rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ultimul interviu cu Ilie Balaci. ”Minunea Blondă” vorbea despre pasiunile, viciile, triumfurile şi frustrările vieţii de fotbalist: "Fumam două pachete de ţigări pe zi"

Ilie Balaci a murit ieri dimineață din cauza unui infarct. ” Minunea Blondă” avea 62 de ani.

Gazeta Sporturilor vă prezintă ultimul interviu amplu cu fostul mare fotbalist al Universității Craiova. Se întâmpla în urmă cu doi ani, când Gazeta a realizat un supliment special cu ocazia aniversării a 60 de ani.

- Ați câștigat bani mulți cât ați antrenat la arabi?

- Ce înseamnă mulți bani pentru voi? Cel mai mare salariu a fost de 900.000 de dolari pe an. Dar în 1991 am plecat pe 1.500 de dolari lunar. Erau alți bani atunci. Am câștigat destul de mult, dar nu trăiesc numai din banii luați în lumea arabă. Mai câștig și acum din diverse afaceri.

- Sunteți un norocos față de foști colegi care s-au chinuit după ce s-au retras din cauza sărăciei?

- Despre cine vorbești? Oamenii muncesc, duc un trai decent. Nu sunt săraci! Sărac e ăla care iese și cere în stradă, de foame! Nu se pune problema cu cei care au jucat la Craiova!

- Au mai fost cazuri. Crișan...

- Zoli? L-am luat cu mine, secund, numai că nevastă-sa, care trebuia să aibă grijă de bani, n-a știut ce să facă.

- V-ați gândit vreodată că ați fi jucat mai mult dacă ați fi ajuns la un club din străinătate? Dacă vi s-ar fi permis să vă transferați.

- Poate m-aș fi accidentat și dacă aș fi plecat afară. Poate n-aș fi evitat accidentarea asta indiferent ce aș fi făcut. Poate există o soartă pentru fiecare. Mă uitam recent la Gyor - Buducnost. Una dintre cele mai mari handbaliste din lume, Gorbicz, joacă de șase ani cu o genunchieră. Discutam cu niște prieteni: "Uite, dacă aș fi avut-o când m-am accidentat, aș mai fi jucat și eu cinci-șase ani". Genunchiera asta eu o am azi, făcută în Germania, special pentru cei care au avut afecțiuni ale ligamentelor încrucișate. Și joc cu ea fără niciun fel de problemă, fără să mă feresc.

"N-AM PRIMIT VREO PERECHE DE GHETE DE LA CRAIOVA"

- Cum v-ați descurcat în comunism?

- Am avut tot ce mi-am dorit. Mai puțin mașină străină.

- De ce nu? Hagi avea mașină străină înainte de Revoluție.

- Spre deosebire de Steaua, la noi președinte era Corneliu Stroe, nu era Valentin Ceaușescu.

- Era implicat și Ștefan Andrei la Craiova.

- Jos pălăria față de Ștefan Andrei! Dar atât vă întreb: Eu am avut ligamentele rupte. Dacă jucam la Steaua, crezi că plecam în străinătate să mă operez?

- Probabil că da.

- Și cu Ștefan Andrei șef de ce n-am putut să mă duc?

- Dar a existat posibilitatea să vă operați în străinătate?

- Chiar Andrei îmi găsise o clinică la Koln! N-am putut, nu mi-au dat pașaportul. Pe vremea aia, nu țineai pașaportul la tine, el rămânea la Miliție la Craiova sau la Consiliul Național de Educație Fizică și Sport. Am încercat de "n"-șpe ori, m-am rugat și la Miliție, nu m-a ajutat nimeni. Dacă, Doamne, ferește!, și-ar fi rupt piciorul Hagi, Valentin l-ar fi trimis pe Gică oriunde în Europa.

- De ce n-a câștigat și Craiova o cupă europeană?

