REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Un bărbat acuzat de trafic de migranţi a fost ACHITAT!

Un bărbat acuzat de trafic de migranţi a fost ACHITAT!

Replica API 21 iunie 2017 | 00:00 234

Arya Atashi a fost condamnat la 2 ani de închisoare, dar i s-a aplicat și pedeapsa complementară a interzicerii dreptului străinului de a se afla pe teritoriul României şi dreptul de deţine,purta şi folosi orice categorie de arme, pe o perioadă de 3 ani. În schimb, Antonio Michael Galante a fost achitat. Precizăm că este vorba despre dosarul traficului de migranți.

"Dispune măsura de siguranţă a confiscării speciale asupra următoarelor bunuri şi sume de bani, în privinţa cărora a fost instituită măsura sechestrului asigurator în vederea confiscării speciale: laptop Sony Vayo; telefon Sony Xperia; telefon marca Iphone; telefon marca Vodafone, telefon marca D-Link, suport telefon, telefone Iphone; tabletă Ipad, telefon LG; două stick-uri memorie neinscripţionate; suma de 2.155 euro ,455 lire sterline şi 200 lire turceşti ridicate de la inculpatul Atashi Arya ; o staţie marca Terrain 750, un dispozitiv tip semnalizare, un pachet de artificii,o trusă cu lopăţică pliabilă,un cleşte de tăiat metale având dimensiunea de 6000 mm, marca Toughbuilt F 240,un box, o hartă a Europei, paşaportul aparţinând numitului Logan David John emis de autorităţile din Marea Britanie la data de 05.06.2008 şi 2 pixuri cu lumină tip laser", potrivit minutei judecătorești.

Decizia nu este definitvă. Amintim că poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negru Vodă, în data de 8.11.2015, în jurul orei 20.10, planificaţi în serviciu pentru supravegherea frontierei cu ajutorul sistemului electronic, au observat în apropierea liniei de frontieră două siluete care se deplasau spre teritoriul României, pe jos, dinspre R. Bulgaria. La nivelul S.P.F. Negru Vodă s-a dispus organizarea unei acţiuni specifice pentru depistarea si reţinerea celor două persoane.

Astfel, în jurul orei 20.40, au fost reţinuţi doi bărbaţi care nu vorbeau limba română si care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, fiind conduşi la sediul sectorului pentru verificări. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că cei doi bărbaţi sunt cetăţeni sirieni, în vârstă de 17 şi 18 ani, care au încercat să intre ilegal în România, după care s-a depistat că actele sunt false, ei fiind, de fapt, iranieni.

Concomitent cu această acţiune, în urma extinderii cercetărilor, în apropierea oraşului Negru Vodă au fost identificaţi doi bărbaţi, cetăţeni britanici în vârstă de 22 şi 23 de ani, respectiv Antonio Michael Galante şi Arya Atashi, care au intrat legal în România cu un autoturism marca Ford Fiesta, înmatriculat în R. Bulgaria. Ulterior, s-a stabilit ca aceştia intenţionau să-i preia şi să-i conducă pe cei doi migranţi până în Germania.

Totdată, la percheziţii, oamenii legii au descoperit în autoturism şi un paşaport emis de Marea Britanie, aflat în evidenţele Interpol ca fiind furat din anul 2011. Precizăm că migranţii comunicau cu călăuzele prin intermediul semnalelor laser. Totodată, asupra iranienilor au fost găsite mai multe arme albe, dar şi înregistrări video cu decapitări sau alte asemenea imagini macabre, înregistrate pe parcursul călătoriei acestora din Turcia (unde susţin că au locuit şi muncit ilegal câteva luni de zile – n.r.) către România. Ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo justitia romana. AKITARE. doar atat ? Ar trebui sa le dam si o premiere in bani ca au adus in tara niste migranti!!! La noi ca la ...romani.
0
0
juititia noastra a realizat ca acesti traficanti erau departe de targhetul nostru de 17000 de emigranti,nefiind altii interesati de romanica,i-au eliberat astfel incat sa se straduiasca mai serios si sa atingem tinta si s-o depasim
0
0
Fraierii sunt asteptati.
2
0
Va asiguram o teapa de neuitat.
1
0
Sa le dam pedepse cit mai usoare si apoi sa ii achitam.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369