rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ultimul interviu cu Ilie Balaci. ”Minunea Blondă” vorbea despre pasiunile, viciile, triumfurile şi frustrările vieţii de fotbalist: "Fumam două pachete de ţigări pe zi"

Ilie Balaci a murit ieri dimineață din cauza unui infarct. ” Minunea Blondă” avea 62 de ani.

Gazeta Sporturilor vă prezintă ultimul interviu amplu cu fostul mare fotbalist al Universității Craiova. Se întâmpla în urmă cu doi ani, când Gazeta a realizat un supliment special cu ocazia aniversării a 60 de ani.

- Ați câștigat bani mulți cât ați antrenat la arabi?

- Ce înseamnă mulți bani pentru voi? Cel mai mare salariu a fost de 900.000 de dolari pe an. Dar în 1991 am plecat pe 1.500 de dolari lunar. Erau alți bani atunci. Am câștigat destul de mult, dar nu trăiesc numai din banii luați în lumea arabă. Mai câștig și acum din diverse afaceri.

- Sunteți un norocos față de foști colegi care s-au chinuit după ce s-au retras din cauza sărăciei?

- Despre cine vorbești? Oamenii muncesc, duc un trai decent. Nu sunt săraci! Sărac e ăla care iese și cere în stradă, de foame! Nu se pune problema cu cei care au jucat la Craiova!

- Au mai fost cazuri. Crișan...

- Zoli? L-am luat cu mine, secund, numai că nevastă-sa, care trebuia să aibă grijă de bani, n-a știut ce să facă.

- V-ați gândit vreodată că ați fi jucat mai mult dacă ați fi ajuns la un club din străinătate? Dacă vi s-ar fi permis să vă transferați.

- Poate m-aș fi accidentat și dacă aș fi plecat afară. Poate n-aș fi evitat accidentarea asta indiferent ce aș fi făcut. Poate există o soartă pentru fiecare. Mă uitam recent la Gyor - Buducnost. Una dintre cele mai mari handbaliste din lume, Gorbicz, joacă de șase ani cu o genunchieră. Discutam cu niște prieteni: "Uite, dacă aș fi avut-o când m-am accidentat, aș mai fi jucat și eu cinci-șase ani". Genunchiera asta eu o am azi, făcută în Germania, special pentru cei care au avut afecțiuni ale ligamentelor încrucișate. Și joc cu ea fără niciun fel de problemă, fără să mă feresc.

"N-AM PRIMIT VREO PERECHE DE GHETE DE LA CRAIOVA"

- Cum v-ați descurcat în comunism?

- Am avut tot ce mi-am dorit. Mai puțin mașină străină.

- De ce nu? Hagi avea mașină străină înainte de Revoluție.

- Spre deosebire de Steaua, la noi președinte era Corneliu Stroe, nu era Valentin Ceaușescu.

- Era implicat și Ștefan Andrei la Craiova.

- Jos pălăria față de Ștefan Andrei! Dar atât vă întreb: Eu am avut ligamentele rupte. Dacă jucam la Steaua, crezi că plecam în străinătate să mă operez?

- Probabil că da.

- Și cu Ștefan Andrei șef de ce n-am putut să mă duc?

- Dar a existat posibilitatea să vă operați în străinătate?

- Chiar Andrei îmi găsise o clinică la Koln! N-am putut, nu mi-au dat pașaportul. Pe vremea aia, nu țineai pașaportul la tine, el rămânea la Miliție la Craiova sau la Consiliul Național de Educație Fizică și Sport. Am încercat de "n"-șpe ori, m-am rugat și la Miliție, nu m-a ajutat nimeni. Dacă, Doamne, ferește!, și-ar fi rupt piciorul Hagi, Valentin l-ar fi trimis pe Gică oriunde în Europa.

- De ce n-a câștigat și Craiova o cupă europeană?

- Și condițiile erau altele. Probabil voi nu știți că noi am jucat semifinală de Cupa UEFA, iar cu două zile înainte ne antrenaserăm pe zgură. Universitatea Craiova n-a avut teren de antrenament niciodată! Ne antrenam pe zgură când ploua, iar când era vreme bună, pe terenul mare, pe "Central". Târziu am ajuns să avem echipamente bune, că a venit Adidas să ne dea. Eu n-am primit vreo pereche de ghete de la Craiova. Primeam de la "națională" și dacă voiam eu nu știu ce model, le cumpăram. La Universitatea, târziu au apărut primele suplimentare, pe care noi le numeam "bani mincinoși" sau "bani negri". Când am luat campionatul în 1974, jucam pe 800 de lei la victorie, din care se rețineau 20 la sută la stat. Alte echipe aveau 5.000 de lei de om.