- Și condițiile erau altele. Probabil voi nu știți că noi am jucat semifinală de Cupa UEFA, iar cu două zile înainte ne antrenaserăm pe zgură. Universitatea Craiova n-a avut teren de antrenament niciodată! Ne antrenam pe zgură când ploua, iar când era vreme bună, pe terenul mare, pe "Central". Târziu am ajuns să avem echipamente bune, că a venit Adidas să ne dea. Eu n-am primit vreo pereche de ghete de la Craiova. Primeam de la "națională" și dacă voiam eu nu știu ce model, le cumpăram. La Universitatea, târziu au apărut primele suplimentare, pe care noi le numeam "bani mincinoși" sau "bani negri". Când am luat campionatul în 1974, jucam pe 800 de lei la victorie, din care se rețineau 20 la sută la stat. Alte echipe aveau 5.000 de lei de om.

"CU VIAȚA MEA FAC CE VREAU"

- Ați avut propuneri să colaborați cu Securitatea?

- Nu cred c-au existat cazuri de fotbaliști care să facă asta. Am văzut c-ați mai scris voi, dar nu cred.

- De ce nu credeți?

- Nu cred! De ce să apeleze Securitatea la un fotbalist? Ce putea să dezvăluie un fotbalist? Nu țin minte să fi existat nici persoane străine în deplasările noastre. Exista un tip din Timișoara, plecat afară, nu-i dau numele. Puiu îi spuneam. Venea prin Europa să mă vadă oriunde jucam eu. Peste tot în lumea asta venea! Mi-a propus o dată să rămân în Germania, că aș putea să joc la Bayern. N-am rămas. Puiu n-a mai apărut o vreme. Pe urmă a venit din nou când eram în Germania cu Dinamo. Îl cunoștea și pe Lucescu. Și fiul lui Puiu avea un Porsche. Eu am plecat de lângă Lucescu, de lângă Ianul, să mă plimb cu mașina. De ce ar fi fost interesată Securitatea de astfel de lucruri, ca să aibă un informator în echipă? Ca să afle c-a plecat Balaci din cantonament jumătate de oră ca să conducă un Porsche?

- De ce ați plecat, de fapt?

- Ca să conduc și eu un Porsche. Credeam că e singura șansă, dracu' știa că va veni Revoluția!?

- Văd că fumaţi aproape ţigară de la ţigară. De când aveţi acest viciu?

- De la 18 ani. Fumam două pachete de Marlboro pe zi.

- Ca fotbalist, fumaţi două pachete pe zi?! Asta e glumă, nu?

- Asta nu înțelegeți voi. Cu viața mea fac ce vreau. Antrenorii să mă fi întrebat de ce joc prost! Da' de ce beau, de ce fumez, de ce... Astea mă interesează pe mine. Singurul care ar trebui să-și pună întrebarea "Bă, da' de ce fumezi?" sunt eu. Că face rău la sănătate, costă și o grămadă de bani...

- Dar de unde aveaţi în anii '70-'80, posibilitatea să vă procuraţi cartuşe întregi de Marlboro?

- Noi plecam în străinătate. Pe urmă, ce nu știți voi e că până în 1979 erau țigările americane pe toate drumurile. 21 de lei pachetul.

HAGI SAU BALACI?

- V-au plăcut jocurile de noroc, să mergeţi în cazinouri?

- Nu, fiindcă mie mi-a plăcut mereu să am bani, să-i simt în buzunar. Dacă aș fi intrat în cazinouri, cu siguranță buzunarele s-ar fi golit. Joc doar rummy, cu prietenii din Craiova. Pe bani, da' să nu-ți închipui că pe cine știe ce sume! E numai cearta aia pe care o avem la masă. Ne certăm, facem pauză să mâncăm, bem un vin, iar ne mai certăm. Nu ne belim, nu ne lăsăm fără bani, ca să stricăm prietenia.

- Care credeţi că a fost mai bun fotbalist, Hagi sau Balaci?

