REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un bărbat a fost înjunghiat într-o moschee din Londra

Un bărbat a fost înjunghiat într-o moschee din Londra

Replica API 22 februarie 2020 | 00:00 343

Poliţia londoneză a anunţat joi arestarea unui suspect după ce un muezin a fost rănit prin înjunghiere într-o moschee din parcul Regent, în centrul Londrei, dar incidentul nu este tratat în acest stadiu al investigaţiei ca fiind unul de natură teroristă, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Suspectul, în vârstă de 29 de ani, a fost arestat la locul faptei pentru tentativă de omor, potrivit poliţiei, care precizează că ''deocamdată incidentul nu este tratat ca unul terorist''.

Victima este un muezin (preot musulman care conduce rugăciunea) în vârstă de circa 70 de ani. El primeşte îngrijiri medicale la spital şi viaţa sa nu este în pericol, mai menţionează poliţia londoneză.

Fotografii şi imagini de la faţa locului postate pe internet arată poliţişti imobilizând un bărbat în moscheea din parcul Regent, una dintre cele mai cunoscute moschei din Regatul Unit, denumită şi Moscheea Centrală din Londra.

''Sunt profund întristat să aud de atacul de la Moscheea Centrală din Londra'', a reacţionat pe Twitter premierul britanic Boris Johnson. ''Este îngrozitor că se poate întâmpla acest lucru, mai ales într-un loc de rugăciune'', a adăugat el.

Într-o declaraţie dată de un purtător de cuvânt al Consiliului Musulman Britanic (Muslim Council of Britain - MCB), acesta a menţionat că ''este extrem de îngrijorător să vedem că un bărbat alb a reuşit să pătrundă în moscheea din parcul Regent la ora rugăciunii şi a înjunghiat în gât muezinul''.

Nu au fost oferite deocamdată informaţii despre identitatea suspectului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367