"CU VIAȚA MEA FAC CE VREAU"

- Ați avut propuneri să colaborați cu Securitatea?

- Nu cred c-au existat cazuri de fotbaliști care să facă asta. Am văzut c-ați mai scris voi, dar nu cred.

- De ce nu credeți?

- Nu cred! De ce să apeleze Securitatea la un fotbalist? Ce putea să dezvăluie un fotbalist? Nu țin minte să fi existat nici persoane străine în deplasările noastre. Exista un tip din Timișoara, plecat afară, nu-i dau numele. Puiu îi spuneam. Venea prin Europa să mă vadă oriunde jucam eu. Peste tot în lumea asta venea! Mi-a propus o dată să rămân în Germania, că aș putea să joc la Bayern. N-am rămas. Puiu n-a mai apărut o vreme. Pe urmă a venit din nou când eram în Germania cu Dinamo. Îl cunoștea și pe Lucescu. Și fiul lui Puiu avea un Porsche. Eu am plecat de lângă Lucescu, de lângă Ianul, să mă plimb cu mașina. De ce ar fi fost interesată Securitatea de astfel de lucruri, ca să aibă un informator în echipă? Ca să afle c-a plecat Balaci din cantonament jumătate de oră ca să conducă un Porsche?

- De ce ați plecat, de fapt?

- Ca să conduc și eu un Porsche. Credeam că e singura șansă, dracu' știa că va veni Revoluția!?

- Văd că fumaţi aproape ţigară de la ţigară. De când aveţi acest viciu?

- De la 18 ani. Fumam două pachete de Marlboro pe zi.

- Ca fotbalist, fumaţi două pachete pe zi?! Asta e glumă, nu?

- Asta nu înțelegeți voi. Cu viața mea fac ce vreau. Antrenorii să mă fi întrebat de ce joc prost! Da' de ce beau, de ce fumez, de ce... Astea mă interesează pe mine. Singurul care ar trebui să-și pună întrebarea "Bă, da' de ce fumezi?" sunt eu. Că face rău la sănătate, costă și o grămadă de bani...

- Dar de unde aveaţi în anii '70-'80, posibilitatea să vă procuraţi cartuşe întregi de Marlboro?

- Noi plecam în străinătate. Pe urmă, ce nu știți voi e că până în 1979 erau țigările americane pe toate drumurile. 21 de lei pachetul.

HAGI SAU BALACI?

- V-au plăcut jocurile de noroc, să mergeţi în cazinouri?

- Nu, fiindcă mie mi-a plăcut mereu să am bani, să-i simt în buzunar. Dacă aș fi intrat în cazinouri, cu siguranță buzunarele s-ar fi golit. Joc doar rummy, cu prietenii din Craiova. Pe bani, da' să nu-ți închipui că pe cine știe ce sume! E numai cearta aia pe care o avem la masă. Ne certăm, facem pauză să mâncăm, bem un vin, iar ne mai certăm. Nu ne belim, nu ne lăsăm fără bani, ca să stricăm prietenia.

- Care credeţi că a fost mai bun fotbalist, Hagi sau Balaci?

- Spuneți-mi care a fost mai mare actor român dintre Ștefan Iordache şi Amza Pellea. N-ai cum să alegi dintre ei! Între mine şi Hagi, puneţi pe hârtie: stângul, dreptul, capul, pieptul, faza defensivă și faceți voi comparația. Vedeți și trofeele, campionate câștigate și în ce condiții. Ca să faceți o comparație corectă, ar trebui să-i alăturați pe Balaci de la Craiova și pe Hagi de la Sportul Studențesc. Adică în condiții egale.

- De ce nu v-aţi făcut niciun tatuaj?

- Pe un fizic frumos, nu arată rău tatuajele. Sunt tare curios ce vor zice ei când se vor vedea pe la 65 de ani cu tatuajele alea. Indiferent în ce limbă ți-ai scris pe corp, când pielea se face valuri, nu mai vezi ce a fost scris odată.

"NEȚOIU ÎI TRANSPORTA PE JUCĂTORI CA PE SACI"

- Dacă aţi fi fost preşedintele Universităţii în 1998, la ultimul meci, cu Rapid, ce aţi fi făcut?

