REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un ASISTAT SOCIAL a MURIT, făcând MUNCĂ în FOLOSUL COMUNITĂȚII

Un ASISTAT SOCIAL a MURIT, făcând MUNCĂ în FOLOSUL COMUNITĂȚII

Replica API 8 decembrie 2021 | 11:17 2157

Accident bizar de muncă, în localitatea Ciobanu! Puși de către autoritatea locală să strângă frunzele, dar și alte resturi vegetale, doi asistați social au fost martori la un eveniment ce mai apoi s-a dovedit a fi tragic. Unul dintre ei conducea tractorul din dotarea Primăriei, iar celălalt, Alexandru C., în încercarea de a se urca în remorcă, s-a dezechilibrat și a căzut. Urmare a acestei întâmplări a intervenit un echipaj SMURD ce l-a transportat pe bărbat la Spitalul Hârșova, acolo unde, mai târziu, i-a fost constatat decesul. Iată cum, din neatenție, un bărbat și-a pierdut viața în timp ce presta muncă în folosul comunității.

În data de 06 decembrie, în localitatea Ciobanu, a avut loc un eveniment urmat de decesul unui bărbat ce avea calitatea de asistat social al Primăriei Ciobanu. Alexandru C. împreună cu un alt asistat social aveau de strâns frunze, și alte resturi vegetale, cu un tractor cu remorcă ce aparține Primăriei Ciobanu. Conform oficialilor, se pare că bărbatul a încercat să urce în remorcă, s-a dezechilibrat și a căzut. Imediat a fost apelat Serviciul de urgenta 112, iar echipajul medical de la SMURD, sosit la fata locului, a transportat victima la Spitalul Orășenesc Hârsova, unde aceasta a decedat în jurul orei 15.

Inspectorii ITM cercetează cazul

Evenimentul se cercetează de către ITM Constanța, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor. În baza constatărilor efectuate de acesta, declarațiilor martorilor și a documentelor preluate de la societate vor fi stabilite împrejurările și cauzele care au condus la producerea evenimentului precum și reglementările legale încălcate și, pe cale de consecință, răspunderile și măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare.

Extras din lege

Conform articolului 29 din Legea nr.319/2006, cercetarea evenimentelor este obligatorie și se efectuează după cum urmează: de către angajator, în cazul evenimentelor care au produs incapacitate temporară de muncă; de către inspectoratele teritoriale de muncă, în cazul evenimentelor care au produs invaliditate evidentă sau confirmată, deces, accidente colective, incidente periculoase, în cazul evenimentelor care au produs incapacitate temporară de muncă lucrătorilor la angajatorii persoane fizice, precum și în situațiile cu persoane date dispărute; de către Inspecția Muncii, în cazul accidentelor colective, generate de unele evenimente deosebite, precum avariile sau exploziile; de către autoritățile de sănătate publică teritoriale, respectiv a municipiului București, în cazul suspiciunilor de boala profesională și a bolilor legate de profesiune. În caz de deces al persoanei accidentate ca urmare a unui eveniment, instituția medico-legală competența este obligată să înainteze inspectoratului teritorial de muncă, în termen de 7 zile de la data decesului, o copie a raportului de constatare medico-legală.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La luat cu frezoane de la munca dar ..mai ales de la beutura ..
1
0
Nu era obisnuit cu munca.
1
0
o sa-l cam usture speciala pe dom primare,raposatul mai mult ca sigur nu avea nici un conrtact cu primaria de strans frunze basca fisa de protectia muncii
3
1
Vedeti ma ca munca omoara? V-am zis eu...
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102