REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Un bărbat a amenințat că se aruncă de la etaj, cu copilul în brațe!

Un bărbat a amenințat că se aruncă de la etaj, cu copilul în brațe!

Replica API 16 octombrie 2019 | 09:36 525

INCREDIBIL!

INCREDIBIL!

O femeie din Constanța și copiii acesteia au ajuns la spital, săptămâna trecută, după ce aceasta a fost bătută de soț. Femeia spune că bărbatul și-a agresat și copiii, solicitând protecție pentru ea și cei trei copii ai săi, doi gemeni în vârstă de 9 luni și un copil de 2 ani. Ajuns la poliție pentru audieri, în prezența polițiștilor, bărbatul a amenințat că se aruncă de la etaj în Secția 5 de poliție, ținând unul dintre copii în brațe. Imediat, s-au luat toate măsurile pentru siguranța copilului, dar și a bărbatului, la fața locului fiind chemați și jandarmii. Cazul a intrat și în atenția Protecției Copilului, Serviciul de Intervenție în Situații de Abuz, Neglijare și Violență în Familie.

Luni, 7 octombrie, în jurul orei 14:00, o femeie din Constanța a fugit într-un suflet la dispeceratul RATC situat la o distanță de 10 m de locuința acesteia, unde a căzut la intrarea în unitate. Aceasta se afla într-o vizibilă stare de teamă și confuzie, fiind desculță și declarându-le angajatelor RATC, dar și personalului SMURD și organelor de poliție sosite la fața locului în urma apelului la numărul de urgență 112 că a fost bătută de soț. În urma incidentului, atât femeia, cât și cei trei copii minori au fost internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Femeia a povestit polițiștilor că, în timp ce ținea mezinul familiei în brațe, având doar câteva luni, soțul, într-un moment de ceartă, a lovit-o în zona capului, fiind pusă la pământ atât ea, cât și bebelușul. Ceilalți doi copii au fost prezenți în locuință la momentul producerii acestui incident. După audieri, polițiștii Secției 5 de Poliție au emis ordinul de protecție provizoriu împotriva bărbatului pentru o durată de 5 zile, ordin confirmat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța prin care s-au dispus să părăsească temporar locuința comună a părților și să păstreze o distanță minimă de 200 m față de soție și copiii minori ai părților. Însă, nu înainte ca bărbatul să facă spectacol în fața polițiștilor și de a amenința că se aruncă de la etajul 1 al Secției 5 Poliție cu copilul în brațe. Oamenii legii s-au mobilizat imediat, au luat toate măsurile necesare pentru siguranța copilului, dar și a bărbatului, la fața locului fiind chemați și jandarmi. După ce individul s-a calmat, polițiștii l-au încătușat și l-au dus la spitalul de Psihiatrie de la Palazu. Pe numele bărbatului s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracțiunile de violență în familie.

”Polițiștii Sectiei 5 au fost sesizați de către o femeie despre producerea unui conflict la domiciliul său. Colegii mei s-au deplasat la fața locului, iar după stabilirea situației de fapt, au emis un ordin de protecție provizoriu, fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. La sediul secției de Poliție, bărbatul ar fi amenințat că se va arunca de la etaj. Imediat, colegii mei au luat toate măsurile de siguranță pentru a nu exista victime și pentru ca situația să nu degenereze. Ulterior, s-a luat măsura internării acestuia la spitalul de psihiatrie”, a declarat, pentru Replica, Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Cazul rămâne în atenția Serviciului de Intervenție în Situații de Abuz, Neglijare și Violență în Familie din cadrul Protecției Copilului. ”Copiii și mama lor au fost internați o noapte în Spitalul Județean Constanța, au fost însoțiți de o echipă din cadrul Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, ocazie cu care au fost și consiliați psihologic. Mama a cerut externarea a doua zi, toți erau foarte bine, au plecat pe semnătură. În acest moment, copiii se află acasă, cu mama, sunt bine îngrijiți, nu le lipsește nimic. Îi monitorizăm în continuare”, a declarat Oana Manoilă, purtătorul de cuvânt al Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Arunca-te singur, dementule ! Ce vina are copilul ? Dar din ce mediu provin persoanele ? Prea are iz indian.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369