REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un australian, condamnat la închisoare pentru tentativa de a vinde componente de rachete nord-coreene

Un australian, condamnat la închisoare pentru tentativa de a vinde componente de rachete nord-coreene

Replica API 28 iulie 2021 | 00:00 411

Un australian a fost condamnat la peste trei ani de închisoare după ce a încercat să vândă componente de rachete nord-coreene şi alte bunuri, încălcând astfel sancţiunile impuse de Naţiunile Unite, au declarat marţi autorităţile australiene, citate de Reuters și Agerpres.

Chan Han Choi

Chan Han Choi (62 de ani), din Sydney, a fost inculpat în 2017 pentru o serie de delicte, printre care şi încercarea de a intermedia tranzacţii între Coreea de Nord şi Indonezia.

După ce a negat iniţial acuzaţiile, el a pledat vinovat în februarie pentru încălcarea sancţiunilor ONU, încercând să intermedieze vânzări de arme şi materiale conexe provenind din Phenian, în schimbul unor produse petroliere, şi facilitând exportul de cărbune din Coreea de Nord în Indonezia.

Choi, un inginer născut în Coreea de Sud, care s-a mutat în Australia în anii 1980, a fost condamnat săptămâna trecută la trei ani şi şase luni de închisoare, la capătul unei anchete complexe, potrivit Poliţiei federale australiene (AFP).

'Vânzarea articolelor respective ar fi putut pune în pericol multe vieţi şi ar trebui ca toţi membrii AFP implicaţi în această anchetă să fie mândri de eforturile lor', a declarat inspectorul interimar al AFP, Kris Wilson, într-un comunicat.

Judecătoarea Curţii Supreme din statul New South Wales, Christine Adamson, a declarat că persoane care încearcă să încalce sancţiunile ONU 'subminează presiunea internaţională concepută să fie exercitată prin aceste sancţiuni', dar a menţionat că activitatea lui Choi 's-a limitat la câteva tranzacţii care nu au avut finalitate'.

Conform documentelor curţii, Choi 'dorea să ajute oamenii din Coreea de Nord, pe care credea că aceste sancţiuni îi nedreptăţeşte, precum şi să câştige bani'.

Choi a fost eliberat după pronunţarea verdictului, întrucât termenul la care a fost condamnat i-a fost scăzut din anii în care s-a aflat în custodia poliţiei din momentul reţinerii sale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367