- Cei care conduceau Craiova atunci și-au urmărit interesele personale, nu pe ale clubului. Și vinovatul principal a fost George Ilinca. El a vrut să intre în vestiar și nu l-au lăsat! Cum m-aș duce eu acum acasă, să mă țină vecinul la poartă!

- Cine nu l-a lăsat să intre?

- Cine conducea, Alesanco și Crăciunescu. Le spuneam "Amândoi, pa, la revedere!". Intram în vestiar și le ziceam jucătorilor: "Domnilor, nu vindem meciul. Dar nu jucați astăzi!". Interesul Universității ăsta era, să bată Rapid! Craiova ar fi avut asigurată participarea în Cupa UEFA. În tribune, 30.000 de oameni își vedeau interesul: țineau cu Rapid.

- A mai fost un meci pe "Central" când spectatorii au ţinut cu echipa adversă, la un Craiova - FC Naţional, şi s-a jucat împotriva lor.

- Păi, da, dar atunci era Gigi Nețoiu. După puțină vreme el a plecat... Cu toți sacii... Saci, da, că ăia nu mai erau jucători, erau saci, îi transporta Gigi cum voia el!

"Cel mai bun fotbalist român? Dacă-l întrebi pe unul de 80 de ani va spune: «Aaa, păi, Petschovski a fost peste toți!». Altul, de 60 de ani, o să zică «Balaci». Ăștia mai tineri, care au văzut Mondialul din '94, unde Hagi a fost cel mai bun din lume, după părerea mea, vor spune «Hagi»"

"Bănuiesc că lumea consideră că acolo unde am antrenat eu au fost cămile. Dar văd că acum s-a mai schimbat impresia. În plus, mă cataloghează după cele două mandate pe care le-am avut la Craiova"

"Într-o familie contează enorm femeia. Nu numai în familiile fotbaliștilor, bănuiesc că așa e peste tot. Nevastă-mea nu a fost niciodată pusă în situația să vină să-mi ceară bani. Întotdeauna banii mei s-au dus acolo unde a trebuit, pentru familie"

Ilie Balaci s-a născut pe 13 septembrie 1956.

sursa: gsp.ro

luni, 22 octombrie 20181312
Comentarii

010Marele blond(22 oct 16:44)
Sunt staruri in meseria lor, in rest sunt oameni cu destine.Sacrificii, urcusuri si coborasuri, victorii si infrangeri, dar mereu invingatori si cu sperante. Pacat, viata e scurta si raman vise neimplinite.Pentru omul Ilie Balaci, zbor printre stele!
mai mult...SPSportRT
17 ian 00:00SportEugenie Bouchard, mesaj războinic pentru Simona Halep: „Ea e adevăratul număr 1!”

Eugenie Bouchard, locul 79 WTA, va juca joi cu americanca Serena Williams, locul 16 WTA, în turul II la Australian...415

17 ian 00:00SportRadomir Antici: „Hagi a fost un zeu, Mateo muncitor, Lăcă feroce și Prodan o forță cu suflet de copil”192
17 ian 00:00SportLegendarul Andre Agassi ar putea fi noul antrenor al Simonei Halep185
17 ian 00:00SportBayern Munchen vrea să înfiinţeze o echipă de handbal

Heiner Brand, antrenorul care a câştigat Campionatul Mondial cu Germania la handbal masculin în 2007, s-a întâlnit...127

17 ian 00:00SportIanis Zicu, antrenor la academia FC Voluntari138
17 ian 00:00SportTecău şi Begu vor face pereche la dublu mixt, la Australian Open111
17 ian 00:00SportMick Schumacher s-a alăturat academiei Ferrari

Mick Schumacher, fiul septuplului campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher, s-a alăturat academiei Ferrari,...118

17 ian 00:00SportIrina Begu, învinsă fără drept de apel de Petra Kvitova, la Australian Open110
17 ian 00:00SportRomânia, a treia victorie consecutivă la Campionatul Mondial de Hochei Under-20111
16 ian 00:00SportIlie Năstase îl „tăvălește” pe Bölöni: „Are tâmpenii în cap. Băuse sau îl durea o măsea, să și-o scoată singur că el era doctor, nu fotbalist!”

