REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ultimul film regizat de Cristi Puiu, Malmkrog, a avut premiera în cinematografele românești

Ultimul film regizat de Cristi Puiu, Malmkrog, a avut premiera în cinematografele românești

Replica API 7 octombrie 2020 | 20:27 1104

Unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, „Malmkrog”, producţia de epocă premiată la Berlinală a regizorului român Cristi Puiu a avut premiera în cinematografele din ţară pe 6 noiembrie, relatează news.ro, citat de stiripesurse.ro.

Evenimentul este precedat de o serie de proiecţii speciale în avanpremieră, prima din această serie fiind cea din cadrul maratonului cinematografic „Les Films de Cannes à Bucarest” (23 octombrie - 1 noiembrie).

Seria proiecţiilor se deschide pentru început cu o vizionare specială dedicată publicul din Bucureşti în cadrul unuia dintre cele mai bine cotate evenimente cinefile ale anului: „Les Films de Cannes à Bucarest”. Proiecţia „Malmkrog” este programată pentru 31 octombrie la Cinema „Elvire Popesco” din Capitală.

Filmul a obţinut Premiul pentru cel mai bun regizor în cadrul secţiunii Encounters a prestigiosului Festival Internaţional de Film de la Berlin; a avut premiera pe marile ecrane din Franţa cu o receptare critică favorabilă; a avut parte de proiecţii la Belgrad şi la Sarajevo, iar în septembrie a fost inclus în selecţia oficială a ediţiei New York Film Festival. De asemenea, „Malmkrog” a fost proiectat la Moscova chiar la începutul lunii octombrie. În România, filmul a putut fi văzut până în prezent exclusiv în cadrul unor proiecţii speciale la Festivalul Internaţional de Film Transilvania din Cluj-Napoca şi la Festivalul Independent de Film Anonimul desfăşurat în Delta Dunării, precum, la Central European Film Festival Timişoara, Este Film Festival Sibiu şi la Noaptea albă a filmului Românesc din Bucureşti.

Presa străină a descris filmul semnat de Cristi Puiu drept „o capodoperă plină de intensitate”, „un film unic şi curajos” .

„Malmkrog este o reflecţie despre lupta dintre bine şi rău”, declara regizorul într-un interviu pentru cotidianul francez L'Humanité.

Filmat timp de 40 de zile la conacul Apafi din satul Mălâncrav (Sibiu) şi beneficiind de un scenariu semnat de Cristi Puiu, o adaptare după „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov, „Malmkrog” este un film de epocă în care acţiunea se desfăşoară în jurul a cinci personaje. Actorii vorbesc în limba franceză - doar câteva replici fiind în germană, rusă şi maghiară. Decorul şi costumele redau atmosfera începutului de secol XX din Transilvania. Din distribuţie fac parte: Frédéric Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot, István Téglás, Judith State, Simona Ghiţă şi Sorin Dobrin.

„Malmkrog” este o coproducţie România, Serbia, Elveţia, Suedia, Bosnia şi Macedonia de Nord.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218