REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un avion a zburat timp de 14 ore cu o gaură în carenaj

Un avion a zburat timp de 14 ore cu o gaură în carenaj

Replica API 7 iulie 2022 | 00:00 865

Pasagerii care au zburat cu un avion al companiei Emirates din Dubai la Brisbane, Australia, au rămas uimiți când au observat o gaură uriașă în lateralul aeronavei, la sosire, după un zbor de 14 ore, relatează CNN.

Imaginile cu avionul Airbus A380 distribuite pe rețelele sociale arată amploarea spărturii, care s-a produs din cauza exploziei unui cauciuc în urma unei „probleme tehnice” în timpul zborului, potrivit companiei aeriene.

Unul dintre pasageri a scris pe Twitter despre un incident „terifiant”, care a avut loc „în timpul zborului”.

„La început a fost absolut terifiant, iar echipajul de zbor știa că s-ar putea să se fi întâmplat ceva grav – au intrat imediat în contact cu cabina de pilotaj”, a scris Andrew Morris, profesor de engleză la Universitatea Loughborough din Marea Britanie.

„În scurt timp, totul a reintrat în normal. Comportamentul lor ne-a calmat, știau că nu era ceva catastrofal”, a mai scris Morris.

Nu este clar când a apărut problema, dar unele relatări sugerează că incidentul s-ar fi petrecut la 45 de minute de la decolare. Potrivit site-ului Aviation Herald, echipajul a informat controlorii de trafic aerian de pe aeroportul Brisbane cu privire la situație și a cerut ca avionul să fie întâmpinat de serviciile de urgență la aterizare.

Compania Emirates a precizat apoi într-un comunicat că spărtura nu a afectat „fuselajul, cadrul sau structura aeronavei”.

„Zborul EK430 de la Dubai la Brisbane, din 1 iulie, a suferit o defecțiune tehnică. Una dintre cele 22 de anvelope ale aeronavei s-a rupt în timpul croazierei, provocând deteriorarea unei mici părți a carenajului aerodinamic, care este un panou exterior al aeronavei”, se arată în comunicat.

Compania aeriană a adăugat că aeronava a aterizat în siguranță în Australia, iar pasagerii au debarcat conform programului și că avionul a fost reparat între timp.

„Carenajul a fost complet înlocuit, verificat și aprobat de ingineri, Airbus și toate autoritățile relevante”, adaugă Emirates.

„Siguranța pasagerilor și a echipajului nostru a fost întotdeauna prioritatea noastră principală”, se mai arată în comunicat. Potrivit digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102