REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Un bărbat tăiat cu secera la gambă, două ambulanţe chemate la caz, un deces

Un bărbat tăiat cu secera la gambă, două ambulanţe chemate la caz, un deces

Replica API 18 septembrie 2012 | 00:00 248

Caz incredibil la Darabani:

Caz incredibil la Darabani:

Moartea a "secerat" un bărbat din Darabani. Bogdan Mihai, de 54 de ani, se afla pe un teren, proprietate privată, împreună cu soţia lui, pentru a tăia coceni. În timpul activităţii, bărbatul s-a tăiat cu secera la picior, în mod accidental, sângele începând să curgă valuri. Cei doi s-au deplasat către casă, de unde au şi anunţat Ambulanţa.

S-a tăiat la gambă cu o seceră şi a murit în ambulanţă. Este povestea incredibilă a unui constănţean din localitatea Darabani. Ambulanţierii spun că eforturile lor de a-l menţine în viaţă au fost în zadar. Deşi pacientul a fost preluat de la domiciliu de către ambulanţieri pe propriile picioare, familia va avea acum greaua misiune de a-l recupera de la morgă într-un sicriu. "Prin 112, la ora 07.40, a fost solicitată o ambulanţă de către un pacient din comuna Darabani. O ambulanţă de la Negru Vodă s-a deplasat la domiciliul pacientului. Cei de la Ambulanţă l-au găsit plimbându-se prin curtea casei, bandajat la gambă. Asistenta i-a aplicat o linie venoasă şi pentru că avea tensiunea arterială foarte mică i s-a aplicat şi cea de a doua linie venoasă, a solicitat o altă ambulanţă cu medic şi a plecat cu el spre Spitalul Mangalia. Pe drum, bărbatul a făcut stop cardio-respirator. Atât asistenta cât şi medicul au demarat urgent procedurile de resuscitare pe activitate electrică fără puls. Procedurile efectuate aproximativ 40 de minute au dat greş, pentru că pacientul a decedat în Ambulanţă. Probabil că şi pe fondul unor boli asociate, bărbatul a decedat. Raportul de la Medicina Legală va stabili dacă pacinetul mai avea şi alte probleme de sănătate", a declarat, pentru "Replica", dr. Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa. Cazul a ajuns în atenţia directorul DSP doar la insistenţele presei, Ambulanţa neprezentând, până la închiderea ediţiei, şi un raport scris Ministerului Sănătăţii cu privire la cele petrecute la Constanţa. Cei din sistemul sanitar constănţean au găsit şi o scuză pentru cazul bărbatului din Darabani, decedat în Ambulanţă: Dobrogea nu are elicopter SMURD, iar pentru solicitarea unui astfel de aparat de zbor rapid s-ar fi pierdut mult timp până ar fi ajuns acesta de la Bucureşti la Darabani.

Vom reveni.

Alexandra VASILE, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218