REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un bărbat cu SCHIZOFRENIE şi-a terorizat familia! Judecătorii au recomandat spitalului să ia măsuri!

Un bărbat cu SCHIZOFRENIE şi-a terorizat familia! Judecătorii au recomandat spitalului să ia măsuri!

Replica API 10 august 2018 | 00:00 236

Dosar la Constanţa

Dosar la Constanţa

Vasile este un bărbat din Constanța, care a fost diagnosticat cu schizofrenie paranoidă, însă se pare că nu urmează nici un tratament. Cel puțin așa a apreciat instanța de judecată întrucât nu a fost depus nici un document în acest sens. Iar consecințele sunt destul de grave, în sensul că femeia cu care acesta conviețuiește a depus o cerere de emitere a unui ordin de protecție, menționând că bărbatul este violent.

Cerera a fost înregistrată la Judecătoria Constanța pe 10.07.2018, concubina lui Vasile declarând că bărbatul are un comportament violent, dar și un limbaj pe măsură. Ea a relatat că, în mai multe rânduri, a agresat-o atât pe ea cât și pe copilul minor rezultat din relația lor. A depus mai multe plângeri la Poliție, inclusiv în luna aprilie a anului curent, pe numele bărbatului.

Totodată, în luna iunie a anului curent, a ajuns cu minorul la spital întrucât fusese agresat de tată. A fost supus unui control de către medicii legiști, care au hotărât că nu a suferit leziuni care să necesite zile de îngrijiri medicale, dar acestea au existat. Ulterior, la începutul lunii iulie, cea care a ajuns la spital, dar în UPU de această dată, a fost chiar femeia, care acuza dureri la nivelul feței și toracelui. Și oamenii legii au confirmat că există plângeri pe numele pârâtului cu privire la loviri sau alte violențe.

Potrivit informațiilor noastre, Vasile a stat ceva timp internat la Secția de Neuropsihiatrie Palazu Mare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, cu diagnosticul ”schizofrenie paranoidă”, dar se pare că nu urmează nici un tratament sau cel puțin nu a fost depus în instanță nici un document în acest sens. Astfel, judecătorii au admis cererea reclamantei și au dispus: ”emiterea unui ordin de protecţie a reclamantei şi minorului ... faţă de pârâtul ... , pe o durată de 3 luni.

Pe durata ordinului de protecţie, stabileşte următoarele măsuri, în sarcina pârâtului: - evacuarea temporară a pârâtului din imobilul reclamantei situat în Constanţa, obligaţia pârâtului de a păstra o distanţă minimă de 50 m faţă de reclamanta şi faţă de minor, precum şi faţă de locuinţa acesteia din Constanţa, interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu reclamanta şi copilul minor”, potrivit minutei judecătorești.

De asemenea, în temeiul art. 23 alin. 3 din Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, instanța a recomandat Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa – Secţia Clinică Psihiatrie Palazu Mare luarea unor măsuri de control privind pârâtul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pacat ca e in Romania, in alte tari europene, persoane ca el sunt internate in structuri speciale pe banii statului
0
2
nu e alta salvare
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614