REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

UMC şi CERONAV "racolează" tineri absolvenţi, să îi facă marinari

UMC şi CERONAV "racolează" tineri absolvenţi, să îi facă marinari

Replica API 26 iulie 2014 | 00:00 480

Extindere pe piaţa naţională

Extindere pe piaţa naţională

Universitatea Maritimă Constanţa, Liga Studenţilor din cadrul Universităţii şi Ceronav au demarat un proiect de socializare şi convingere a tinerilor absolvenţi de liceu din ţară că profesia de marinar merită încercată. În contextul în care UMC se laudă cu faptul că România este un important furnizor de resurse umane în domeniu, cele trei formaţiuni cooperează şi demarează prima ediţie a "Maritime Summer University", o şcoală de vară, prin care tinerii absolvenţi intră în contact cu logistica UMC şi Ceronav. Vineri, la sediul UMC, 20 dintre aceşti absolvenţi din mai multe oraşe ale ţării, au fost prezenţi la lansarea proiectului.

"Sper că va fi o perioadă cu rezultate pe care să vi le amintiţi. Suntem o universitate cu bune rezultate şi cred că este o oportunitate, atât pentru noi, ca să avem un feedback, o relaţie cu cei care vor să ne cunoască, cât şi pentru voi, să vedeţi ce facem aici. Eu am speranţa că vor fi printre voi cei care vor decide să rămână la noi, cel mai posibil ca viitori studenţi. UMC este o universitate cu specific pronunţat şi oferă specializări pentru subofiţeri, pentru punte, maşini sau partea electrică, în parteneriat cu organizaţii remarcabile din domeniul nostru, reuşind să trimită absolvenţi, pe care astăzi îi întâlnim pe toate mările, pe navele celor mai importanţi armatori din lume. România este astăzi una dintre ţările principale în ceea ce priveşte furnizarea de forţă de muncă în domeniul naval, din Europa. Asta ne obligă să fim printre primii", a precizat decanul UMC, conf.univ.dr. Costel Stanca.

Din partea Ceronav, un scurt discurs a ţinut şi Ciprian Plăcintă, director Dezvoltare Ceronav. "Mă bucur că sunteţi în număr aşa de mare la deschiderea primei ediţii. Sper să fie o experienţă relevantă, din punct de vedere al cunoaşterii UMC. Miercuri, am înţeles că veţi efectua o vizită la noi (Ceronav - n.r.), unde veţi putea vedea instituţia. (...) Veţi întâlni la Ceronav unul dintre cele mai importante centre de pregătire din Europa, asta o spun dotările şi nivelul de predare. Faptul că nu suntem atât de preferaţi de cei din exterior, nu ţine neapărat numai de noi", a menţionat Plăcintă, urmat, rând pe rând, de colaboratorii Ligii Studenţilor UMC, iniţiatorul proiectului, Dragoş Călin; preşedintele Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa, Alexandru Manda sau preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Alexandru Bajdechi.

"Îmi doresc ca elevii care participă în cadrul acestui proiect să îmbine utilul cu plăcutul. Sper ca, la finalul celor zece zile, să-şi răspundă la întrebările legate de viaţa de student, bineînţeles, cu ajutorul celor implicaţi în această şcoală de vară. Doresc să devină un proiect de tradiţie, care să formeze viitorii studenţi ai UMC", a menţionat Călin, urmat de Manda. "CJE Constanţa este un partener al Ligii Studenţilor, avem mai multe proiecte comune, printre care această şcoală de vară. Vă felicit pentru alegerea făcută, vă asigur că UMC este una dintre cele mai bune unităţi de învăţământ superior din România. Mult succes!", a precizat liderul CJE. În stilul caracteristic, Bajdechi a salutat iniţiativa. "Mă bucur că, în sfârşit, Constanţa organizează o astfel de şcoală de vară pentru elevi, în contextul în care anul trecut nu s-a reuşit. Mă bucur să văd că sunt elevi din mai multe zone ale ţării şi, sincer, vă felicit pentru alegerea făcută şi sper să consideraţi că această universitate vă satisface nevoile şi, în toamnă, să veniţi aici, ca studenţi. Am avut o relaţie de colaborare foarte bună cu George (Albină - n.r.) şi Liga Studenţilor, atât anul trecut, cât şi anul acesta şi mă bucur să văd că acest proiect se realizează", a menţionat liderul AEC.

Preşedintele Ligii Studenţilor din cadrul UMC, George Albină, s-a arătat entuziasmat de această primă ediţie şi, vizibil emoţionat, speră ca proiectul să se dovedească a fi un succes.

"O şcoală de vară pentru elevi, Maritime Summer University, proiect aflat la prima ediţie în Constanţa. Este vorba de 20 de elevi, participanţi din toată ţara şi care vor face cursuri timp de zece zile. Vor vedea Universitatea Maritimă, vor cunoaşte profesorii, cele două facultăţi şi specializările lor şi vor merge în vizită la Ceronav. Aceştia provin din Timişoara, Craiova, Bucureşti, judeţul Gorj ş.a.m.d.", a precizat Albină, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614