REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Uleiul esențial de pin: beneficii și recomandări

Uleiul esențial de pin: beneficii și recomandări

Replica API 3 august 2020 | 00:00 1020

Uleiul esențial de pin este obținut din acele de pin și are o mulțime de proprietăți curative, motiv pentru care este folosit de sute de ani pentru tratarea, ameliorarea și chiar și vindecarea multor afecțiuni.

Pe vremea Greciei Antice, Hipocrate folosea uleiul de pin pentru reducerea durerilor și pentru calmarea nervilor.

Uleiul de pin are o mulțime de beneficii pentru sănătate, în primul rând datorită conținutului fenolic, dar și datorită substanțelor acide, care lupta cu germenii și previn multiplicările bacteriene, scrie doc.ro.

Beneficii ulei esențial de pin

Reduce roșeața și umflăturile de la nivelul pielii – pielea poate fi calmată prin masarea cu ulei de pin, de preferat după un dus fierbinte, pentru a facilita pătrunderea substanțelor active în piele.

Expectorant eficient – uleiul de pin acționează precum un decongestionant nazal, dar și precum un expectorant de mare ajutor în tratarea tușei. Totodată, uleiul de pin reduce și riscul de infecție a sinusurilor.

Tratează cele mai comune afecțiuni dermatologice – psoriazisul, eczemele, coșurile și chiar și înțepăturile de insecte pot fi tratate cu ajutorul uleiului esențial de pin. Acest lucru este posibil datorită efectelor sale antioxidante, care combat acțiunea radicalilor liberi la nivelul pielii.

Este un analgezic eficient – uleiul esențial de pin are efecte analgezice așa că este un remediu excelent pentru durerile articulare, pentru ameliorarea simptomelor artritei dar și pentru tratarea durerilor reumatice.

Accelerează metabolismul – acest ulei esențial accelerează metabolismul și ajută și la tratarea problemelor intestinale. Fiind un diuretic eficient, uleiul de pin cauzează urinare frecvența.

Eficient în tratarea afecțiunilor respiratorii – uleiul esențial de pin este extrem de eficient în tratarea problemelor aparatului respirator, adesea fiind folosit pe post de ingredient în siropurile pentru tușe. Întrucât este un expectorant eficient, poate fi folosit atunci când este vorba despre tușe productivă.

Ajută la îndepărtarea păduchilor din podoabă capilară – dacă tu sau copilul tău aveți probleme cu păduchii, uleiul de pin poate fi de ajutor. Acesta trebuie aplicat pe scalp, dar și pe lungimea firelor de par, și lăsat să acționeze până când păduchii cad.

Funcționează precum un calmant – uleiul esențial de pin are beneficii și la nivel emoțional. Acesta ajută la liniștirea în situațiile stresante, elimina tensiunea nervoasă și are efecte benefice asupra anxietății. Totodată, uleiul de pin poate combate și oboseală suprarenală.

Dezinfectant eficient – totodată, acest ulei are proprietăți antiseptice și poate fi folosit pentru tratarea tăieturilor, zgârieturilor și leziunilor de la nivelul pielii. Mai mult decât atât, uleiul de pin are și proprietăți antifungice, așa că îl poți folosi pentru prevenirea și tratarea micozelor.

Cum folosești uleiul esențial de pin pentru a te bucură de toate beneficiile sale

Întrucât consumul de ulei esențial de pin îți poate pune sănătatea în pericol, cauzând probleme la nivelul rinichilor, este important să discuți cu medicul tău dacă ești interesat de uzul intern. În mod evident, dacă există deja probleme renale, acest ulei nu va fi consumat.

Pentru a folosi uleiul esențial de pin fără să îți pui sănătatea în pericol, este recomandat să îl folosești pentru aromaterapie sau pentru masaj.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369