- Spuneți-mi care a fost mai mare actor român dintre Ștefan Iordache şi Amza Pellea. N-ai cum să alegi dintre ei! Între mine şi Hagi, puneţi pe hârtie: stângul, dreptul, capul, pieptul, faza defensivă și faceți voi comparația. Vedeți și trofeele, campionate câștigate și în ce condiții. Ca să faceți o comparație corectă, ar trebui să-i alăturați pe Balaci de la Craiova și pe Hagi de la Sportul Studențesc. Adică în condiții egale.

- De ce nu v-aţi făcut niciun tatuaj?

- Pe un fizic frumos, nu arată rău tatuajele. Sunt tare curios ce vor zice ei când se vor vedea pe la 65 de ani cu tatuajele alea. Indiferent în ce limbă ți-ai scris pe corp, când pielea se face valuri, nu mai vezi ce a fost scris odată.

"NEȚOIU ÎI TRANSPORTA PE JUCĂTORI CA PE SACI"

- Dacă aţi fi fost preşedintele Universităţii în 1998, la ultimul meci, cu Rapid, ce aţi fi făcut?

- Cei care conduceau Craiova atunci și-au urmărit interesele personale, nu pe ale clubului. Și vinovatul principal a fost George Ilinca. El a vrut să intre în vestiar și nu l-au lăsat! Cum m-aș duce eu acum acasă, să mă țină vecinul la poartă!

- Cine nu l-a lăsat să intre?

- Cine conducea, Alesanco și Crăciunescu. Le spuneam "Amândoi, pa, la revedere!". Intram în vestiar și le ziceam jucătorilor: "Domnilor, nu vindem meciul. Dar nu jucați astăzi!". Interesul Universității ăsta era, să bată Rapid! Craiova ar fi avut asigurată participarea în Cupa UEFA. În tribune, 30.000 de oameni își vedeau interesul: țineau cu Rapid.

- A mai fost un meci pe "Central" când spectatorii au ţinut cu echipa adversă, la un Craiova - FC Naţional, şi s-a jucat împotriva lor.

- Păi, da, dar atunci era Gigi Nețoiu. După puțină vreme el a plecat... Cu toți sacii... Saci, da, că ăia nu mai erau jucători, erau saci, îi transporta Gigi cum voia el!

"Cel mai bun fotbalist român? Dacă-l întrebi pe unul de 80 de ani va spune: «Aaa, păi, Petschovski a fost peste toți!». Altul, de 60 de ani, o să zică «Balaci». Ăștia mai tineri, care au văzut Mondialul din '94, unde Hagi a fost cel mai bun din lume, după părerea mea, vor spune «Hagi»"

"Bănuiesc că lumea consideră că acolo unde am antrenat eu au fost cămile. Dar văd că acum s-a mai schimbat impresia. În plus, mă cataloghează după cele două mandate pe care le-am avut la Craiova"

"Într-o familie contează enorm femeia. Nu numai în familiile fotbaliștilor, bănuiesc că așa e peste tot. Nevastă-mea nu a fost niciodată pusă în situația să vină să-mi ceară bani. Întotdeauna banii mei s-au dus acolo unde a trebuit, pentru familie"

Ilie Balaci s-a născut pe 13 septembrie 1956.

sursa: gsp.ro

luni, 22 octombrie 20181365
Comentarii

010Marele blond(22 oct 16:44)
Sunt staruri in meseria lor, in rest sunt oameni cu destine.Sacrificii, urcusuri si coborasuri, victorii si infrangeri, dar mereu invingatori si cu sperante. Pacat, viata e scurta si raman vise neimplinite.Pentru omul Ilie Balaci, zbor printre stele!
mai mult...SPSportRT
24 iun 00:00SportGeorge Pușcaș, cel mai bun om al naționalei de tineret: „Generația asta vrea să ajungă acolo unde probabil nu visăm”

George Pușcaș, 23 de ani, declarat omul meciului de către UEFA în primele două partide din grupă, cu Croația U21,...320

24 iun 00:00SportIanis Hagi și Florinel Coman sunt cei mai căutați fotbaliști de pe Transfermarkt529
24 iun 00:00SportFRANȚA U21 - ROMÂNIA U21. Prăbușire masivă de cote în 48 de ore! Pariorii mizează pe o remiză669
24 iun 00:00SportMirel Rădoi l-a contrat dur pe Gigi Becali: „Aici nu suni să faci schimbare!”

