REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un avion medical s-a prăbuşit: pilotul Iovan şi o studentă AU MURIT, celelalte 5 persoane sunt rănite

Un avion medical s-a prăbuşit: pilotul Iovan şi o studentă AU MURIT, celelalte 5 persoane sunt rănite

Replica API 20 ianuarie 2014 | 00:00 169

O aeronavă de mici dimensiuni, de tip BN2, care a plecat, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi care avea la bord un echipaj medical, a aterizat forţat în judeţul Cluj, potrivit unor surse din MAI. Avionul era pilotat de Adrian Iovan. La bord se afla şi purtătorul de cuvânt la Spitalul Elias, dr. Valentin Calu. De asemernea, la bordul avionului se aflau dr. Radu Zamfir, expert în chirurgie hepatică, de la Spitalul Fundeni, dr. Sorin Ianceu, din Bihor, care face stagiu de chirurgie hepatică la Bucureşti şi se întorcea acasă să ajute la operaţie, şi o studentă.

Toate cele şapte persoane aflate în avionul cu medici care a aterizat forţat, luni după-amiază, au fracturi şi răni, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale. Echipajul medical aflat la bordul aeronavei mergea la Oradea pentru o intervenţie de prelevare de organe. Deocamdată, echipajele de intervenţie nu au ajuns la locul unde s-a prăbuşit avionul!

Şeful Ocolului silvic de la Poiana Horea (Cluj), Felician Petruţă, a declarat, luni seară, că informaţiile unde s-ar afla avionul cu cele şapte victime sunt neclare şi că este posibil ca aeronava să se afle în zona Fântânele, spre coada lacului, la 70-80 de kilometri de Pasul Ursoaia. Şeful Ocolului silvic de la Poiana Horea a spus că la ora transmiterii acestei ştiri echipele de intervenţie caută, la pas, în toată zona Ursoaia, şi că la operaţiune participă şi aproximativ 200 de localnici, notează Mediafax.

El a precizat că în zonă, unde este zăpadă, terenul este foarte accidentat, cu pante de până la 45 de grade.

Potrivit ultimelor informaţii, trei dintre răniţi sunt în şoc hipotermic.

Update ORA 21.00:

Apelul privind prăbuşirea avionului a fost primit, prin 112, la ora 16.16, iar nici până la această oră nu s-a ajuns la cei care au nevoie de ajutor.

ORA 21.23:

Toate cele şapte persoane din avionul care a aterizat forţat au fost găsite de un pădurar.

Update 00.00:

Pasagerii avionului care a aterizat forţat luni au fost găsiţi de către salvamontişti în zona Pasului Ursoaia, Beliş, în Munţii Apuseni. Potrivit Realitatea TV, pilotul Adrian Iovan a murit. Şi o studentă rănită grav în accident a încetat din viaţă, în ciuda intervenţiei echipei de prim ajutor care i-a făcut manevre de resuscitare, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale. Toate cele şapte persoane din avionul care a aterizat forţat au fost găsite de un pădurar.

Update:

LINK

foto: Marius Pop

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367