REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Uleiurile naturale potrivite pentru fiecare tip de piele

Uleiurile naturale potrivite pentru fiecare tip de piele

Replica API 17 iulie 2020 | 00:00 900

Pielea este cel mai mare organ al organismului, care trădează o serie de probleme de sănătate pe care le ai. Spre exemplu, eczemă poate fi cauzată de sensibilitatea la anumite alimente sau de expunerea la substanțe toxice pentru organism.

În funcție de problemele pe care pielea le are, poți folosi uleiuri 100% naturale, care au capacitatea de a trata o serie de afecțiuni.

Bineînțeles, poți folosi creme din comerț pentru a trata afecțiunile pielii, însă acestea conțin și substanțe chimice dăunătoare. Uleiurile naturale îngrijesc pielea fără a avea reacții adverse, scrie doc.ro.

Uleiul de migdale – acest ulei îți protejează pielea de radiațiile UV. Uleiul de migdale conține acizi grași, dar și vitaminele A și E, care sunt ușor de absorbit în piele. Dacă pielea este deshidratată, acesta este ideal pentru ține dacă suferi de eczeme, dacă ai pielea sensibilă sau ai psoriazis.

Uleiul de caise – conținutul de lipide al uleiului de caise asigura hidratarea pielii fără să lase un aspect uleios. Uleiul de caise este potrivit pielii mature.

Uleiul de argan – uleiul extras manual din sâmburii de argan conține caroteni, acizi grași și fenoli, care fac din acesta un produs eficient pentru combaterea și estomparea ridurilor fine.

Uleiul de avocado – întrucât pătrunde cu ușurință în piele, acesta este un emolient excelent. Pielea sensibilă, pielea matură dar și pielea iritată ar trebui hidratata cu acest tip de ulei.

Uleiul de ricin – întrucât are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare, uleiul de ricin este eficient în tratarea acneei, dar și a pielii inflamate. Dacă este folosit că atare, uleiul de ricin usucă pielea, așa că ar trebui să îl folosești în combinație cu un alt ulei (de măsline, de argan, de cocos).

Uleiul de cocos – cu efect puternic hidratant, acest ulei nu numai că hidratează pielea, însă acționează și precum un strat protector, blocând umezeală în piele. Porțiunile de piele pe care au apărut eczeme, dar și pielea sensibilă, ar trebui tratate cu ulei de cocos.

Ulei din semințe de in – având proprietăți antiinflamatoare dar fiind și hidratant, uleiul din semințe de în este recomandat pentru pielea sensibilă sau cea iritată.

Uleiul de grepfrut – obținut prin presare la rece din semințele de grepfrut, acest ulei conține o sumedenie de antioxidanți. Uleiul de grepfrut este potrivit oricărui tip de piele, însă în special pielii veșnic deshidratate.

Uleiul de cânepă – acest ulei este alcătuit în proporție de 80% din acizi grași Omega-3 și acizi grași Omega-6, așa că este indicat pentru pielea uscată, pentru tratarea psoriazisului dar și a eczemelor.

Uleiul de jojoba – structura uleiului de jojoba este asemănătoare cu structura uleiurilor naturale secretate de piele. De asemenea, uleiul de jojoba conține minerale de preț precum cupru și zinc, dar și vitaminele B și E în cantități mari, ceea ce înseamnă că fortifică pielea. Pielea uscată are nevoie de ulei de jojoba.

Uleiul de măsline – bogat în acizi grași și vitamina E, și uleiul de măsline este similar uleiurilor naturale produse de organism. Pielea uscată este cea care are de câștigat de pe urmă acestui ulei. Dacă ai tenul uscat, ferește-te de acest ulei întrucât este gras și blochează porii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102