Mirel Rădoi, selecționerul României U21, s-a luat de Gigi Becali, după ce patronul de la FCSB a declarat că n-a...885

24 iun 00:00SportMonica Niculescu a câştigat turneul ITF de la Ilkley (Marea Britanie)228
24 iun 00:00SportLa 37 de ani, Roger Federer nu-şi planifică finalul carierei186
24 iun 00:00SportRoger Federer, învingător pentru a zecea oară la Halle

Elveţianul Roger Federer, nr. 3 mondial şi principalul favorit, a câştigat duminică, la vârsta de 37 de ani,...193

24 iun 00:00SportAshleigh Barty a câştigat turneul WTA de la Birmingham şi va deveni Nr. 1 mondial250
24 iun 00:00SportF1 - Victorie pentru Lewis Hamilton, dublă Mercedes la Marele Premiu al Franţei187
22 iun 00:00SportFranța a învins Croația, scor 1-0, la Campionatul European U21: Clasamentul grupei C

Franța U21 a învins Croația U21, vineri, scor 1-0, în runda a doua a grupei C de la Campionatul European care se...924

22 iun 00:00SportRădoi nu și-a mai găsit cuvintele după meciul de infarct România-Anglia 4-2: ”Sunt în stare de șoc, nu am forță să mai vorbesc. Am scris istorie”861
22 iun 16:14SportFantastic! Tricolorii mici se impun după un meci interzis cardiacilor! Anglia U21 - România U21 2-41502
Vremea
23.2°22.2° - 23.2° luni, 24 iunie 2019
cer acoperit de noriUmiditate: 70%
Vânt: 2.19 m/s din E
Presiune: 1016.37 milibari

Loto
6/49158113645
5/4041526323919
joker2311122119
Horoscop
mai mult...Replica
24 iun 15:12ReplicaCOD PORTOCALIU. RUPERE DE NORI la Medgidia. VIDEO

Meteorologii au emis, luni, 24 iunie a.c., o avertizare de cod portocaliu de ploi torențiale pentru mai multe...3388

24 iun 14:24ReplicaConsilierii județeni PNL s-au împotrivit înființării unui nou post de director adjunct la Direcția de Pază

În cadrul ședinței CJC de luni, 24 iunie a.c., a fost supus votului consilierilor județeni proiectul de hotărâre...945

24 iun 15:15ReplicaȘofer BEAT ȘI cu PERMIS AUTO FALS, depistat în Constanța!

Polițiștii rutieriști au fost, în ultimele zile, în număr mare pe străzile din municipiul Constanța, în vederea...1615

24 iun 12:28ReplicaDRIFTURI în parcarea de la Aqua Magic, sancționate de Poliția Locală!

Fie din spirit de bravadă, dornici de senzații tari, de a se făli cu autoturismele din dotare sau din alte motive, se...1732

Local
24 iun 00:00LocalŞOFERI BĂUŢI, traşi pe dreapta de poliţişti

La data de 21 iunie a.c., în jurul orei 20.05, poliţişti din cadrul Postului de Poliție Mircea Vodă au depistat un...529

24 iun 02:45LocalSALVARE. Cal scos de pompieri dintr-o groapă de doi metri

Salvatorii Detașamentului de pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină, duminică, 23 iunie a.c. pentru...444

24 iun 00:36LocalVreți să luați copiii în concediu în străinătate? Atenție la actele de călătorie!