Fostul mare jucător de tenis Ilie Năstase a avut o reacție foarte dură la adresa lui Laszlo Bölöni, după ce...964

16 ian 00:00SportTulburător: fost lider mondial, în lacrimi după eliminarea de la Australian Open: „Mă întreb de ce am trecut prin atâtea”962
16 ian 00:00SportSimona Halep: Darren Cahill mi-a recomandat un alt antrenor şi o să ţin cont de sfatul lui445
Vremea
2.1°-2° - 4.6° joi, 17 ianuarie 2019
cer seninUmiditate: 100%
Vânt: 4.4 m/s din SSV
Presiune: 1029.11 milibari

Loto
6/497914172233
5/407820293024
joker62729404419
Horoscop
mai mult...Replica
17 ian 00:00ReplicaLicitaţie EŞUATĂ pentru în contractul asfaltărilor în Costineşti. GAFĂ INCREDIBILĂ a proiectantului

Locuitorii comunei Costineşti vor mai avea de aşteptat până la modernizarea drumurilor, după ce primăria a anulat...829

17 ian 00:00ReplicaSuper contract de la ARSVOM pentru o firmă vedetă a Constanţei

ARSVOM a atribuit în ultimele zile ale anului 2018 unul din cele mai importante contracte din ultimii ani, în urma...774

17 ian 00:00ReplicaRECURSUL COMPENSATORIU: 'Cu ce ne ajută dacă recidivează acum sau peste 6 luni?'

Recursul compensatoriu a devenit subiect de foc! De când a intrat în vigoare, fiecare recidivă a unui fost deținut a...317

17 ian 00:00ReplicaCALVARUL unei tinere: UŞĂ INCENDIATĂ, AGRESIUNE şi POZE cu NIŞTE CUŢITE

Un bărbat din Constanța, fiind vorba de George Iulian M., este cercetat penal întrucât a încălcat ordinul de...699

Local
17 ian 00:37LocalPosturi scoase la concurs în cadrul IPJ Constanța!

IPJ Constanța organizează concurs pentru ocuparea următoarelor funcții vacante de ofițer specialist cu recrutare...1706

17 ian 00:25LocalAccident rutier GRAV în Tulcea! A intervenit elicopterul SMURD, un PRIMAR a ajuns la spital!

Secția de pompieri Măcin a fost solicitată să intervină miercuri, 16 ianuarie, pentru descarcerarea și acordarea...3712

17 ian 00:30LocalRATC a anunţat tarifele pe anul 2019

Regia Autonomă Transport în Comun Constanța reamintește publicului călător, tarifele tichetelor și abonamentelor...1237

17 ian 00:29LocalAMENZI USTURĂTOARE pentru cei care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități!

În ultima perioadă, lucrătorii instituției au aplicat 75 sancțiuni contravenționale pentru staționarea pe...336

17 ian 00:30LocalAccident rutier în Constanța! Șoferul era sub influența alcoolului

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, La data de 15 ianuarie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă...2370

17 ian 00:29LocalJucării de 700.000 de lei, aduse din China, CONFISCATE în portul Constanța Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanța...212

17 ian 00:26LocalA fost prins individul care a FURAT un telefon mobil din interiorul unei case de pariuri

În urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție, cu...286

17 ian 00:17LocalDouă femei din Constanța, AMENINȚATE și AGRESATE de soți! Polițiștii au emis ordine de protecție

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție, la data de 15 ianuarie a.c., ora 13.30, au fost sesizați de către o...1700

17 ian 00:27LocalMinistrul Educației, Ecaterina Adronescu, vine la Constanța!

Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța organizează un eveniment important pentru spațiul cultural...354

17 ian 00:17LocalALERTĂ la Cernavodă! Bărbat căzut de pe barjă, în Dunăre! VIDEO

Un apel dat la numărul unic de urgență 112 i-a alertat pe oamenii legii cu privire la faptul că un bărbat ar fi...3192

Politică
17 ian 00:39PoliticăIohannis: Decizia CNA de a suspenda temporar emisia unui post tv este fundamentată pe criterii de ordin politic

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că decizia adoptată marţi de către Consiliul Naţional al Audiovizualului...412

17 ian 00:40PoliticăSarcinile trasate de Viorica Dăncilă lui Tudorel Toader în scandalul legii recursului compensatoriu - Analize, evaluări și propuneri până luni

Ministrul Justitiei a anuntat, marti, ca in urma întâlnirii cu premierul a stabilit realizarea unei analize a datelor...228

17 ian 00:41PoliticăAdministraţia Prezidenţială: România nu are încă buget pentru 2019 exclusiv din cauza incapacităţii Guvernului

Administraţia Prezidenţială precizează că afirmaţiile ministrului pentru mediul de afaceri, comerţ şi...206

17 ian 00:36PoliticăPrimăria Valu lui Traian cheamă consilierii în şedinţă. Vezi ordinea de zi

Primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, convoacă şedinţa ordinară a Consiliului Local al comunei Valu lui...284

17 ian 00:34PoliticăE OFICIAL: PROTOCOALELE dintre procurori și SRI SUNT ILEGALE și ABUZIVE!

