REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un atacator armat de la o bază aeriană din Texas a fost „neutralizat“, anunţă Marina americană

Un atacator armat de la o bază aeriană din Texas a fost „neutralizat“, anunţă Marina americană

Replica API 22 mai 2020 | 00:00 932

Marina militară a SUA a anunţat joi că un atacator înarmat care a vizat baza sa aeriană din Corpus Cristi, statul Texas, a fost "neutralizat", un membru al forţelor de securitate fiind rănit în incidentul care s-a produs la primele ore ale dimineţii, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Sursa foto: Naval Air Station Corpus Christi/Facebook.com

"Forţele de securitate ale Marinei de la baza aeriană Corpus Cristi au răspuns unui atacator armat la ora 06.15 în această dimineaţă", a anunţat biroul de informaţii al Marinei americane într-un comunicat.

"Atacatorul a fost neutralizat. Un membru al forţelor de securitate a fost rănit", a mai precizat sursa citată, fără a furniza detalii.

Baza a precizat într-o postare pe Facebook că rămâne pentru moment închisă şi că locul atacului nu este încă securizat, făcând apel la personal să evite deplasările dacă nu i se permite acest lucru.

Departamentul local de poliţie a postat pe pagina sa de Facebook că s-a tras în ambele porţi ale bazei şi le-a cerut localnicilor "să evite cu totul zona".

În acelaşi timp Texas A&M University, situată în apropiere, le-a cerut studenţilor din campus să rămână în interior şi departe de ferestre.

Marina SUA a precizat că Serviciul de investigaţii criminale al Forţelor Navale se va deplasa la locul incidentului şi că la faţa locului se află organele de poliţie locale şi statale.

La sfârşitul anului trecut, un atacator saudit a împuşcat mortal trei marinari americani într-un atac de la baza aeriană Pensacola din statul Florida, la doar câteva zile după ce un militar american a împuşcat trei civili la baza navală istorică de la Pearl Harbour, din Hawaii. Doi dintre aceşti civili au murit, iar marinarul american s-a sinucis după atacul armat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367