REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un bărbat din Siminoc, ţepuit după ce a postat un anunţ pe Olx

Un bărbat din Siminoc, ţepuit după ce a postat un anunţ pe Olx

Replica API 28 octombrie 2015 | 00:18 342

Prejudiciu de 48.000 de lei

Prejudiciu de 48.000 de lei

Un bărbat dintr-o localitate din Constanţa a fost înşelat de doi indivizi din Chişinău, care s-au dat drept reprezentanţii unei societăţi comerciale din Brăneşti. Aceştia au văzut un anunţ postat pe internet şi au contactat persoana vătămată, comandând peste 12 tone de fasole. Însă, când a fost vorba să plătească, indivizii s-au evaporat. Din câte se pare, prejudiciul se ridică undeva la 48.000 de lei.

Mare atenţie, constănţeni! Escrocii pândesc la orice colţ şi pot apela la diferite tertipuri pentru a vă atrage în plasa lor. Şi metodele de înşelăciuni sunt multe, de la micile găinării, până la prejudicii imense. De data aceasta, totul a pornit de la un anunţ postat pe internet, pe site-ul Olx. Dacă până acum s-a discutat şi au fost înregistrate cazuri cu privire la cei care postează anunţuri pe site-urile de vânzări – cumpărări, în sensul că îţi comanzi produsul, îl achiţi şi acesta nu mai ajunge sau primeşte o bucată de cărămidă sau gresie în loc de un telefon – spre exemplu, ori cei care postează anunţuri clonează datele unei firme şi automat tranzacţia este una nereală (aici fiind vorba desptre eBay), iată că lucrurile pot sta şi altfel.

Spre exemplu, un bărbat din Siminoc a rămas fără 12 tone şi ceva de fasole şi nu ştie încotro s-o apuce. Aşa cum este precizat şi mai sus, totul a pornit de la un anunţ postat pe internet, prin care partea vătămată din Siminoc punea la vânzare fasole din producţia 2015. Din câte se pare, la scurt timp a fost contactată de către o persoană care s-a dat drept reprezentantul unei societăţi comerciale cu sediul în Brăneşti, care a comandat 12 tone şi ceva de fasole. În urma mai multor discuţii telefonice, aşa-zisul reprezentant al firmei a spus că a închiriat un TIR care va veni pe 21 octombrie spre a lua marfa. Zis şi făcut.

Autotrenul fusese închiriat de la o firmă din Constanţa, care a fost promptă, în sensul că la data şi ora stabilită s-a prezentat la locul indicat. A încărcat fasolea şi a plecat către Bucureşti. Însă, i s-a spus să oprească undeva pe centură, pentru ca marfa să fie preluată de un camion, pe motiv că trebuie plătită o taxă dacă va intra până în Bucureşti. Aşa s-a şi întâmplat, fasolea a fost transferată, iar TIR-ul s-a întors în Constanţa. Între timp, vânzătorul ar fi primit un bilet la ordin, dar care nu avea acoperire.

Acest lucru l-a descoperit familia din Siminoc în seara de 21 octombrie, când a mers la bancă pentru a ridica banii, respectiv suma de 48.000 de lei. În acel moment, l-a sunat de mai multe ori pe aşa-zisul reprezentant al societăţii comerciale, însă fără rezultat.

A doua zi, dis-de-dimineaţă, bărbatul din Siminoc a plecat către Brăneşti, la adresa unde ar fi trebuit să funcţionete respectiva firmă. Ajuns acolo, locuitorii zonei i-au spus că nu există aşa ceva, că nu au auzit niciodată de firmă şi că nici nu a funcţionat. Disperate, părţile vătămate au alertat autorităţile pe 23 octombrie. Din câte se pare, cei doi escroci sunt din Chişinău, cercetările fiind în toi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102