După Curtea Militară de Apel București, care a declarat că protocoalele "au fost încorporate obscur în procedura...1037

17 ian 00:37PoliticăOrganizația Femeilor Liberale Constanța a marcat 169 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

Organizația Femeilor Liberale a municipiului Constanța a marcat marti, 15 ianuarie, 169 de ani de la nașterea...292

17 ian 00:32PoliticăCCR: Există conflict între Ministerul Public şi Parlament pe tema protocoalelor cu SRI

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, miercuri, sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare...178

17 ian 00:32PoliticăIohannis: Solicit Guvernului o analiză profundă privind recursul compensatoriu şi să vină cu soluţii

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat miercuri Guvernului să facă, în timp scurt, o analiză profundă privind...179

17 ian 00:29PoliticăPrimăria Murfatlar angajează! Iată despre ce post este vorba

Reprezentanții Primăriei Murfatlar au anunțat scoaterea la concurs a unei funcții de execuție de inspector, în...383

17 ian 00:33PoliticăSPIT Constanţa a preluat o nouă responsabilitate. Vezi despre ce este vorba

Începând cu anul fiscal 2019, Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța a preluat responsabilitatea...431

Monden
17 ian 00:00MondenHannelore de la Insula Iubirii, creatoare de rochii de mireasă. Ce alte afaceri mai are blonda

Hannelore, fostă concurentă la Insula Iubirii, și-a lansat colecție de rochii de mireasă. Blonda mai are și alte...122

17 ian 00:00MondenAlicia Keys va prezenta Premiile Grammy 2019

112

17 ian 00:00MondenAndrei Tinu s-a despărțit de soția sa. O acuză de infidelitate: „Am prins-o cu un alt bărbat”

Andrei Tinu, fiul fostului ziarist Dumitru Tinu, s-a separat de soția sa. Acesta o acuză de infidelitate pe fosta...189

17 ian 00:00MondenDelia, Brigitte, Bianca şi Inna fac bani grei din reclamele stradale

Oriunde întorci privirea în zonele centrale ale Capitalei, vedetele sunt pretutindeni! Fie că promovează magazine,...127

17 ian 00:00MondenSelena Gomez a revenit pe rețelele de socializare după ce a fost internată la psihiatrie

Selena Gomez a trecut prin momente cumplite în ultimul an, iar acest lucru a afectat-o emoțional foarte mult. În...122

17 ian 00:00MondenCâţi bani câştigă Faimoşii de la ˜„Exatlon 2019”

Are un real succes şi e în topul preferinţelor telespectatorilor. Emisiunea concurs „Exatlon”, difuzată la Kanal...152

17 ian 00:00MondenKim Kardashian a confirmat faptul că al patrulea său copil va fi făcut de o mamă surogat

Kim Kardashian a confirmat oficial faptul că ea și soțul ei, Kanye West, vor avea al patrulea copil printr-o mamă...130

17 ian 00:00MondenRihanna şi-a dat în judecată propriul tată. Care este mărul discordiei

Rihanna, în vârstă de 30 de ani, îşi rotunjeşte veniturile deja substanţiale venite în urma activităţii...122

17 ian 00:00MondenFiica lui Michael Jackson s-a internat într-un centru de psihiatrie

Paris Jackson, fiica regretatului artist Michael Jackson, s-a internat într-un centru de psihiatrie, pentru a-şi...136

17 ian 00:00MondenTom Cruise va continua seria "Misiune: Imposibilă" cu două filme

Actorul american Tom Cruise va fi din nou agentul secret Ethan Hunt în seria "Misiune: Imposibilă", pentru încă...106

Mapamond
17 ian 00:00Mapamond''Shutdown'': Democraţii îi cer lui Trump să amâne discursul privind Starea Uniunii

Preşedintele democrat al Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, i-a cerut miercuri preşedintelui republican al SUA,...110

17 ian 00:00MapamondPremierul britanic Theresa May: Părăsim Uniunea Europeană pe 29 martie

