REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Un bloc din zona CET are datorii de sute de milioane la RAJA

Un bloc din zona CET are datorii de sute de milioane la RAJA

Replica API 20 septembrie 2011 | 00:00 1480

Agitaţie mare, acuzaţii şi sute de milioane la mijloc. Pe Strada Albatrosului, la un bloc de nefamilişti, s-a acumulat o datorie de peste 700 de milioane de lei vechi către SC RAJA SA. La întâlnirea de luni a reprezentanţilor RAJA cu preşedintele asociaţiei de care aparţine respectivul bloc, au ieşit scântei: "Din cauza familiilor care nu îşi achită datoriile nu trebuie să fie debranşaţi restul". Preşedintele asociaţiei a explicat că de vină pentru situaţia creată, mai exact fabuloasa datorie acumulată la apă, sunt locatarii din 11 apartamente din totalul de peste 100. cu ocazia vizitei reprezentanţilor RAJA, care au anunţat că vor debranşa asociaţia, locatarii s-au plans că facturile sunt prea mari şi nu au cum să le achite. Facem precizarea că, în prezent, 3 debitori sunt în curs de executare silită în urma neachitării restanţelor la întreţinere.

Iată şi punctul de vedere al RAJA, referitor la situaţia de mai-sus:

"La ora actuală, Asociaţia de Proprietari Albatros, cu sediul în Constanţa, Aleea Albatros nr.15, jud. Constanţa, înregistrează un debit către compania noastră în valoare totală de 71.901,78 lei, aferent perioadei august 2009 - mai 2011.

Până la această dată, împotriva Asociaţiei de Proprietari Albatros, s-au promovat trei dosare de acţiune in justiţie pentru întreg debitul mai sus menţionat, la care se adaugă cheltuieli de judecată aferente, de peste 5.000 lei.

În timp, S.C. RAJA S.A. a dat dovadă de multă înţelegere faţă de această asociaţie. La preavizul nostru de debranşare nr.3340/26.08.2010, Asociatia de Proprietari ne-a solicitat anularea acestuia, comunicându-ne faptul că a acţionat în judecată debitorii din cadrul asociaţiei şi a obţinut hotărâri judecătoreşti împotriva acestora. Am fost de acord şi cu această doleanţă, cu condiţia imperativă ca lunar asociaţia să ne informeze în scris despre stadiul procedurii de recuperare a creanţelor şi să achite lunar factura curentă, lucru care nu s-a întâmplat, motiv pentru care în data de 10 februarie 2011, asociaţia a fost debranşată de la sistemul de alimentare cu apă. Mai mult, înainte de această debranşare s-a încercat plata eşalonată a datoriei acumulate, încheindu-se procese verbale de eşalonare, ultimul în acest sens fiind cel din data de 18.01.2011, care, la fel ca şi celelalte, nu a fost respectat.

La solicitarea acestei asociatii din data de 31.03.2011, am incercat şi încheierea de convenţii individuale cu fiecare locatar în parte, însă în urma prezentării situaţiei proprietarilor cu debite, de către administratorul asociaţiei Bădoi Aurel, s-au constatat necondordanţe între debitul înregistrat la RAJA şi suma datoriilor totale pe asociaţie pentru apa potabilă. În luna august, în urma solicitărilor primite de la nivelul asociaţiei, SC RAJA SA Constanţa a dat dovadă încă o dată de înţelegere şi a dat drumul la apă pe data de 23 august 2011, urmând ca în perioada imediat următoare să se încheie convenţiile de facturare individuală. Nici de această dată, demersul nu a adus nici un rezultat, deşi au avut loc numeroase întâlniri între reprezentanţii societăţii noastre şi cei ai asociaţiei.

Nici întâlnirea din această seară nu a adus o schimbare în bine a situaţiei. Pentru încheierea convenţiilor de facturare individuală, reprezentanţii asociaţiei trebuie să prezinte către RAJA lista cu situaţia financiară şi implicit debitele, pe fiecare din cele 115 apartamente/garsoniere de la nivelul blocului. În fapt, reprezentanţii asociaţiei Albatros, preşedintele Bădoi Aurel şi administratora Cârneală Elena au prezentat în această seară o listă, în care debitul general pe asociaţie era de 71.109 lei. Aceste datorii însumau conform listei de plată restanţele către RAJA, RADET - inclusiv facturile lunii august, cheltuielile comune ale asociaţiei - femeie de servici şi administrator, deşi, la începutul întâlnirii, Aurel Bădoi a declarat că datoriile către RAJA şi RADET se ridică la peste 100.000 lei. În aceste condiţii, se pune întrebarea unde este diferenţa de aproape 30.000 lei şi chiar mai mult, în condiţiile în care facturile neachitate către RAJA însumează 71.901,78 lei.

Pe lângă această situaţie, pentru unele garsoniere de nici 10 metri pătraţi, cei doi reprezentanţi ai asociaţiei au înaintat către RAJA situaţii de plată de peste 900 lei/lună întreţinerea.

Faţă de toate acestea şi având în vedere faptul că suntem o companie de utilităţi publice ce urmăreşte protejarea şi sprijinirea cetăţenilor, SC RAJA SA îşi rezervă dreptul de a informa şi sesiza instituţiile abilitate cu privire la inadvertenţele din listele de plată şi debitle reale către furnizori, inadvertenţe ce conduc la prezumţia că reprezentanţii asociaţiei au săvârşit/săvârşesc în formă continuă infracţiunea de furt şi înşelăciune", se arată în comunicatul de presă semnat de purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea.

C.N.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369