REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un afacerist din Techirghiol şi-a recunoscut vina în faţa procurorilor DIICOT!

Un afacerist din Techirghiol şi-a recunoscut vina în faţa procurorilor DIICOT!

Replica API 5 iulie 2017 | 00:00 1009

Un afacerist care locuiește în Techirghiol a decis să-și recunoacă vina în fața procurorilor DIICOT, structura centrală, fiind vorba de 41de acte materiale de evaziune fiscală și 45 de spălare de bani. Întrucât a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, el a primit 3 ani cu suspendare.

Este vorba despre Mihale Țigănilă, care, așa cum este precizat și mai sus, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu DIICOT, care a ajuns la Tribunalul Constanța pe 4 mai. Ulterior, pe 3 iulie, magistrații l-au condamnat la doi ani pentru evaziune fiscală (41 acte materiale) și 2 ani pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani (45 acte materiale).

"Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 4 luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, în final inculpatul Tigănică Mihale execută pedeapsa de 3 ani închisoare şi interzicerea exercitării dreptului prevăzut de art. 66 alin. 1 lit. g Cp. (dreptul de a fi administrator al unei societăţi comerciale pe teritoriul României) pentru o durată de 3 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii de validare a acordului de recunoaştere a vinovăţiei.

Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere .", potrivit minutei judecătorești. În plus, el este obligat să presteze muncă în folosul comunității în localitatea de domiciliu, fiind vorba despre Primăria sau Consiliul Local Techirghiol (activităţi specifice administraţiei publice locale) afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.

"Dispune măsura de siguranţă a confiscării speciale de la inculpatul Tigănică Mihale, a sumei de 1.643.564,36 lei, folosită la comiterea infracţiunii de spălare a banilor. Ia act că în cursul urmăririi penale, până la încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei, persoana vătămată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală –Direcţia Generală Antifraudă Fiscală - nu s-a constituit parte civilă în procesul penal", se mai arată în minută. Mihale este administratorul SC Icom Serv SRL, societate care a tot fost amendată de DGAF.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
golanule, o sa vezi tu cand se rascula populatia ca la 1989 si va termina din nou. Suntem satui de securisti
2
0
Ptr haha ai supt de la ma-ta lapte branzit
2
1
Adica pe romaneste , liber la furaciuni , dupa care daca esti turnat , recunosti fapta si iti iei cu suspendare , daca nu esti prins , esti negustor cinstit ! Ai prins-o ?
3
1
deci furi pana esti prins si cand esti prins recunosti fapta ... si ta-daaaa suspendare. Ce frumos ...
4
2
recunoaste omul si ce lapte a supt de la ma sa sau orice i se spune numai sa scape de astia
4
0
Tiganica - om de afaceri? Asta de cand s-a nascut e evazionist! La un moment dat avea un depozit de vinuri in Piata Grivitei si devenise un fel de Nea Bachus. Un makidon prost, ca mai toti.
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218