Premierul britanic Theresa May a dat asigurări, miercuri, că ţara sa va părăsi Uniunea Europeană la 29 martie şi...123

17 ian 00:00MapamondVladimir Putin: Încercările SUA de a-şi consolida dominaţia în Balcani destabilizează regiunea

Tentativele SUA şi ale altor ţări occidentale de a-şi consolida poziţia dominantă în Balcani rămâne un factor...123

17 ian 00:00MapamondGrecia: Guvernul Tsipras, din nou în faţa unui vot de încredere

Premierul elen Alexis Tsipras şi guvernul său se confruntă, miercuri, cu un nou vot de încredere în parlamentul de...113

17 ian 00:00MapamondNoi îndoieli legate de angajamentul preşedintelui Trump faţă de NATO

Noi îndoieli au apărut marţi cu privire la soliditatea angajamentului preşedintelui american, Donald Trump, faţă...115

17 ian 00:00MapamondBrexit: Parlamentul britanic a respins masiv acordul propus de May; opoziţia laburistă introduce moţiune de cenzură

Parlamentarii britanici au respins masiv marţi seară acordul privind Brexit-ul negociat de premierul conservator...118

17 ian 00:00MapamondPE lansează un program de training pentru jurnalişti de investigaţie, în memoria lui Jan Kuciak

Parlamentul European lansează un program de training pentru jurnalişti de investigaţie, care va purta numele...110

17 ian 00:00MapamondO treime din personalul ONU, supus hărţuirii sexuale în ultimii doi ani

O treime dintre membrii personalului ONU au declarat că au experimentat hărţuirea sexuală la locul de muncă în...118

17 ian 00:00MapamondEl Chapo l-a mituit pe fostul preşedinte mexican Pena Nieto cu 100 milioane de dolari

Un martor în procesul narcotraficantului mexican Joaquin Guzman, supranumit 'El Chapo', a declarat că acesta i-a dat...142

17 ian 00:00MapamondFacebook îşi înăspreşte regulile privind publicitatea electorală înaintea alegerilor

Facebook a anunţat miercuri că va impune reguli mai stricte pentru reclamele electorale în diferite ţări unde au...115

Sănătate
17 ian 00:27SănătateMai mulți pediatri în Spitalul Județean Tulcea!

Vești îmbucurătoare pentru părinții din județul Tulcea: conducerea Spitalului Județean a anunțat că se...303

16 ian 00:48SănătateMinisterul Sănătăţii a organizat o dezbatere publică privind funcţionarea farmaciilor

Grila după care se face inspecţia în vederea autorizării farmaciilor ar trebui să fie unitară la nivel de ţară...363

14 ian 01:36SănătateSorina Pintea a semnat ordinul: Începe cel mai mare CONTROL din ultimii ani, în spitale

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că a semnat ordinul prin care se vor declanşa controale privind...582

14 ian 01:36SănătateINSP: 7 persoane decedate din cauza gripei

Un bărbat în vârstă de 69 de ani din judeţul Prahova şi un copil de 10 luni din Ilfov au murit, duminică, din...317

12 ian 23:01SănătateSpitalul de Pneumoftiziologie cumpără un sistem de imagistică de la un politician declarat incompatibil

Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța a cumpărat un sistem de imagistică de la firma unui polician din București...1416

11 ian 02:13SănătateA crescut numărul de infecţii respiratorii acute cu 9,1% faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 52.991 în...428

10 ian 00:00SănătateÎNGRIJIRI la DOMICILIU pentru vârstnicii din Năvodari

Direcția de Asistență Socială Năvodari acordă servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice din...539

10 ian 00:00SănătateProiecte de 12 milioane de euro pentru Spitalul Județean Tulcea. Licitația începe în februarie!

Reprezentanții Consiliului Județean Tulcea speră ca anul 2019 să înceapă lucrările de reabilitare, modernizare...471

9 ian 03:33SănătateMinistrul Sănătăţii a vorbit despre şpaga în spitale: Fenomenul este încă de mare amploare. Ce măsuri vor fi luate în continuare

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunţă că fenomenul şpăgii este unul de mare amploare în România,...902

9 ian 03:19SănătateTrei copii din comunitatea horahai din Castelu au avut nevoie de operații! „Avem ajutorul unui chirurg minunat din Spitalul Județean!”

Patru copii din comunitatea horahai din localitatea constănțeană Castelu au fost supuși unor intervenții...1289