Având în vedere că a început vacanţa de vară, iar în această perioadă mulţi copii călătoresc în afara...1348

23 iun 00:52LocalRAZIE. Constanța, ÎMPÂNZITĂ DE POLIȚIE! Aproape 3000 de șoferi, trași pe dreapta!

Polițiștii constănțeni au organizat, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, 22 spre 23 iunie a.c., o razie...5014

24 iun 00:41LocalALERTĂ! Elicopterul SMURD în Mamaia: unei persoane i s-a făcut rău!

Medicii constănţeni au fost solicitaţi să intervină dumunică, 23 iunie, în staţiunea Mamaia, după ce unui...1667

24 iun 02:41LocalElevi de la Liceul „Ovidius”, premiați la Olimpiada Națională de Creativitate Științifică

Trei membri ai echipei de robotică de la Liceul „Ovidius” Constanța au participat la Olimpiada Națională de...670

24 iun 00:53LocalAccident la sensul giratoriu din Venus. O GRAVIDĂ a făcut atac de panică

Polițiștii și cadrele medicale SMURD au fost solicitate, duminică, 23 iunie a.c., cu puțin înainte de ora 11,00,...3874

24 iun 01:05LocalGodină intervine în cazul fetiței din Mehedinți: 'Acum voi primi mii de înjurături, culmea, tocmai de la oamenii sensibili şi emotivi'. Care este poziția lui

Poliţistul Marian Godină şi-a exprimat părerea, pe blogul personal, despre cazul fetiţei din Mehedinţi care a fost...1178

24 iun 02:40LocalDEBLOCARE DE UȘĂ în Constanța: o BĂTRÂNĂ a fost găsită DECEDATĂ!

Pompierii militari au fost solicitați să intervină în seara zilei de sâmbătă, 22 iunie a.c., pe bulevardul I.C....1225

24 iun 00:54LocalUn şofer BEAT a provocat un accident rutier pe Lăpuşneanu, la Zodiac!

Un bărbat de 28 ani, la data de 22.06.2019 ora 00.29, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice,...2359

Politică
24 iun 02:45PoliticăMiron Cozma vrea să fie președintele României!

Miron Cozma a fost un lider sindical din Valea Jiului, de profesie subinginer minier. În 1999 a fost condamnat...769

24 iun 01:04PoliticăSenatorul Popa vorbeşte despre "abuzurile de la Kogălniceanu"

La sfârşitul lunii ianuarie 2015, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate...691

24 iun 02:40PoliticăVictor Ponta, propunere-bombă pentru PSD-ALDE: 'S-ar putea să intrăm în turul doi al alegerilor prezidențiale'

Liderul Pro România Victor Ponta vine cu o propunere-bombă pentru PSD și ALDE pentru alegerile prezidențiale, și...1056

24 iun 00:54PoliticăFiecare cu ce-l doare la ședința PSD de la Neptun: primarii cu pensiile, Teodorovici - cu președinția țării

Social-democrații s-au reunit la Neptun, pentru a discuta probleme organizatorice înainte de Congresul ce va avea loc...1822

24 iun 02:37PoliticăIoan Mircea Pașcu, ironic după anunțul-surpriză al lui Codrin Ștefănescu: 'La mai mare, vorba aceea, din 'victorie' în 'victorie', până la înfrângerea finală!'

Fostul europarlamentar Mircea Paşcu comentează ironic candidatura lui Codrin Ştefănescu pentru postul de secretar...658

24 iun 02:38PoliticăÎncepe lupta în PSD pentru prezidențiale - Ce spune Dăncilă despre candidatura lui Teodorovici: 'Să vedem cum stă fiecare coleg în aceste sondaje'

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat sâmbătă, la Neptun, după ședința în care Eugen Teodorovici a transmis că...434

24 iun 02:38PoliticăOprișan s-a lăudat că a pierdut premeditat alegerile în Vrancea ca să scape de Dragnea

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, le-a spus liderilor partidului, în ședințele informale de la Neptun, că ar fi...625

24 iun 02:48PoliticăScandal la ședința PSD între Ciolacu și Oprișan

„Contre nu aș spune că au fost, că sunt păreri divergente și într-o familie putem avea păreri diferite, nu...628

24 iun 00:55PoliticăFostul secretar al Primăriei Dobromir, LUAT de poliţişti de acasă şi introdus în penitenciar!

