cu probleme. După ce scalpul este complet acoperit de ulei, poți “trage” uleiul de la rădăcina către vârfuri. Lasă-l să acționeze preț de 30 de minute și apoi spală-ți părul așa cum obișnuiești. Repetă această operațiune de 2-3 ori pe săptămâna.

Masajul la nivelul scalpului stimulează circulația sanguină, dar și foliculii firelor de par, accelerând procesul de creștere a părului. Mai mult decât atât, uleiul de chimen negru va oferi foliculilor nutrienții de care aceștia au nevoie pentru că părul să crească sănătos.

Ulei de chimen negru și lămâie pentru părul gras

Lămâia este bogată în conținutul de vitamina C, care stimulează secreția de colagen la nivelul scalpului. Aciditatea acesteia ajută, de asemenea, și la echlibrarea pH-ului pielii. Dacă ai părul gras și începe să îți cadă, folosește combinația de ulei de chimen negru și lămâie.

Stoarce zeamă de la o lămâie și masează-ți scalpul cu ea. Lasă zeamă de lămâie să acționeze în jur de 15 minute, apoi spală-ți părul cu șampon. După ce se usucă pe jumătate, masează-ți părul cu 2 linguri de ulei de chimen negru, acoperă-ți capul cu o cască de dus și lasă uleiul să acționeze până dimineață, când îți vei spală părul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614