REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un afacerist căutat de Poliţia din Florida recrutează forţă de muncă în Constanţa

Un afacerist căutat de Poliţia din Florida recrutează forţă de muncă în Constanţa

Replica API 11 iunie 2011 | 00:00 166

Coincidenţă sau inconştienţă?

Coincidenţă sau inconştienţă?

Vara îi determină pe mulţi studenţi sau tineri absolvenţi să-şi caută un loc de muncă în străinătate. Tinerii spun că astfel de locuri de muncă le oferă posibilitatea să-şi rotunjească veniturile şi să călătorească. La gândul că pleacă spre un trai mai bun în afara României, mulţi dintre tineri ajung să muncească fără să-şi primească drepturile salariale, în ţări ca Grecia, Spania, Qatar sau Italia. Sau, să dea bani unor intermediari, dar care nu le vor găsi niciodată de muncă, fiind, de fapt şi de drept, nişte ţepari.

Eric Darnell Barrett, un cetăţean american, născut în Coreea, care a fost dat în urmărire de Poliţia din America, în anul 2000, s-a asociat cu o constănţeancă şi a pus bazele unei astfel de agenţii care intermediază plecările tinerilor la muncă peste graniţele ţării. Este vorba despre agenţia "B&B International Job Services", cu punct de lucru în apartamentul unuia dintre blocurile de pe bulevardul Ferdinad. Potrivit Registrului Comerţului, americanul Eric Darnell Barret şi constănţeanca Cristina Elena Boromiza şi-au deschis SRL-ul încă din 2005 şi de atunci afacerea pare să meargă ca unsă. Pe site-ul oficial al Centrului de Informaţii a Persoanelor Căutate de Poliţia din Florida, Eric Darnell Barrett figurează ca fiind una dintre persoanele pe care oamenii legii le-au dat în căutare generală. Eric Darnell Barrett este născut în 23.08.1965, potrivit Poliţiei din Florida. Dacă nu cumva este una dintre cele mai bizare coincidenţe întâlnite vreodată, datele de pe site-ul Poliţiei Florida corespund cu cele de la Registrul Comerţului, acolo unde americanul şi-a înregistrat afacerea din România. Facem precizarea că multe dintre informaţiile privind joburile disponibile în cadrul agenţiei "B&B International Job Services" pot fi regăsite pe site-ul: www.bbjobs.ro. De altfel, reprezentanţii agenţiei ne-au declarat că "B&B International Job Services" le oferă tinerilor posibilitatea de a se angaja în străinătate ca recepţioneri, ospătari sau cameriste, pe un salariu de 600 de euro pe lună, la care se adaugă bacşişurile. Printre serviciile oferite se numără şi cazarea la unul dintre hotelurile de 4 stele din Grecia şi trei mese pe zi, încearcă să ne convingă subalternele afaceristului Eric Darnell Barrett. "Se lucrează opt ore pe zi, două zile libere, iar transportul este asigurat la întoarcere, de către angajatori", a precizat, pentru "Replica" de Constanţa, una dintre reprezentantele "B&B International Job Services". Totodată, potrivit datelor publicate anul trecut în Monitorul Oficial al României, punctul de lucru de pe Bulevadrul Ferdinand, unde îşi are punctul de lucru agenţia "B&B International Job Services" a fost închis şi redeschis pe Strada Remus Opreanu, acolo unde funcţionează şi sediul social al SRL-ului de apartament. Cu toate acestea, interviurile se ţin tot în clădirea de pe bulevardul Ferdinand, care funcţionează în continuare, în ciuda datelor publicate în Monitorul Oficial.

Roxana CĂLINESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367