REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un avocat îşi acuză vecinii că s-au apucat să construiască în baza unor declaraţii false

Un avocat îşi acuză vecinii că s-au apucat să construiască în baza unor declaraţii false

Replica API 16 mai 2013 | 00:00 1056

Demolare cu scandal pe strada Viceamiral Ioan Murgescu

Demolare cu scandal pe strada Viceamiral Ioan Murgescu

Scandal mare pe strada Viceamiral Ioan Murgescu. O familie care locuieşte pe această stradă, la numărul 3, îşi demolează locuinţa, pentru a construi una nouă. Însă, întreaga operaţiune a deranjat un vecin, care este avocat, prin urmare cunoaşte legea, ştie cum anume se procedează la o demolare, respectiv o construcţie.

"Am înţeles să sesizez grave încălcări ale legii privind disciplina în construcţii şi ale legii penale, ale numiţilor Martinescu Vasile şi Maria, care din dorinţa de a eluda legea şi pentru a putea construi pe graniţa ce desparte proprietăţile noastre, a făcut declaraţii false la primăria municipiului Constanţa, obţinând o autorizaţie de desfiinţare parţială a locuinţei dumnealor, dar în realitate procedând la o desfiinţare totală a locuinţei, iar ulterior au obţinut o autorizaţie de reconfigurare, modernizare şi etajare cu referire la vechea locuinţă, când de fapt se tindea şi asta se şi realizează, o nouă locuinţă total distinctă de vechea construcţie care a fost în totalitate desfiinţată", a declarat, pentru "Replica", Florin Malache. Avocatul Malache a mers în demersul său de a stopa construcţia vecinilor săi până la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, acolo unde a formulat plângeri penale pentru fals în declaraţii şi tulburarea folosinţei locuinţei. Conform acestuia, pe lângă sesizări făcute la Serviciul Disciplină în Construcţii, Inspectoratul de Stat în Construcţii, la Primăria Municipiului Constanţa, a înaintat şi procedura prealabilă pe contencios administrativ prin care a solicitat anularea pretinsei autorizaţii de reconfigurare, modernizare şi etajare, care în realitate înlocuieşte o autorizaţie de construire. Totodată, avocatul a mers şi la magistraţi, pentru a solicita sistarea lucrărilor pe ordonanţă prezidenţială şi pe dreptul comun.

Resturile materialelor de construcţie după demolare, la vecinu'

Pe lângă faptul că autorizaţia de reconfigurare, modernizare şi etajare va dura cel puţin 30 de luni, resturile provenite de pe urma demolării "au căzut" în curtea vecinului, care nu are nici o nevoie de materiale pentru construcţii. "Demersurile vecinilor mei, familia Martinescu, Vasile şi Maria, sunt de natură să mă prejudicieze grav, pe o perioadă nedeterminată de timp, dar nu mai mică de 30 de luni, valabilitatea autorizaţiei de reconfigurare, modernizare şi etajare, pentru că prin desfiinţarea vechii construcţii, proprietăţile noastre se unifică. Nu mai sunt despărţite de nici o graniţă, nici un zid sau perete, devenind un tot comun. Pe terenul proprietatea mea se regăsesc resturile materiilor de construcţie rezultate din demolarea casei proprietate a vecinilor mei. Pe terenul proprietatea mea au acces neîngrădit muncitorii care se ocupă de edificarea noii construcţii şi asta pentru o perioadă nedeterminată, cel puţin 30 de luni", a mai adăugat Florin Malache.

Avocatul îşi acuză vecinii că mint instituţiile statului

Vasile şi Maria Martinescu, întrebaţi cum vor putea ridica un etaj pe un parter din chirpic, aceştia i-ar fi dat avocatului un răspuns halucinant, şi anume că... vor minţi instituţiile pentru a-şi obţine autorizaţiile de care au nevoie. Care sunt prejudicile? "Prejudicile sunt imense în acest context, sunt obligat să fac cheltuieli neprevăzute, însemnând sisteme de supraveghere şi de protecţie, nemaivorbind de împrejurarea că nu mai îmi pot folosi nici curtea, nici locuinţa, în contextul în care a fost acaparată de lucrările de construire iniţiate de vecinii mei. Începând din vara anului trecut, vecinii mi-au solicitat acordul pentru a edifica o nouă construcţie pe graniţa ce desparte proprietăţile noastre. Anticipând gravele prejudicii care mi s-ar aduce, i-am rugat să găsească o altă variantă de a-şi extinde spaţiul locativ, dar nu construind pe graniţa mea. Mi-au spus că ei aşa înţeleg să construiască şi vor construi indiferent dacă eu le dau sau nu acordul, mi-au solicitat iniţial acordul, iar în faţa refuzului meu, motivat de prejudiciile care mi-ar fi aduse în viitor şi confirmate de situaţia prezentă, dumnealor mi-au răspuns că vor construi oricum, indiferent de acordul sau dezacordul meu", a mai precizat Malache. Potrivit avocatului Florin Malache, la întrebarea pusă de acesta vecinilor săi, dacă îşi imaginează că pe un parter edificat din chirpic şi fără fundaţie, ar putea să supraetajeze sau ar putea rezista un nou etaj, Vasile şi Maria Martinescu ar fi răspuns: "Păi asta şi intenţionăm de fapt, să demolăm tot, dar vrem să minţim instituţiile abilitate în eliberarea autorizaţiilor, în sensul că noi le vom spune că doar reconfigurăm vechea locuinţă, dar în realitate noi vrem să o desfiinţăm total şi să construim distinct o altă construcţie" - susţine avocatul.

"M-a reclamat la Poliţie, să mă reclame la cimitir şi biserică"

Aceasta este replica lui Vasile Martinescu, vecinul avocatului. Martinescu susţine că, de fapt, avocatul şi-ar dori şi bucata lui de teren, unde demolează, pentru a avea o curte mai mare şi că i-ar fi propus un troc în schimbul renunţării la această casă, o altă casă la Ovidiu. "De când trăiau bătrânii mei, el tot şi-a dorit locul acesta pentru a avea o curte mai mare. Eu am toate aprobările la primărie, în momentul în care nu sunt în regulă, vine şi mă opreşte, dacă nu aş fi în regulă, dar primăria mi-a dat toate autorizaţiile, sunt perfect din toate punctele de vedere. M-a reclamat la Poliţie, m-a reclamat la Inspectoratul în Construcţii, mai are să mă reclame la cimitir şi la biserică", a ţinut să declare Vasile Martinescu.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Betivul cel zbanghiu vrea sa preia si proprietatea vecinilor. Sa il intrebe cineva ce proprietati are el si membrii familiei si cum le-au "agonisit".
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367