REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un autobuz a luat foc în staţia din Tomis III: florăresele au sărit cu apă

Un autobuz a luat foc în staţia din Tomis III: florăresele au sărit cu apă

Replica API 9 mai 2014 | 00:00 171

Scurtcircuit electric de la un cablu neizolat corespunzător

Scurtcircuit electric de la un cablu neizolat corespunzător

Un fum gros a pus pe jar trecătorii care au avut drum prin Tomis III, joi, 8 mai. La scurt timp, flăcările au acaparat motorul unui autobuz care aparţine firmei Metropolitan, ce efectuează curse regulate Constanţa - Lumina, fiind necesară intervenţia pompierilor.

Până la sosirea acestora, o femeie care vindea flori în zonă a sărit şi a ajutat şoferul cu un bidon cu apă, angajaţii unei patiserii urmându-i exemplul şi ajutând cu găleţi cu apă şi cu un extinctor. La scurt timp, la faţa locului au ajuns şi militarii din cadrul ISU Dobrogea, care au lichidat incendiul, fără ca vreo persoană să fie rănită. "Am fost solicitaţi să lichidăm un incendiu, izbucnit la un autobuz, în zona Tomis III. În momentul în care am ajuns la faţa locului, incendiul se manifesta cu flacără la compartimentul motor şi în zona anvelopei din stânga - faţă. După localizarea şi lichidarea incendiului, s-a stabilit cauza probabilă, şi anume un scurtcircuit electric de la un cablu electric neizolat corespunzător sau defect. Pagube însemnate nu sunt şi nu au existat victime omeneşti", a declarat căpitanul Nicolae Georgescu din cadrul ISU Dobrogea. Potrivit acestuia, a fost un eveniment ce s-a încheiat în condiţii bune întrucât autobuzul era în staţie, oprit, şi nu au fost persoane înăuntru. În schimb, martorii susţin că au fost câţiva pasageri, care au coborât imediat ce au văzut fumul. "Autobuzul e aici în fiecare zi, la două ore opreşte. Şi astăzi (joi - n.r.) era şi, deodată, am văzut cum iese fum. Am dat un bidon cu apă, fetele de la patiserie au venit şi ele cu găleţi. Este normal aşa, să ajutăm", a adăugat o femeie care vindea flori. Potrivit şoferului, autovehiculul are asigurare casco.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218