REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ultimatum pentru România: Comisia Europeană vrea confiscarea extinsă a prejudiciilor din dosarele penale

Ultimatum pentru România: Comisia Europeană vrea confiscarea extinsă a prejudiciilor din dosarele penale

Replica API 9 noiembrie 2018 | 00:12 403

Comisia Europeamă solicită României și Bulgariei să pună integral în aplicare legislația UE privind blocarea temporară (înghețarea) și confiscarea extinsă, cele două țări având la dispoziție două luni pentru a răspunde, transmite Mediafax.

Directiva instituie norme minime privind înghețarea bunurilor în vederea unei posibile confiscări ulterioare și privind confiscarea bunurilor în materie penală. Datorită reglementărilor UE în vigoare, autoritățile naționale pot să confiște și să recupereze cu mai multă ușurință produsele și instrumentele provenite din săvârșirea de infracțiuni în UE, anunță Comisia Europeană.

"Acesta este un mijloc esențial de combatere a criminalității (organizate) și totodată o modalitate de a împiedica spălarea și reinvestirea produselor provenite din săvârșirea de infracțiuni în activități comerciale licite sau ilicite", se arată într-un comunicat de presă al CE.

Statele membre trebuiau să transpună directiva în legislația lor națională până la 4 octombrie 2015. Bulgaria și România nu au comunicat Comisiei nicio măsură națională de transpunere. Prin urmare, Comisia Europeană a decis să trimită un aviz motivat autorităților naționale.

"Bulgaria și România au la dispoziție două luni pentru a răspunde; în caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a UE cu privire la această chestiune", mai preciează sursa citată.

Prevederile legate de confiscarea extinsă sunt cuprinse în modificările aduse Codului Penal. Acesta a trecut de Parlament, dar ulterior, pe 25 octombrie, a fost declarat parțial neconstituțional, motiv pentru care legea nu a mai ajuns la promulgare.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
domnule nae , ne sugi pula zilnic de ne trebuie energizante ! o sa iei pula in gura si de la dragnea , si nu mai fa sex cu ma-ta ca delirezi !
1
0
spagoveanu are proprietatile in tigania lui din suceava,a demolat cladiri din nazarcea si le-a stramutat la dorna arini,hot de hot,a furat si milioane de euroi de la ue,nu uitati de talpa Iadului
2
1
Romanii care muncesc si alimenteaza bugetul de stat n-au primit si nu primesc NIMIC! In schimb, bugetarii, care se hranesc bine, bine de tot de la bugetul de stat, capata salarii uriase, vaucere de vacanta si zile libere cu nemiluita...Asa a gasit dracnea si hotii din psd sa rasplateasca munca! Sa le umple traoca de la buget, la toti porcii! Oamenilor gospodari bastoane pe spinare daca li se opun si nu le asigura hrana godacilor psd!!
4
0
Cata vreme Europa prin institutiile ei nu a adus nici o dovada ca romanii cinstiti,ar avea un avantaj,ramane ca totul sa fie considerat ca vechile sloganuri scrise pe panouri,sloganuri necitite de nimeni ca oricum nu ajuta la ceva.Javre cu costum si cravata de la noi habar nu au ce e cu ei in viata lor si dau ragaieli despre noi acolo,unde unii chiar stiu carte. Comisia ce sa faca? Pai daca unii sunt lasi si prosti,hai sa fie mai nasol pentru ei,hai sa-i futem,sa le luam resursele si sa plateasca romanul ca si ala care nu are resurse,ca merita! Da,platesti o spaga si ocupi o tara,chiar merit
0
7
'Reati ai drak-ului de psd-ei penali! Ati nenorocit tara si pe noi toti si, acum va faceti si LEGI SPECIALE pentru TOTI HOTII stransi ciorchine in jurul lui DRACnea! Nu ne-ar fi mai bine in uniunea Ruso-belaruso, fara stat de drept, doar dai dreptul dupa ce furi din banul public. Ce lupta impotriva coruptei, libertate sa furi cat vrei . da todorel, tontonel, slugarel o lege croita pe masura lu dracnea si-a hotilor din jurul lui si, gata! Spalati, parfumati si cu bani luati! Prostii platesc furaciunile lor ca datorie publica! Ce zici tontonele, e bine asa?
9
3
Cum ati confiscat voi, Romania De faceti cu vor hotii lumii
3
0
Dragnea daca vinde averea furata face 2luni pensi in romania
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218