REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Uleiul esențial de ravintsara, antiviral natural

Uleiul esențial de ravintsara, antiviral natural

Replica API 18 mai 2020 | 19:30 995

Uleiul de ravintsara are proprietăți antivirale și antiseptice puternice, ceea ce îl face util în caz de răceală, sinuzită, dureri de gât și gripă.

Extras din frunzele unui arbore din Madagascar, folosit de malgași din vremuri străvechi pentru tratarea diverselor probleme de sănătate, uleiul esențial de ravintsara emană un parfum proaspăt de camfor și are o acțiune antivirală excepțională datorită uneia dintre componentele sale, 1.8-cineol. Această moleculă îi conferă, de asemenea, o acțiune antibacteriană și antiinflamatoare, ceea ce reduce riscul unei infecții secundare, spun specialiștii în medicină alternativă, scrie doc.ro.

Uleiul de ravintsara, aliat împotriva răcelii și a gripei

În caz de răceală, uleiul esențial de ravintsara trebuie inspirat pentru a debloca și a curăța căile respiratorii, de obicei în asociere cu uleiul esențial de eucalipt, care are și el proprietăți descongestionante. Câte o picătură din fiecare ulei esențial se pune într-un bol cu apă călduță și se inhalează aburii de 3 ori pe zi, timp de 3 zile.

În caz de sinuzită, uleiul de ravintsara se folosește pentru acțiunea sa antiseptică asupra sistemului respirator, în combinație cu cel de măghiran. Pune câte o picătură din fiecare ulei pe o feliuță de pâine și administrează-l de 3 ori pe zi, timp de 3 zile. Nu se va administra remediul pentru mai multe zile, deoarece, luat pe cale orală mult timp, 1.8-cineolul irită stomacul.

Dacă te confrunți cu dureri de gât, pentru a le alina cât mai repede poți asocia uleiul esențial de ravintsara cu ulei esențial de cimbru. Diluează câte o picătură din fiecare ulei într-o linguriță de miere pentru a te bucura de efectele antiinflamatoare. Ia această combinație de 3 ori pe zi timp de 3 zile.

În caz de gripă, poți aplica ulei de ravintsara pe piele. Masează câteva picături de ulei pe piept, pe tălpi, în spatele urechii și la încheieturi, de două ori pe zi, pentru prevenirea bolii în timpul sezonului gripal. Dacă te-ai îmbolnăvit de gripă, masează-ți doar pieptul sau roagă pe cineva din familie să te ajute, de până la 5 ori pe zi.

Uleiul de ravintsara este apreciat și pentru acțiunea sa expectorantă în caz de bronșită. Acest ulei esențial contribuie la fluidizarea secrețiilor și la facilitarea evacuării acestora. Cum să-l folosești pentru a obține acest beneficiu? Aplică uleiul de ravintsara pe piele, în combinație cu ulei esențial de pin scoțian, pentru a obține un efect antiinflamator. Se amestecă o picătură din fiecare ulei esențial cu 10 picături de ulei vegetal calmant, precum cel de macadamia, și se aplică dimineața și seara pe piept timp de cinci zile. Nu se va folosi acest remediu pentru tratarea copiilor cu bronșită.

Uleiul de ravintsara, sprijin pentru imunitate

În medicina alternativă, uleiul de ravintsara este cunoscut ca având și acțiune imunostimulatoare, activând glandele suprarenale și revigorând imunitatea. Pentru a obține aceste efect asupra imunității, se combină 20 de picături de ulei de ravintsara cu 20 de picături de ulei esențial de niaouli + 20 de picături de ulei esențial de eucalipt + 20 de picături de ulei esențial de lămâie. Apoi, câte 3 picături din acest amestec se iau pe o bucățică de pâine o dată pe zi, de-a lungul a cinci zile pe săptămână. Acest amestec de uleiuri nu este recomandat femeilor care suferă de cancer la sân, femeilor însărcinate sau care alăptează și nici copiilor cu vârste sub 7 ani.

Uleiul esențial de ravintsara are, de asemenea, un efect energizant: știi acea senzație de la mijlocul zilei, în care te copleșește brusc oboseala și ți-e greu să te mai concentrezi? Speciliștii în medicină alternativă spun că un masaj la încheieturi cu 1-2 picături de ulei de ravintsara te energizează și te ajută să-ți continui activitățile mai cu spor.

Uleiul de ravintsara se poate dovedi, astfel, un aliat util al sănătății, însă e necesar să fie utilizat cu precauție: nu trebuie ingerat decât în cantități foarte mici și pe termen scurt și nu va fi lăsat sub nicio formă la îndemâna copiilor. De asemenea, nu se vor depăși dozele recomandate. Acest ulei nu este indicat pentru femeile însărcinate și nici pentru cele care alăptează și, de asemenea, nu se va folosi pentru copiii sub 3 ani. Recipientul cu ulei de ravintsara nu se va ține în lumină și căldură, ci într-un spațiu întunecat și răcoros.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367