REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un afacerist austriac, interesat să construiască Spitalul Regional Constanţa

Un afacerist austriac, interesat să construiască Spitalul Regional Constanţa

Replica API 27 aprilie 2011 | 00:00 504

Locaţia unităţii: în zona Kilometrul 5

Locaţia unităţii: în zona Kilometrul 5

Proiectul Spitalului Regional la Constanţa se va concretiza în momentul în care Ministerul Sănătăţii va găsi un afacerist dispus să investească 350 milioane de euro în betoane. Până în prezent, un singur investitor s-a arătat interesat să construiască gigantul spital, însă proiectul bate pasul pe loc pentru că acesta nu dispune de toate fondurile necesare. Mai exact, acesta vrea să pună la bătaie doar 100 de milioane de euro, bani insuficienţi pentru construirea spitalului.

"Am avut o discuţie cu un investitor din Austria care doreşte să se implice într-un asemenea proiect, dar nu e dispus să investească mai mult de 100 milioane de euro. Până la acest moment nu s-a stabilit ceva clar, urmând ca săptămâna viitoare să reluăm discuţiile pe această temă. În cazul în care unitatea va fi construită, va interveni şi problema resurselor umane. Din păcate, nu sunt aşa de mulţi medici sau asistente care să acopere nevoile unui spital regional", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, dr. Constantin Dina, directorul DSP. Facem precizarea că Ministerul Sănătăţii dă asigurări că va pune la dispoziţia investitorului terenul pe care ar urma să fie construită unitatea sanitară regională gândită să asigure asistenţă medicală de urgenţă "cazurilor care necesită o abordare multidisciplinară în domeniul terapiei". Deşi managementul va fi unul privat, ministerul susţine că spitalul va funcţiona în regim public, pacienţii beneficiind de tratament în acelaşi sistem al asigurărilor publice de sănătate, ca în prezent. Însă, după 30 de ani, unitatea va trece în administrarea statului român. "Investitorul va beneficia de respectiva unitate sanitară timp de 30 de ani, după care îl va preda statului român", susţine dr. Dina. Conform acestuia, pentru implementarea proiectului, până la ora actuală s-au cheltuit 15.000 lei pentru realizarea studiului de fezabilitate, cadastru, intabularea terenului, cât şi pentru întocmirea actelor pentru Planul Urbanistic Zonal. În plus, DSP suportă contravaloarea serviciilor de pază pentru terenul din Km 5, pe care ar urma să se ridice spitalul.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614