Fostul secretar al Primăriei Dobromir, Iana Stănuţa, a fost condamnat, definitiv, la 1 an şi 80 de zile închisoare,...4648

24 iun 00:55PoliticăPrimarul Mitroi şi fostul prefect Culeţu, ACHITAŢI în dosarul de abuz în serviciu!

Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian şi fostul prefect al judeţului Constanţa, Dănuţ Culeţu, au fost...3397

Monden
24 iun 00:00MondenAnamaria Prodan și-a luat ceas cu 350 de diamante

Un ceas marca Audemars Piguet Royal i-a luat ochii Anei, iar sexy-impresara nu s-a putut abține să nu și-l cumpere....288

24 iun 00:00MondenDe când e ducesă, Meghan Markle a purtat bijuterii de 700.000 €. Cel mai recent: un inel de 5.000 €

O femeie cu un stil bine definit, Meghan Markle ştie să facă alegeri potrivite şi când vine vorba de accesorii şi...211

24 iun 00:00MondenBianca a fost eliminată în semifinala ”Bravo, ai stil!”

Cu doar o săptămână înainte de marea finala a celui de-al cincilea sezon al celui mai iubit show de fashion din...210

24 iun 00:00MondenFeli și-a dus fiica pentru prima dată la mare. ''7 luni de iubire''

Feli și-a dus fiica pentru prima dată la mare. Nora Luna a făcut cunoștință chiar și cu apa, fiind plimbată în...251

24 iun 16:09MondenMajda trăiește o poveste de dragoste ca în filme

Majda, frumoasa colegă a lui Cristi Brancu de la ''Agenția Vip'', trăiește o poveste de dragoste ca în filme. Deși...296

24 iun 00:00MondenGabriel Nedelcu de la «Exatlon» îşi deschide un club de dans

...210

24 iun 00:00MondenHalle Berry, aproape să rămână fără casa din Los Angeles

Un bărbat a fost arestat la Los Angeles după ce poliţia a descoperit că acesta a încercat să îi fure casa...256

24 iun 00:00MondenO româncă a câştigat titlul de Miss Fitness Univers

Anca Bucur, instructor de aerobic, în vârstă de 32 de ani, a câştigat pentru a şasea oară titlul de Miss Fitnes...262

24 iun 00:00MondenCodin Maticiuc și-a botezat fetița în biserica ridicată de tatăl lui!

Codin Maticiuc și-a creștinat fetița sâmbătă, 22 iunie, iar ca loc de desfășurare a frumoasei ceremonii a ales...336

24 iun 00:00MondenMarina Almășan, nemulțumită de situația din TVR: «Mă complac în găleata cu lături în care am fost aruncată»

Marina Almășan, unul dintre cei mai vechi oameni din curtea TVR, s-a decis să spună, în linii mari, cum stau...316

Mapamond
24 iun 02:30MapamondGrecia este în pragul de a rămâne fără păduri: Un gândac distruge toate plantațiile

Copacii dintr-o zonă extinsă de pădure sunt puşi la pământ de autorităţile elene din cauza unui gândac ce pare...547

24 iun 02:41MapamondAlianţa care cutremură SUA: Liderii Chinei şi ai Coreei de Nord şi-au jurat credinţă şi sprijin reciproc

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, şi preşedintele Chinei, Xi Jinping, au stabilit consolidarea relaţiilor...450

24 iun 02:31MapamondUE blochează Elveția: A interzis accesul burselor elvețiene pe piața unică europeană

Comisia Europeană nu va propune prelungirea regimului de echivalenţă care permite burselor din Elveţia să aibă...469

