REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Un bărbat a fost ESCROCAT după ce a încercat să trimită un PACHET cu alimente în Germania

Un bărbat a fost ESCROCAT după ce a încercat să trimită un PACHET cu alimente în Germania

Replica API 5 noiembrie 2020 | 22:58 2979

Foarte mulți români au luat calea străinătății din cauza lipsei unui loc de muncă bine plătit în România sau pur și simplu pentru că au crezut că în altă țară se pot realiza. Cu toate că unii sunt plecați de ani buni, din când in când li se face dor de mâncarea românească sau de lichidele cu grade multe. Pentru a putea ajunge la ei, de cele mai multe ori fie apelează la o firmă de coletărie care este specializată în asemenea transporturi, fie găsesc pe cineva care poate să ducă bunurile. B.S. a ales să aibă încredere într-un bărbat care i-a promis că, pentru 200 de euro, va duce niște alimente prietenului său din Germania. Ei bine, totul a fost o mare țeapă, pierzând şi pachetul care nu a mai ajuns în Germania, dar și cei 200 de euro.

Bărbatul țepuit a ales să povestească ce i s-a întâmplat pentru ca nimeni altcineva să nu mai pățească așa ceva: ”Sunt atâția care fac transport la negru... și aici e vina și a noastră dar și a poliției/statului că li se permite. Mi-a cumpărat un prieten tot ce am vrut și am stat și am așteptat la romfour 2 zile și nimic. A căutat el pe net, l-a găsit pe respectivul care face transport, fiind firmă cică și așa a început povestea. Pachetul l-a dat joi dimineață iar de sâmbătă au început minciunile. Când l-am sunat prima oară a spus că trebuie să ajungă pachetul, că șoferul este prin împrejurimi... trece sâmbătă, trece duminică, îl contactăm iar și ne spune că a uitat șoferul să lase pachetul (ceea ce eu nu cred) și că este în Budapesta și se întoarce să-l aducă (iar minciună). Ok... trece iar vreo zi și când vorbesc cu el îmi spune că pachetul este ajuns înapoi și că va pleca o altă mașină mâine dimineață, că nu a găsit pe nimeni la graniță să predea pachetul etc... (iar a mințit) după alte câteva zile îl contactez și îmi spune că mașina n-a mai plecat în ziua respectivă, că a plecat cu o zi mai târziu și că pachetul îmi va ajunge. Atunci i-am scris că dacă e ceva stricat să-mi plătească pagubă. Pentru că deja trecuse mai bine de o săptămână, în condițiile în care știa că în pachet este mâncare. Mi-a zis că nu s-a stricat nimic. Buunnn și asta a fost.”

De trei săptămâni bărbatul se chinuie să își recupereze paguba

”După nu a mai răspuns până în momentul în care a fost postat pe net. Am vorbit după cu el la telefon, s-a absolvit de vină, că șoferul, că el a vrut să ajute pe altcineva, că el a făcut pomană, că nu a avut timp, minciuni peste minciuni. Îmi promite că luni (a 2a zi fiind) până în ora 12 îmi va trimite banii. Numai să-l sterg de pe grupuri. Ok... am zis că hai să-i mai dau o șansă. Luni... nimic. Că stai că miercuri am de pe primit bani și se rezolvă. Ok... ce aveam de făcut... îi făceam jocul în continuare. Miercuri... iar nimic că nu a avut timp și că rămâne pentru joi. Joi s-au făcut 3 săpt de când a primit pachetul și banii pt transport. Și de joi nimic... până duminică când iar am postat problema și ce crezi? Mă înjură pe whatsapp, după care șterge. Și începe cu amenințări că îmi face plângere penală, că el nu are nici o treabă că să rezolv cu șoferul. Că se jură, că face, că drege. Gen hoțul strigă hoțul. Așa e omul. O să se dezumfle când o să fie chemat la poliție. Cam asta este povestea. Și l-am postat pe facebook să-i fac "reclamă" și să-i avertizez pe ceilalți să nu cumva să facă aceeași prostie ca mine.” a declarat B.S. pentru ziarul Replica de Constanța.

Bărbatul a fost amenințat cu bătaia

Cu toate că el a fost cel păgubit, iată că B.S. este amenințat de țepar în continuare, ba cu judecata, ba cu bătaia. Între timp, probabil că și alte persoane au fost păcălite de acest... aşa zis întreprinzător.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Abuz de incredere si inselaciune , ce stie mai bine Rromanul?Liber la furat , exact ce a promovat politica postdecembrista, te lupti cu morile de vant, secu si justitia ocupate cu politica !Ce a mai ramas din natia asta!?
1
0
Spuneti-i prostului ca daca se dovedeste a fi vinovat, nu este calomnie. Este adevar. Cat despre insulte, le merita. Asa ca trebuie sa isi asume. El vede doar efectul nu si cauza care a provocat aceasta explozie de cuvinte la adresa lui. Din pacate, e plina tara de asa-zisi transportatori de pachete. Ar trebui sa citeasca si ce este abuzul de incredere si sa vada cam cata puscarie se poate face.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369