REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un avion militar rus a încălcat spaţiul aerian al Coreei de Sud

Un avion militar rus a încălcat spaţiul aerian al Coreei de Sud

Replica API 24 iulie 2019 | 00:00 352

Ministerul Apărării de la Moscova a dezminţit marţi informaţia potrivit căreia bombardiere strategice ruse au încălcat spaţiul aerian al Coreei de Sud şi a susţinut că avioanele de vânătoare sud-coreene au realizat manevre periculoase, a relatat agenţia de presă RIA, citată de Reuters.

''Două bombardiere Tu-95MS ale forţelor armate ruse au efectuat un zbor planificat deasupra apelor neutre din Marea Japoniei'', a indicat, potrivit AFP, Ministerul Apărării rus, care a afirmat că nu a fost tras niciun foc de avertisment din partea Coreei de Sud. Ministerul a precizat că piloţii sud-coreeni nu au comunicat cu avioanele ruse.

Moscova a subliniat că nu este prima dată când avioane sud-coreene au interferat cu forţele aeriene ruse deasupra apelor internaţionale.

Anterior, Ministerul Apărării sud-coreean, citat de Yonhap şi dpa, a anunţat că un avion militar rus încălcase spaţiul aerian al Coreei de Sud, ceea ce a determinat forţele aeriene sud-coreene să tragă mai multe focuri de avertisment.

Avionul rus ar fi intrat în spaţiul aerian sud-coreean în apropierea insulei Dokdo. Avionul a părăsit zona de identificare a apărării aeriene sud-coreene (KADIZ) în jurul orei locale 09:15 (00:15 GMT), după ce a zburat aproximativ trei minute în spaţiul aerian al Coreei de Sud. Ulterior, în jurul orei locale 09:33 (00:33 GMT), acelaşi avion rus a intrat din nou în spaţiul sud-coreean, unde a zburat aproximativ patru minute.

Este pentru prima dată când un avion militar rus violează spaţiul aerian sud-coreean, deşi Rusia a încălcat ocazional zona de identificare KADIZ. La 20 iunie, două avioane militare ruse au intrat în KADIZ, zburând în această zonă timp de 30 de minute.

Zona de identificare este o zonă declarată de un stat pentru identificarea şi localizarea timpurii a unor avioane străine care se apropie de spaţiul aerian teritorial, scopul fiind de a preveni infiltrarea aparatelor de zbor străine şi ciocnirile accidentale. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102