REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un alt opozant al lui Vladimir Putin a fost snopit în bătaie pe stradă

Un alt opozant al lui Vladimir Putin a fost snopit în bătaie pe stradă

Replica API 10 septembrie 2020 | 18:22 1424

Un militant al organizaţiei opozantului rus Aleksei Navalnîi a fost atacat de persoane necunoscute miercuri seara în oraşul Celeabinsk, cu câteva zile înainte de alegerile din regiunea cu acelaşi nume, a anunţat echipa sa, informează joi AFP, informează Agerpres.

"Coordonatorul cartierului nostru general, Aleksei Baraboşkin, a fost atacat de persoane necunoscute, care l-au lovit. Ei nu i-au luat telefonul şi nici banii", a anunţat echipa locală a organizaţiei lui Navalnîi, pe pagina sa VK, adăugând că medicii de pe salvare suspectează o fractură a boltei craniene.

Opozantul primea ameninţări de mai multe săptămâni, adaugă textul care este însoţit de o fotografie a lui Aleksei Baraboşkin, cu faţa desfigurată.

Alegeri locale vor avea loc la sfârşitul săptămânii în regiunea Celeabinsk, situată între munţii Urali şi Siberia, la fel ca în numeroase alte regiuni ale Rusiei, pentru alegerea deputaţilor în parlamentele regionale.

La începutul săptămânii, sediul local al unei coaliţii de opoziţie angajată în alegeri în Novosibirsk şi susţinută de asemenea de Navalnîi a fost atacat de o persoană necunoscută care a aruncat în birouri cu o sticlă plină cu un produs chimic de uz veterinar ce a degajat un miros extrem de neplăcut.

La sfârşitul lui august, opozantului Aleksei Navalnîi i s-a făcut rău în timp ce se întorcea cu o cursă aviatică dintr-un turneu electoral în Siberia. Spitalizat iniţial în Rusia, el a fost transferat apoi în Germania, unde medicii care îl tratează afirmă că au găsit urme ale unei otrăviri cu un agent neurotoxic conceput în perioada sovietică.

Germania, susţinută de mai multe state occidentale, i-a cerut explicaţii Rusiei, ceea ce a provocat un conflict între cele două ţări.

Alegerile regionale, care încep vineri şi vor dura trei zile, intervin într-un climat delicat pentru partidul lui Vladimir Putin, slăbit de criza economică, de scandaluri de corupţie şi de atitudini contestatare în unele regiuni.

Partidul Rusia Unită rămâne cu toate acestea marele favorit şi ar urma să se impună în aproape toate regiunile, cu atât mai mult cu cât candidaţii opoziţiei se confruntă cu numeroase dificultăţi în a participa la alegeri sau a se face cunoscuţi publicului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rusia stat terorist condus de serviciile secrete. N-are nimeni vie sa deschida gura
2
5
Cumva SI Putin candideaza la un post local din Celeabinsk?
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614