REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un avion MIG 21, PRĂBUȘIT în județul Constanța! VIDEO

Un avion MIG 21, PRĂBUȘIT în județul Constanța! VIDEO

Replica API 12 iunie 2017 | 16:49 763

Un avion MIG s-a prăbușit în județul Constanța, între Culmea și Nazarcea. Nefericitul eveniment s-a petrecut luni, 12 iunie, în jurul orei 11.20, avionul prăbușindu-se la circa 8 kilometri de Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Potrivit primelor informații, pilotul s-ar fi catapultat și, conform cadrelor medicale, este inconștient.

La fața locului au ajuns oamenii legii, dar și militarii ISU. Totodată, a intervenit și elicopterul SMURD.

Update 11.52: În drum spre locul accidentului se află și prefectul Constanței, Adrian Nicolaescu.

Update 12.02: Pilotul a fost preluat cu elicopterul SMURD și cadrele medicale au precizat de data aceasta că este conștient, diagnosticat cu traumatism de coloană lombară! Acesta a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, după care transferat la o unitate spitalicească din București.

"Pacientul este conștient, colaborant, echilibrat hemodinamic și respirator. În urma investigațiilor în regim de urgență s-au constatat leziuni la nivelul coloanei vertebrale și s-a decis de căte Ministerul Apărării Naționale transferul cu ambulanța la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, de unde va fi transportat de un elicopter specializat la București, la Spitalul Militar Central. El ar fi putut fi tratat și la Constanța, numai că așa s-a luat decizia de către Minister", a declarat dr. Cătălin Grasa, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Update 12.16: Pilotul este român!

Prefectul Adrian Nicolaescu a făcut precizări cu referire la avionul prăbușit. „Un avion de tip Mig Lancer 21 s-a prăbușit în câmp. Pilotul s-a catapultat și este în aceste momente transportat la spital cu fracturi la ambele picioare. Se va porni o investigație să vedem cauza. Nu avem prea multe detalii acum. Pilotul este român. La fața locului sunt autoritățiile, ISU, Șeful Poliției”, a declarat Adrian Nicolaescu.

S-a declanșat planul de urgență la nivelul aeroportului

Reprezentanții Aeroportului „Mihail Kogălniceanu” au oferit un punct de vedere cu referire la avionul prăbușit. „Aeroportul Constanța, la 11:14 ora locală, a declanșat planul de urgență la nivelul aeroportului în urma informației că o aeronavă MIG-21 s-a prăbușit la o distanță de 8 kilometri față de aeroport. Aeronava aparține de Forțele Aeriene Române, de MApN, și din informația noastră pilotul s-a catapultat”, a declarat Adrian Jiga, purtător de cuvânt al Aeroportului „Mihail Kogălniceanu”. Se pare că nava s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament.

Avionul avea o problemă majoră la motor! Pilotul se numește Adrian Stancu!

Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forțelor Aeriene Române, s-a catapultat astăzi, 12 iunie, în jurul orei 11.15, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, în zona localității Nazarcea, județul Constanța, în timpul executării manevrelor de aterizare. potrivit MApN. Pilotul este conștient și se află în stare stabilă. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la fața locului și a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Județean Constanța. Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” din Fetești, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exercițiului ”Thracian Eagle 2017”, care se desfășoară împreună cu forțele aeriene bulgare. După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecțiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcționare ai acestuia. Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona menționată, în afara ariilor locuite. Cazul este cercetat de Parchetul Militar, conform procedurilor legale, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene.

Precizăm că, în anul 1992, Forţele Aeriene Române au iniţiat un program de modernizare a aparatelor MiG-21, pentru a asigura interoperabilitatea cu NATO şi pentru a mări capacitatea acestora de a executa misiuni la cerinţele luptei aeriene moderne. MiG-21 a fost proiectat ca un avion de interceptare de front, destinat să execute misiuni în condiţii meteorologice normale şi a zburat pentru prima dată în anul 1957. Avionul a intrat în producţie de serie în anul 1958, fiind echipat cu un motor cu reacţie Tumanski R-11, atingând forma finală un an mai târziu sub denumirea MiG-21F.

