REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un bărbat din Năvodari a ajuns la spital cu arsuri din cauza unei butelii

Un bărbat din Năvodari a ajuns la spital cu arsuri din cauza unei butelii

Replica API 9 iulie 2015 | 00:00 295

Aveţi grijă!

Aveţi grijă!

Constănţenii nu ţin cont de sfaturile militarilor din cadrul ISU Dobrogea şi continuă să verifice buteliile cu flacără deschisă. Aşa a procedat şi un bărbat din Năvodari, în dimineaţa de miercuri, 7 iulie, acesta suferind arsuri la nivelul mâinilor. Bărbatul a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde va rămâne sub supraveghere.

În urma mai multor cazuri de acest gen înregistrate în judeţul Constanţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea vine în sprijinul cetăţenilor, sfătuindu-i să nu utilizeze butelii în altă poziţie decât în cea verticală, să nu le încălzească cu apă caldă, cu abur sau cu flacără pentru mărirea presiunii gazului din butelii, să nu le amplaseze lângă sursele de căldură sau sub acţiunea directă a razelor solare, să nu le spele în lichide corozive (sodă, leşie etc). La schimbarea buteliei şi ori de câte ori se fac manipulări la vreunul dintre racorduri, se va verifica, în mod obligatoriu, etanşeitatea instalaţiei cu spumă de apă şi săpun.

Este strict interzis a efectua verificarea etanşeităţii cu flacăra, aceasta putând conduce la accidente grave! De asemenea, reprezentanţii ISU recomandă cetăţenilor să nu apeleze la umplerea buteliilor cu gaz auto de la staţiile GPL, întrucât acestea nu sunt verificate din punct de vedere al etanşeităţii! Reamintim şi faptul că o femeie din Valul lui Traian a ajuns la spital cu arsuri, la finele lunii iunie, după ce a schimbat butelia, dar nu a montat-o în mod corespunzător. După ce a aprins becul în încăpere, o deflagraţie s-a produs în urma acumulării de gaze.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218