REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Un bărbat cercetat pentru tentativă de omor, ARESTAT de Curtea de Apel Constanţa: este şi în atenţia DIICOT

Un bărbat cercetat pentru tentativă de omor, ARESTAT de Curtea de Apel Constanţa: este şi în atenţia DIICOT

Replica API 15 ianuarie 2019 | 00:00 226

Polițiștii Serviciului Investigații Criminale, împreună cu polițiști din cadrul Postului de Poliție Cerna (Tulcea), la data de 12 ianuarie a.c., au depistat un bărbat, de 41de ani, din comuna Cerna, județul Tulcea, pe numele căruia Curtea de Apel Constanța a emis un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J.Tulcea. Acesta se afla sub control judiciar, fiind cercetat într-un dosar de tentativă de omor. Ulterior, pe numele său au fost declanșate cercetări într-un alt dosar, instrumentat de DIICOT, procurorii cerând arestarea sa.

La finele anului 2018, judecătorii au respins cererea procurorilor și au menținut măsura controlului judiciar. Însă, pe 11 ianuarie 2019, judecătorii Curții de Apel Constanța au dispus înlocuirea măsurii.

”Dispune înlocuirea măsurii controlului judiciar a inculpatului Gel Ion Constantin, ..., recidivist cu măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile de la data punerii în executare a măsurii arestării preventive. În baza art.230 Cod procedura penala, Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventiva pe numele inculpatului. Măsurile se comunica de îndată organului de politie”, potrivit minutei judecătorești.

Menționăm că înlocuirea măsurii preventive a fost dispusă în baza Art.215, alin. 7, care se referă la: ”În cazul în care, pe durata măsurii controlului judiciar, inculpatul încalcă, cu rea-credinţă, obligaţiile care îi revin sau există suspiciunea rezonabilă că a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, la cererea procurorului ori din oficiu, poate dispune înlocuirea acestei măsuri cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive, în condiţiile prevăzute de lege”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un interlop pe nume Verde de la Mangalia este traficant de drg si camatar cu istoric, DIICOT hai si la Mangalia
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369