24 iun 02:35MapamondDonald Trump, acuzat de viol de o jurnalistă. REACȚIA dură a președintelui SUA

O cunoscută editorialistă a ediţiei americane a revistei Elle afirmă, într-un interviu apărut vineri în New York...589

24 iun 01:06MapamondScandal conjugal la vârful politicii britanice: a fost nevoie de intervenţia poliţiei acasă la favoritul pentru succesiunea premierului Theresa May

Poliţia londoneză s-a deplasat vineri la domiciliul lui Boris Johnson, favorit în cursa pentru succesiunea...612

22 iun 00:00MapamondFlăcările au urcat până la cer în Philadelphia într-un incendiu la cea mai mare rafinărie de pe Coasta de Est

Un incendiu de mare amploare a izbucnit într-o rafinărie la Philadelphia, pe Coasta de Est a Statelor Unite, vineri,...401

22 iun 00:00MapamondA anulat în ultima clipă totul! Trump explică de ce nu a atacat Iranul

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că nu se ”grăbeşte” să răspundă militar Iranului şi a...415

22 iun 00:00MapamondPutin a interzis zborurile spre Georgia

Vladimir Putin a interzis vineri companiilor aeriene ruseşti să zboare spre Georgia, unde mii de persoane au...440

22 iun 00:50MapamondMaia Sandu anunță închiderea benzinăriilor, magazinelor, barurilor și restaurantelor duty free la intrarea în Republica Moldova

Benzinăriile duty free, magazinele, barurile și restaurantele duty free la intrarea în Republica Moldova și în...1101

22 iun 00:51MapamondVladimir Putin desființează ancheta legată de prăbușirea avionului MH17: 'Rusia nu fuge de responsabilitate. Nu există niciun fel de dovadă'

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că nu consideră că probele...631

Sănătate
21 iun 23:50SănătateJudecătorii au obligat Finanţele Publice să emită o autorizaţie privind transportul medicamentelor în regim de scutire de la plata TVA!

Fundația Baylor Marea Neagră din Constanța are misiunea prevenirii, tratării și îngrijirii bolilor infecțioase,...621

21 iun 19:37SănătateContractele CJAS Constanța cu furnizorii, prelungite până la 31 iulie

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță prelungirea contractele cu furnizorii, prin acte adiționale....484

20 iun 22:17SănătateÎncă un pas spre înfiinţarea Centrului de reumatologie Constanţa!

Curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța a fost, mult timp, un focar de infecție, după ce clădirile...1096

18 iun 01:40SănătateAproape 2000 de bolnavi la Urgența Spitalului Județean, de Rusalii

1790 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul...623

18 iun 01:49SănătateSpitalul de Boli Infecţioase angajează şef laborator analize medicale. Iată ce alte modificări mai pune la cale Primăria!

Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa se află în subordinea primăriei, administraţia locală fiind cea care...893

18 iun 04:10SănătateGRAVIDA LA PLAJĂ. Sfaturi de la medicul ginecolog!

Este vară, temperaturile sunt ridicate și toată lumea ar dori să fie pe plajă, să se bucure de răcoarea apei....1406

15 iun 01:24SănătateEchipamente medicale donate Centrului de Transfuzii Constanța

Echipament nou pentru Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, ce va contribui la creșterea capacității...555

14 iun 02:13SănătateCJAS Constanța atrage atenția medicilor să nu mai ceară ordinul de plată la eliberarea CONCEDIILOR MEDICALE!

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța le atrag atenția medicilor de familie dar...4203

13 iun 02:27SănătateDr. Iuliana Botezatu este director interimar la Spitalul CF Constanţa

Spitalul CF Constanţa are un nou director interimar, în persoana dr. Iuliana Botezatu, fosta preşedinte a Comisiei de...1433

12 iun 00:52SănătateAparatură medicală vitală prematurilor, noua dotare a Spitalului Medgidia

Aparatura medicală insuficientă reprezintă una dintre cauzele majore ale mortalității infantile în România, a...1065