REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un acţionar Oil Terminal cere rezilierea contractelor fără licitaţie şi recuperarea prejudiciilor, cu bătaie spre Wagner

Un acţionar Oil Terminal cere rezilierea contractelor fără licitaţie şi recuperarea prejudiciilor, cu bătaie spre Wagner

Replica API 28 iulie 2012 | 00:00 152

Broadhurst nu se lasă

Broadhurst nu se lasă

Broadhurst Investments Limited, fondul de investiţii care deţine 7,63% din acţiunile companiei petroliere de stat Oil Terminal Constanţa, nu renunţă la la războiul cu Silviu Wagner, chiar dacă acesta nu se mai află la şefia societăţii. Dimpotrivă, off-shore-ul îşi pune toate tunurile pe Wagner, căutând să profite de schimbarea puterii şi "setea" noilor veniţi de a-şi regla conturile cu cei din vechea gardă pedelistă. Aşa se face că, potrivit unui document al companiei, semnat de preşedintele provizoriu al CA, Viorel Paul Costache, în şedinţa de vineri, 27 iulie, a Consiliului de Administraţie a Oil Terminal, s-a decis suplimentarea ordinii de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor de pe 16(17).08.2012 cu câteva puncte extrem de interesante. Propunerile vizează cele mai controversate episoade din istoria recentă a Oil Terminal, precum tranzacţiile cu Blitz Transport Company SRL şi Byotech Prod General SRL.

Prima completare o face chiar acţionarul majoritar, Ministerul Economiei, care a propus pentru şedinţa AGA următorul punct: "Aprobarea angajării răspunderii contra administratorilor şi directorilor, în conformitate cu art. 155, alin (1) din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare urmare a măsurilor dispuse de ANAF prin dispoziţia obligatorie nr. 853.535/30.03". Cele mai interesante propuneri vin însă din partea Broadhurst, care, pe lângă revocarea auditoriului financiar extern, cere "aprobarea ca toate contractele de închiriere încheiate de către Oil Terminal SA să fie avizate de consiliul de administraţie şi să fie supuse aprobării de către Adunarea Generală a Acţionarilor". În plus, acţionarul Broadhurst solicită "rezilierea contractelor încheiate cu SC Oil Prod SRL şi SC Eco Petroleum SA precum şi a tuturor contractelor de închiriere încheiate de către Oil Terminal fără licitaţie". În fine, Broadhurst mai vrea "recuperarea prejudiciului suferit de către societate în perioada derulării contractelor cu SC Blitz Transport Company SRL şi Byotech Prod General SRL prin aprobarea expedierii de carburanţi fără îndeplinirea cerinţelor legale, precum şi imputarea amenzii în cuantum de 16.000 lei aplicată societăţii prin procesul verbal de contravenţie 144/16.09.2011 de către ANAF- ANV Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa". Este vorba despre contracte păguboase pentru Oil Terminal, prezentate în exclusivitate de "Replica" chiar la momentul derulării lor. Ulterior, prejudiciile au fost recuperate, iar Oil Terminal a fost nevoită să achite amenda de 16.000 lei pentru că risca să fie, pur şi simplu, desfiinţată, după cum preciza directorul general de atunci, Silviu Wagner. Potrivit acestuia, responsabilitatea celor două contracte, care au prejudiciat compania de stat constănţeană cu câteva zeci de miliarde de lei vechi, au fost parafate de fostul director general Vasile Miu. În demersul actual, acţionarul Broadhurst se îndreaptă însă chiar spre Wagner, chiar dacă nu-i aminteşte explicit numele, fondul de investiţii încercând de câteva ori, chiar şi în timpul mandatului acestuia, să-l înlăture din funcţie şi să-i impute o serie de contracte păguboase. Vom reveni.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218