"Meseria de militar presupune nenumărate riscuri pe care colegii noștri fie că sunt de la MAI sau MAPN și le asumă cu bărbăție și curaj în fiecare zi. Astăzi, pilotul de la bordul aeronavei MIG 21 Lancer, a reușit să se catapulteze și să-și salveze viața. Suntem alături de el, sperăm să își revină cât mai curând!”, a transmis Carmen Daniela Dan, ministrul afacerilor interne.

Dosar Penal la Parchetul Militar

La Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București s-a constituit azi, 12 iunie 2017, un dosar penal privind accidentul aviatic produs în cursul zilei de astăzi în apropierea localității Constanța. Evenimentul s-a produs în cursul procesului de aterizare și a avut ca urmare catapultarea pilotului și distrugerea aeronavei MIG 21 Lancer. La locul incidentului s-a deplasat un procuror militar în vederea efectuării cercetării la fața locului.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

Liliana CHIRU, Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
citi bani a bagat babiuc in " modernizare"...milioane de dolari au supt gioarsele...
2
0
Cand folosesti citate trebuie sa specifici autorul.In cazul tau este vorba de Corneliu Vadim Tudor
1
0
Mi a stricat tot graul asta cu avionul lui sa mi plateasca despagubiri statul
1
0
Am muncit peste doua decenii in mijlocul aviatorilor de la M.K., pot sa afirm ca pilotii de pe 21 se pot considera eroi, nu stiu ce mai cauta aceste sicrie in dotarea armatei romane, modernizarea, sau asa zisa modernizare a facut-o generalul Voian la evrei, dar tot troace au ramas.Sa dea Dumnezeu sa scape pilotul fara sechele grave.
4
0
migurile 21 au inceput sa are ogoarele dupa ce jidanii le-au modernizat pe vremea tradatorului gusa,care afara de aceasta modernizare a mai cumparat munitie de artilerie expirata din israel si bineinteles de alt calibru fata de armamentul din dotare
4
0
Doar ce picase la bulgari un elicopter si fiind la concurenta cu ei in toate prostiile,nu puteam sa ramanem noi mai prejos si iaca,avem si cu ce : scoaseram mig-ul la prasit pe tarlale.Ne facem de ras,avem F16 si ne azvarlim prin vazduh cu fiare expirate
3
0
Prost mai esti! MIG-urile au fost cumparate de la rusi, pe vremea lui Ceausescu, iar cateva pe vremea lui Ion Ilici Iliesc. Canta la alta masa, prostovane!
2
0
Bai,dar au calarit lanul de grau din toate directiile!Daea, ministru ala cu oaia,treci si despagubeste proprietarul terenului!
3
0
Ce ar fi facut locuitorii din mk?se certau care sa adune suruburile ca sa refaca migu bineinteles si selfie
4
1
va ganditi ce ar fi iesit daca se prabusea peste comuna noastra ??! peste locuitori ??!!
2
0
Pilotul de la fetesti a dat o tura pana la kogalniceanu in zbor,cu migul,l-a trosnit de pamant,si-asa n-a costat mult,si se va reintoarce la fetesti cu bicicleta.Asta inseamna sa fi pilot in romania
12
4
Vechitura aia a distrus bunatate de grau incoltit.
7
3
Probabil e aparatul in care si-au facut poze roxana ciuhulescu si gabriel oprea.Dna carmen dan e fericita ca nu e nevoita sa umble la fondul cu distinctii si bani de inmormantare
1
1
Cosciuge zburatoare, inclusic vechiturile cumparate de la americani, parteneri nostri strategici.lol
14
3
Trebuia o aterizare pe camp poate se mai recupera piese ptr celelalte care mai zboara dar si ptr selfie cu carcasa avionului.Asa,sa sape cu harletul in pamant sa mai scoata macar rotile!
2
1
SINGURA TARA CU AVIATIA LA PAMANT SI AGRICULTURA IN AER!!!!!!
27
2
machedonii sunt de vina!au furat si kerosen ul si au pus apa in loc.
10
5
MULTA MOOIE PSD-ului!!!!
9
8
noi l-am doborat! a inceput razboiul! fortza ISIS.
0
31
am stat cu nod in git ca poate era sava cu avionu lui
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367