REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un bărbat din Castelu a depus un memoriu la Prefectură! Îl acuză pe primar că FALSIFICĂ acte! - DOCUMENTE

Un bărbat din Castelu a depus un memoriu la Prefectură! Îl acuză pe primar că FALSIFICĂ acte! - DOCUMENTE

Replica API 8 noiembrie 2016 | 00:15 256

Procurorii au intrat pe fir?!

Procurorii au intrat pe fir?!

Florin Daniel Băncilă

Situaţia de la Castelu nu mai este una nouă, totul învârtindu-se în jurul primarului. Că are o condamnare la activ şi a fost reales în funcţie, e deja de notorietate. Însă, o altă situaţie este legată de mai vechea problemă a lui Florin Daniel Băncilă, care se chinuie să-şi recupereze pământul de ani de zile. Instanţa nu i-a dat câştig de cauză, însă el susţine că are dovezi cum că primarul Nicolae Anghel a făcut pierdute nişte acte. În acest sens, a depus şi un memoriu la Prefectură. Şi, potrivit unor informaţii, se pare că procurorii deja au în vedere o anchetă cu privire la falsul în înscrisuri.

Florin Daniel Băncilă susţine că se chinuie să intre în posesia unui pământ ce a aparţinut bunicului său, luptându-se pentru el de circa 10 ani de zile. În anul 2005 a depus o cerere la Primăria Castelu prin care a solicitat restituirea unei suprafeţe de 6,25 hectare, care a aparţinut bunicului său, având documente care atestă acest lucru. În 2006, potrivit hotărârii 51 a Comisiei Judeţene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Pământului, a fost validată propunerea Comisiei locale Castelu cu privire la înfiinţarea anexei nr. 23 cu mai mulţi autori, între care se afla şi Băncilă. În 28 februarie 2006, Băncilă a primit o înştiinţare de la Comisilia Locală Castelu prin care a fost anunţat că i s-a aprobat înscrierea în anexa 23. Prin urmare, trebuia să aştepte restituitea pământului, după cum ne-a precizat bărbatul, dar, peste ani, toate documentele s-au pierdut şi nu mai figurează ca fiind înregistrate. În acest scop, el a depus un memoriu la Prefectură.

"Am depus un memoriu către prefectul Nicolaescu (Adrian Nicolaescu – n.r.), care este și președintele Comisiei Județene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Pământului, și nu am primit nici un răspuns. Primarul Nicolae Anghel a falsificat documente, m-a dezmoștenit de o suprafață de 6,25 de hectare. A eliberat un document, apoi spune că nu. Se contrazice singur în ceea ce privește documentele eliberate în decursul anilor și, de asemenea, se contrazice cu alte documente eliberate de alte instituții ale statului.

De exemplu, se contrazice cu Primăria Municipiului Medgidia, de unde, din Registrul Proprietăților, mi s-a eliberat un document în care se spune că bunicul meu avea 6,25 hectare în Castelu. Vine hotărârea nr. 51 a Comisiei Județene pentru stabilirea dreptului de proprietate, prin care sunt validat în anexa 23 cu suptafața de 6,25 hectare. Vine Primăria Castelu, îmi eliberează un document, prin care recunoaște că am făcut cerere, că sunt validat în anexa 23 și că, atunci când va fi teren disponibil, mi-l va da.

Am tot insistat să primesc terenul pentru că dețineam 300 de ovine și îl voiam islaz. Ulterior, Primăria mi-a eliberat un document prin care recunoaște că am făcut cerere la legea 247, tot, dar, după 10 ani, primarul Nicolae Anghel, târându-l prin instanțe și că nu i-am vândut lui terenul, s-a apucat cu secretarul Mihon să fabrice un document prin care e specificat că nu am cerere, că nu figurez în registru, că nimic nu a fost depus.

Cum este posibil când eu am toate celelalte documente?", a declarat, pentru "Replica", Florin Daniel Băncilă. În plus, cum nu a primit nici un răspuns de la Prefectură, acesta consideră că primarul de la Castelu este favorizat. Însă, contactat telefonic, prefectul Adrian Nicolaescu a declarat că primește zilnic multe memorii și petiții, dar că se va interesa despre subiect și îl va analiza, iar Băncilă va primi un răspuns. Între timp, bărbatul din Castelu a precizat că este dispus să pună la dispoziția oricui este interesat documente care ar atesta faptele primarului. Potrivit unor informații, se pare că se cercetează deja situația de fals în înscrisuri precizată mai sus, fiind vorba despre o anchetă a procurorilor de la Medgidia, cauza fiind disjunsă de la Constanța.

Liliana CHIRU

Citește și: http://www.replicaonline.ro/scandalos-un-barbat-din-castelu-cere-sa-fie-arestat-pentru-dare-de-mita-oi-branza-si-taioare-in-schimbul-mostenirii-241050/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218