REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un agent de securitate de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu a murit la locul de muncă

Un agent de securitate de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu a murit la locul de muncă

Replica API 30 ianuarie 2014 | 00:00 642

Tragedie cercetată de ITM şi poliţiştii constănţeni

Tragedie cercetată de ITM şi poliţiştii constănţeni

Un bărbat de 54 de ani, angajat ca agent de securitate la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu şi-a pierdut viaţa în timp ce se afla la locul de muncă. Este vorba despre Cristinel Ruşa care, în data de 26 ianuarie anul curent, în timp ce se afla la serviciu, a spus că îi este rău, după care s-a prăbuşit la pământ.

Tragicul eveniment s-a petrecut în jurul orelor 19.25, când Ruşa era cu şeful de tură, Cristian Protopopescu, şi se pregăteau, culmea, de schimbul de tură. Numai că nu a mai apucat să-şi încheie programul de lucru, spunând că îi este foarte rău, după care s-a prăbuşit la pământ. Colegii au sunat la 112, un echipaj al Ambulanţei deplasându-se la faţa locului. În ciuda manevrelor de resuscitare, cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru el, decât să-i constate decesul. Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa au demarat o anchetă. "În data de 26.01.2014, în jurul orei 19.25, numitul Cristinel Ruşa se afla pe acostamentul pistei Aeroportului MK împreună cu şeful de tură - Ştefan Protopopescu, urmând a face schimbul de tură. Lucrătorului i s-a făcut rău după predarea turei. A fost dus la cabinetul medical al aeroportului în vederea acordării primului ajutor. Colegii acestuia au solicitat prin apelul de urgenţă 112 o ambulanţă care a sosit la ora 20.05, s-au făcut manevre de resuscitare timp de o jumătate de oră, după care s-a constatat decesul victimei Cristinel Ruşa. Evenimentul se cercetează de către o comisie formată din inspectori de muncă ai ITM Constanţa şi poliţişti ai Poliţiei Constanţa, care vor stabili împrejurările şi cauzele producerii evenimentului", se arată pe site-ul ITM Constanţa. Cât despre conducerea Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, aceasta a declarat: "La 19.20, în timp ce agentul îşi desfăşura activitatea, şeful de tură a venit să-l schimbe. A predat armamentul din dotare, a scris şi procesul verbal, după care a spus că-i este rău şi a leşinat. A fost dus imediat la cabinetul medical din Aeroport, medicii au încercat să-i ofere primul ajutor, l-au resuscitat, a venit, între timp, şi SMURD-ul, din păcate, la 20.35, cred, s-a constatat decesul. Nu figura în evidenţa cabinetului nostru cu boli cardiovasculare", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Cristian Moldovanu, director al Aeroportului Kogălniceanu.

Lilliana CHIRU, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367