11.2° Constanța Joi, 6 Oct. 2022
Anul XX Nr. 6144
11.2° Constanța Joi, 6 Octombrie 2022 Anul XX Nr. 6144

Un bărbat își AGRESEAZĂ MAMA, să RĂMÂNĂ cu CASA

Replica API 29 august 2020 1531

O femeie, A.B., a solicitat emiterea unui ordin de protecţie împotriva propriului fiu, cerând şi evacuarea din imobilul unde locuiesc împreună, după ce acesta i-a adresat injurii și expresii jignitoare pe un ton foarte ridicat și a spus că îi doreşte moartea. Toate aceste fapte s-au petrecut după ce, între cei doi, s-a încheiat un contract de vânzare cumpărare având ca obiect imobilul din care se solicită evacuarea, reclamanta păstrându-și dreptul de abitație viageră, fiul obligându-se să aibă grijă de ea până la deces.

Cum a început conflictul

În luna octombrie 2018, părțile au încheiat un contract de vânzare cumpărare având ca obiect imobilul din care se solicită evacuarea, reclamanta păstrându-și dreptul de abitație viageră. Pârâtul consideră că acest contract îi oferă control exclusiv asupra imobilului, asupra vieții personale și sociale a reclamantei. Reclamanta a arătat că este o femeie în etate, cu probleme de sănătate, iar fiul său în mod constant o amenință că o va evacua din casă, îi adresează injurii și expresii jignitoare pe un ton foarte ridicat și îi spune că îi dorește moartea. Toate aceste lucruri au dus la degradarea psihică a reclamantei și au creat o stare de pericol pe care aceasta o resimte când fiul săuse apropie de ea. Menționează că pârâtul a formulat o cerere către postul de poliție Deleni, prin care a solicitat interzicerea oricărei persoane străine să ia legătura cu reclamanta, iar reacția acesteia a fost una de panică și de disperare.

Ce spune fiul

Pârâtul a depus întâmpinare prin care a solicitat respingerea cererii de emitere a unui ordin de protecție. În motivare, pârâtul a arătat că a locuit cu reclamanta în perioada aprilie – mai 2020, au avut o relație foarte bună până în data de 29.05.2020, moment la care a plecat din imobil deoarece s-a supărat când a aflat de unele discuții purtate de către reclamantă cu fosta soție a pârâtului. A menționat că în data de 22.06.2020 a avut loc o ceartă între părți, cauzată de faptul că pârâtul i-a spus reclamantei ca vrea să facă un gard în curte, să îi lase casa iar el să își construiască ceva de locuit în spatele casei în livadă. Precizează că atunci, în urma jignirilor spuse de mama sa, i-a spus acesteia că îl va aduce în stare să o strângă de gât. Ca urmare a acestei discuții, reclamanta s-a adresat postului de poliție Deleni pentru emiterea unui ordin de protecție, însă cererea i-a fost respinsă. Poliția, pentru a se asigura că nu va exista vreo stare de pericol, i-a emis pârâtului un avertisment în data de 03.07.2020, dată de la care părțile nu s-au mai certat. Mai mult decât atât, pârâtul a fost acasă la mama sa în toată această perioadă de o lună de zile, dar nu au fost discuții contradictorii.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Pârâtul a agresat-o verbal pe reclamantă

La data de 06.07.2020, reclamanta a solicitat emiterea unui ordin de protecție provizoriu față de pârât. Aceasta precizează că a fost agresată verbal și amenințată, motiv pentru care organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de amenințare. În urma audierii persoanei vătămate, s-a stabilit că aceasta își rezervă dreptul de a formula plângere penală prealabilă, nu dorește să se judece cu fiul său, ci doar să fie lăsată în pace.

Ce a hotărât instanţa

Instanţa a dispus emiterea ordinului de protecţie împotriva părâtului şi a obligat pârâtul la păstrarea unei distanțe minime de 200 m. față de reclamantă, față de domiciliul acesteia; interzice orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau prin orice mijloc, cu reclamanta, ambele măsuri pentru o durată de 6 luni.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Prima pagina

LOTO

6/49
36629102023
5/49
261840203229
joker
2531937347